Vaihtodiilillä vaihdat edullisesti

Säästä rahaa tuomalla vanha puhelimesi, tablettisi tai älykellosi Telia Kauppaan. Katso laitteesi hyvitysarvo alta.

Paljonko rahaa laitteestasi saat?

Onko laitteessasi vikaa?
Laitetta ei löydy. Tarkasta syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.
Vanhasta puhelimestasi, tabletistasi tai älykellostasi

Reilut vaihtohyvitykset

Näin saat vaihtohyvityksen

Tuo vanhat puhelimesi, tablettisi ja älykellosi meille. Huolehdimme laitteesi tietoturvalliseen kierrätykseen.

Muista varmuuskopiointi

Ota vanhasta laitteestasi tärkeät tiedot talteen esimerkiksi varmuuskopioimalla, ja tyhjennä laite tai palauta tehdasasetukset. Saat tarvittaessa apua ohjeistamme tai soittamalla Helppiin: 0600 10 100 (2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm).

Telia Helppi

Esimerkkejä hyvityshinnoista

Tuo vanhat puhelimesi, tablettisi ja älykellosi meille, kierrätämme ne puolestasi ja saat reilun hyvityksen. Hoidamme vanhat laitteet tietoturvalliseen kierrätykseen.

Kuvassa esitetyt hyvityshinnat laskettu 26.10.2023 ehjälle ja toimivalle laitteelle (Apple Watch Series 6 44mm GPS + Cellular Aluminum case & Apple iPhone 11 64 GB).

Usein kysyttyä Vaihtodiilistä

Mietityttääkö jokin Vaihtodiilissä? Katso, löytyisikö alta vastaus kysymykseesi.

Mikä on Vaihtodiili?

Vaihtodiilillä saat hyvityksen vanhasta laitteestasi Telia Kaupassa. Voit laskea laitteesi hyvitysarvon jo etukäteen laskurilla netissä.

Kun vaihtodiilaat laitteen, huolehditaan se tietoturvallisesti kierrätykseen.

Mitä laitteita voin vaihtaa?

Vaihtodiilillä voit vaihtaa puhelimia, tabletteja ja älykelloja.

Mikä on IMEI – mistä löydän sen?

Lähes kaikissa puhelimissa IMEI:n saa selville, kun näppäilee (esim. valmiustilassa): *#06#. Näppäiltyäsi tämän näyttöön ilmestyy IMEI-koodi. Jos puhelin ei toimi, niin IMEI-koodin pitäisi löytyä myös akun alta akun ollessa irrotettavaa mallia. iPhoneissa IMEI-koodi yleensä löytyy SIM-kortin "kelkasta". IMEI-koodi löytyy myös laitteen alkuperäispakkauksesta.

Huom! Tämän sivun laskurista ei löydy IMEI-koodilla laitetta, jos kyseinen malli ei ole ollut meillä valikoimassa. Telia Kaupassa pystytään kuitenkin hakemaan myös nämä laitteet IMEI-koodin perusteella.

Mitä laitteelle tapahtuu vaihdon jälkeen?

Laitteet toimitetaan kierrätyskumppanillemme jatkokäsittelyyn, ja jokainen puhelin on tarkassa seurannassa koko prosessin ajan. Laitteiden tiedot tyhjennetään ja muisti puhdistetaan ISO 9001- ja ISO 14001-laatuprosessien mukaisesti.

Tämän jälkeen laitteiden kunto tutkitaan tarkastuksessa, joka sisältää yli 40 kohtaa. Toimivat ja tarvittaessa korjatut puhelimet myydään esimerkiksi Recycled-puhelimina uuteen kotiin.

Jos laitetta ei saada korjattua, se päätyy materiaalikierrätykseen, jolloin siitä otetaan talteen kaikki materiaalit (esim. kulta, kupari ja koboltti) ja ne kierrätetään asianmukaisesti.

Täytyykö laitteen olla toimiva?

Ei, mutta hyvitysarvo määrittyy laitteen kunnon mukaan. Otamme vastaan kaikki laitteet malliin ja kuntoon katsomatta, mutta rikkinäisten laitteiden hyvitysarvo on huomattavasti pienempi.

Pitääkö minulla olla Telian liittymä, jotta voin tehdä Vaihtodiilin?

Sinulla ei tarvitse olla liittymää meiltä, jotta voit tehdä Vaihtodiilin Telia Kaupassa.

Monestako laitteesta voin saada hyvityksen kerralla?

Saat enintään kymmenestä vaihtolaitteesta hyvityksen yhteen uuteen.

Kuinka hyvitysarvo lasketaan?

Hyvitysarvoon vaikuttavat laitteen merkki, malli, toimivuus ja kunto. Laitteen ikä ja ostopäivä eivät suoraan vaikuta hyvitysarvoon. Mallikohtaiset hyvitysarvot kuitenkin päivittyvät markkinahinnan mukaan. Laitteen alkuperäispakkaus ei vaikuta hyvitysarvoon.

Huolehdimme laitteet turvalliseen kierrätykseen. Sen vuoksi hyvitys saattaa olla hieman pienempi kuin mitä itse myymällä siitä saisit.

Saat vanhasta tai huonokuntoisestakin laitteesta vähintään yhden euron korvauksen.

Tarvitseeko laturi tuoda mukana vaihdossa?

Pelkkä laite riittää, laturia ei tarvitse palauttaa.

Kuinka varastettujen laitteiden vaihtaminen estetään?

Kaikkien puhelimien IMEI-koodi tarkistetaan automaattisesti sulkulistalta. Jos puhelin on ilmoitettu varastetuksi, emme voi ottaa sitä vastaan.

Näytössä on vain pieni pikselivaurio. Miksi se vaikuttaa hyvitysarvoon niin paljon?

Näyttö on oleellinen osa laitetta, ja sen virheetön toimivuus on tärkeä ominaisuus. Näyttökomponentit ovat suhteellisen arvokkaita, ja pikselivaurioinen näyttö ei enää ole virheetön.

Mitä jos puhelimeni on suojattu tai en muista Apple ID:tä tai Google-tunnustani?

Find My iPhone pitää olla pois päältä, mutta muuten suojauksilla ei ole väliä.

Tutustu koko laitekavalkaadiin

Toimitus perille jopa huomiseksi. Maksa kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja.

Verkkokauppaan

Vaihtodiili – jatkoon vai ei?

Kerro mielipiteesi Yhteisössä.

Vaihtodiili – jatkoon vai ei?

Kerro mielipiteesi Yhteisössä.

Miksi puhelimen kierrätys kannattaa?

Puhelimen kierrätys säästä luontoa, minkä lisäksi Vaihtodiilin avulla säästät myös euroja kun ostat uuden puhelimen. Kun kierrätät kännykän autat luontoa, sillä mikäli vanha puhelimesi voidaan vielä huoltaa käyttökelpoiseksi, voi toinen henkilö saada tästä itselleen käyttökelpoisen puhelimen. Vanhan puhelimen kierrätys säästää energiaa sekä luonnonvaroja, kun puhelimia uusiokäytetään sen sijaan että kaikki ostaisivat aina täysin uusia puhelimia, jotka valmistetaan luonnonvarojamme käyttäen. 

Mikäli vanha, kierrätykseen saapuva puhelin on jo käyttökelvoton, kierrättää kierrätyskumppanimme puhelimen puolestasi vastuullisesti, jolloin puhelimen uudelleenkäytettävät materiaalit eivät päädy kaatopaikalle ja siten kuormittamaan luontoa.

Puhelimen kierrätys ja Vaihtodiilin hyödyntäminen on helppoa. Voit tarkistaa puhelimesi vaihtoarvon verkkosivuiltamme, ja tuoda kierrätyspuhelimen sen jälkeen haluamaasi Telia Kauppaan. Kauttamme voit myös kierrättää kännykät, jotka eivät enää toimi. Näiden puhelimien vaihtoarvo on vain huomattavasti pienempi kuin toimivien kännyköiden.

Löydät meiltä myös valikoiman myynnissä olevia käytettyjä puhelimia. Mikäli kuitenkin mieluummin ostat puhelimesi uutena, löydät meiltä muun muassa viimeisimmät iPhone-mallit, Samsung Galaxy -puhelimet, OnePlus-puhelimet, Xiaomi-puhelimet, Motorola-puhelimet sekä Honor-puhelimet.

Kampanjan ehdot

Samsung Galaxy A35 ja Galaxy A55 lisähyvityskampanja 22.4.–12.5.2024
 
Uuden Samsung Galaxy A35 ja Galaxy A55 -puhelimen ostajalle 80 euron lisähyvitys vanhasta puhelimesta normaalin vaihtohyvityksen lisäksi. Kampanja on voimassa vain fyysisistä Telia Kaupoista ostettuihin puhelimiin. Kampanja ei ole voimassa verkkokaupasta tilattuihin puhelimiin. Laitteen normaali vaihtoarvo tarkistettavissa osoitteesta www.telia.fi/vaihtodiili.

Saat hyvityksen kun tuot vanhan puhelimesi Telia Kauppaan 14 vuorokauden sisällä uuden Samsung Galaxy A35 tai Galaxy A55 -puhelimen ostosta. Yksi lisähyvitys per asiakas. Kampanja on voimassa Telian myymälöissä ajalla 22.4.–12.5.2024.

Kampanjaan kuuluvat puhelinmallit: Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55.

Kampanjan ehdot

Samsung Galaxy S24 -sarjan lisähyvityskampanja 29.4.–16.6.2024

Uuden Samsung Galaxy S24 -sarjan puhelimen ostajalle 200 euron lisähyvitys vanhasta puhelimesta normaalin vaihtohyvityksen lisäksi. Kampanja voimassa vain fyysisistä Telia Kaupoista ostettuihin Samsung Galaxy S24 -sarjan puhelimiin. Kampanja ei ole voimassa verkkokaupasta tilattuihin puhelimiin. Laitteen normaali vaihtoarvo tarkistettavissa osoitteesta www.telia.fi/vaihtodiili.

Saat hyvityksen kun tuot vanhan puhelimesi Telia Kauppaan 14 vuorokauden sisällä uuden Samsung Galaxy S24 -sarjan puhelimen ostosta. Yksi lisähyvitys per asiakas. Kampanja voimassa Telian myymälöissä ajalla 29.4.–16.6.2024.

Kampanjaan kuuluvat puhelinmallit: Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ ja Samsung Galaxy S24 Ultra.
 

Kampanjan ehdot

Apple iPhone lisähyvityskampanja 29.4.–23.5.2024

Ostaessasi uuden iPhonen Telia Kaupasta ajalla 29.4.–23.5.2024 tarjoamme jopa 120€ lisähyvityksen vanhasta toimivasta iPhonesta normaalin vaihtohyvityksen lisäksi. Lisähyvityksen suuruus määräytyy ostettavan mallin mukaan. iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro tai 15 Pro Max ostajalle 120 euron lisähyvitys. iPhone 14 tai 13 ostajalle 60 euron lisähyvitys. iPhone 12, 11 tai SE (2022) ostajalle 25 euron lisähyvitys.

Kampanja voimassa vain Telian myymälöistä tehtyihin ostoihin. Lisähyvityksen saadakseen tulee vanha iPhone tuoda Telia Kauppaan 14 vuorokauden sisällä uuden iPhonen ostosta. Annamme ehdoissa mainitun lisähyvityksen maksimissaan yhdestä vanhasta iPhonesta per asiakas. Laitteen normaali vaihtoarvo tarkistettavissa osoitteessa www.telia.fi/vaihtodiili.

Kampanjan ehdot

Apple iPhone lisähyvityskampanja 24.6.–22.7.2024

Ostaessasi uuden iPhonen Telia Kaupasta ajalla 24.6.–22.7.2024 tarjoamme jopa 120€ lisähyvityksen vanhasta toimivasta puhelimesta normaalin vaihtohyvityksen lisäksi. Lisähyvityksen suuruus määräytyy ostettavan mallin mukaan. iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro tai 15 Pro Max ostajalle 120 euron lisähyvitys. iPhone 14, 13, 12, 11 tai SE (2022) ostajalle 60 euron lisähyvitys.

Kampanja voimassa vain Telian myymälöistä tehtyihin ostoihin. Lisähyvityksen saadakseen tulee vanha toimiva puhelin tuoda Telia Kauppaan 14 vuorokauden sisällä uuden iPhonen ostosta. Annamme ehdoissa mainitun lisähyvityksen maksimissaan yhdestä vanhasta toimivasta puhelimesta per asiakas. Laitteen normaali vaihtoarvo tarkistettavissa osoitteessa www.telia.fi/vaihtodiili.