Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Koe huipputerävät UHD-lähetykset

Telia TV:seen on tuotu uutuutena UHD-kanavia, jotka esittävät ohjelmat huipputerävällä Ultra HD -laadulla.

Näin näet kanavia UHD-laadulla

UHD-kanavat

Hanki UHD-televisio verkkokaupastamme

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on UHD?

Ultra HD tuo kuvan elävänä ja terävänä isolle ruudulle. Katsoja pystyy entistä paremmin seuraamaan peliä ja kiekon liikkeitä. Kaukana olevat kohteet näkyvät kuvassa selkeämmin.

Ultra HD tulee sanoista Ultra High Definition, jolla tarkoitetaan nelinkertaista täysteräväpiirtotarkkuutta perinteiseen Full HD:hen verrattuna. Ultra HD:stä käytetään myös nimitystä 4K-tarkkuus. Ultra HD -näytön tarkkuus on vähintään 3 840 x 2 160 pikseliä.

Miten nopea netti pitää olla käytössä?

Ultra HD -kuva vie enemmän kapasiteettia normaaliin HD-kuvaan verrattuna, joka asettaa uusia vaatimuksia myös laajakaistayhteydelle. UHD-laatuisen kuvan siirtoon käytössä olevan laajakaistayhteyden pitää olla riittävän vakaa ja nopeudeltaan vähintään 25 Mbit/s.

Tarvitseeko katseluun Kaapeli-TV:ssä netin?

Ei tarvitse. Riittää, että sinulla Telian kaapeli-TV ja kaapelikortti, joka on linkitetty HD-laitteeseen. Katso kaapelikortin ja HD-laitteen linkitysohjeet

Jos et ole varma, asutko Telian kaapelitaloudessa, valitse televisiostasi kanava 41. Telian kaapeli-TV-verkossa kanavalla näkyy Telia TV Extra. 

Voiko UHD-kanavaa tallentaa?

Telia TV digiboksin kovalevylle voi tallentaa myös Ultra HD -kanavaa, kuten muitakin kanavia. UHD-kuva vie kuitenkin enemmän tilaa, joten UHD-kuvaa mahtuu vähemmän kuin esim. HD-kuvaa. Kaapeliverkossa UHD-kuvan tallentaminen kovalevylle riippuu käytössäsi olevan laitteen ominaisuuksista.

Mistä tiedän onko minulla UHD-laitteet?

Vakiintunutta merkintää Ultra HD -tuelle ei vielä ole markkinoilla.

TV-laitevalmistajat käyttävät UHD:n lisäksi termejä 4K tai 4K UHD, jotka tarkoittavat kotikäytössä käytännössä samaa asiaa. Digiboksilla katsottaessa UHD-televisiosi HDMI-portin on myös tuettava Ultra HD -lähetyksiä. Vaikka televisiossa olisi useampi HDMI-portti, voi olla että vain yksi niistä tukea UHD:tä.

Kaapelin kautta UHD:ta katsottaessa television näyttöpaneelin että kaapelivirittimen tulee tukea UHD-lähetyksien näyttämistä ja vastaanottamista.

Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi, sen tulee olla UHD-kykyinen malli 5305w. Mallinumero VIP5305 löytyy digiboksin pohjassa olevasta tarrasta. Muilla digibokseilla UHD-kanavat eivät näy.

Voit testata UHD-kanavien toimivuutta digiboksilla Telian laajakaistalla ja kaapelikortilla testaamalla, näkyykö kanavapaikalla 65 Nasa TV UHD.