Koe huipputerävät UHD-lähetykset

Telia Play -palveluun on tuotu UHD-kanavia, jotka esittävät ohjelmat huipputerävällä Ultra HD -laadulla.

Näin näet UHD-kanavia Telia Playssa

UHD-kanavat

Hanki UHD-televisio verkkokaupastamme

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on UHD?

Ultra HD tuo kuvan elävänä ja terävänä isolle ruudulle. Pystyt entistä paremmin seuraamaan peliä ja kiekon liikkeitä. Kaukana olevat kohteet näkyvät kuvassa selkeämmin.

Ultra HD tulee sanoista Ultra High Definition, jolla tarkoitetaan nelinkertaista täysteräväpiirtotarkkuutta perinteiseen Full HD:hen verrattuna. Ultra HD:stä käytetään myös nimitystä 4K-tarkkuus. Ultra HD -näytön tarkkuus on vähintään 3 840 x 2 160 pikseliä.

Kuinka nopean netin tarvitsen?

Ultra HD -kuva vie enemmän kapasiteettia normaaliin HD-kuvaan verrattuna, joka asettaa uusia vaatimuksia myös laajakaistayhteydelle. UHD-laatuisen kuvan siirtoon käytössä olevan laajakaistayhteyden pitää olla riittävän vakaa ja nopeudeltaan vähintään 25 Mbit/s.

Tarvitsenko UHD-lähetysten katseluun kaapeli-TV:ssä netin?

Et tarvitse. Riittää, että sinulla Telian kaapeli-TV ja kaapelikortti, joka on linkitetty HD-laitteeseen. Katso kaapelikortin ja HD-laitteen linkitysohjeet

Voinko tehdä tallennuksia UHD-kanavalta?

Telia Play -boksin kovalevylle* voit tallentaa myös Ultra HD -kanavaa, kuten muitakin kanavia. UHD-kuva vie kuitenkin enemmän tilaa, joten UHD-kuvaa mahtuu vähemmän kuin esim. HD-kuvaa. Kaapeliverkossa UHD-kuvan tallentaminen kovalevylle riippuu käytössäsi olevan laitteen ominaisuuksista.

* tallentavan kovalevyn myynti on päättynyt joulukuussa 2022.
 
Mistä tiedän, että minulla on UHD-laitteet?

Vakiintunutta merkintää laitteiden Ultra HD -tuelle ei vielä ole markkinoilla. TV-laitevalmistajat käyttävät UHD:n lisäksi termejä 4K tai 4K UHD, jotka tarkoittavat kotikäytössä käytännössä samaa asiaa. Voit katsoa televisiosi takaosasta mallimerkinnän, jonka avulla voit selvittää onko televisiosi UHD-tuettu.

Jos käytössäsi on Telia Play -boksi, sen tulee olla UHD-kykyinen malli Arris 5305 tai SDMC DV8919. Mallinumero löytyy digiboksin pohjassa olevasta tarrasta tai laitteen asetuksista. Digiboksilla katsottaessa UHD-televisiosi HDMI-portin on myös tuettava Ultra HD -lähetyksiä. Vaikka televisiossa olisi useampi HDMI-portti, voi olla että vain yksi niistä tukee UHD:tä. 

Kaapeli-TV:n kautta UHD-kanavia katsottaessa sekä television että kaapelivirittimen tulee tukea UHD-lähetyksien näyttämistä ja vastaanottamista.

Mitä UHD-kanavia voin katsoa Telia Play -palvelussa?

Esimerkiksi MTV Katsomo+ ja kanavapaketti viihde ja urheilu -pakettiiin sisältyy MTV Liiga UHD -kanava, jolla esitetään runkosarjan aikana noin kaksi Liiga-peliä viikossa huipputarkalla 4K Ultra HD -laadulla. Jokainen Liiga-peli esitetään aina myös HD-tarkkuudella.