Mobiilivarmenne

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppo tapa tunnistautua netissä. Liittymäasiakkaillemme Mobiilivarmenteen aktivointi on maksuton.

Sähköistä henkilöllisyytesi Mobiilivarmenteella

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppo tapa todistaa henkilöllisyytesi netissä verkkopankkitunnusten tai perinteisten salasanojen sijaan. Mobiilivarmenne liitetään SIM-korttiisi tai eSIMiin, jolloin tarvitset tunnistautumiseen vain matkapuhelimesi ja Mobiilivarmenteesi tunnusluvun. Palvelun avulla allekirjoitat sähköiset sopimukset ja tunnistaudut verkkopalveluihin sujuvammin.

Puhelinliittymäasiakkaanamme voit aktivoida Mobiilivarmenteen käyttöösi veloituksetta.

Miksi mobiilivarmentaminen kannattaa?

Mobiilivarmenteen käytössä on lukuisia hyviä puolia.

1. Erittäin turvallinen

Mobiilivarmenne on rakennettu turvalliseksi. Se liitetään SIM-korttiisi tai eSIMiin ja tunnistaudut palveluihin puhelinnumerollasi ja valitsemallasi tunnusluvulla. Pidä tunnusluku vain omana tietonasi.

Mobiilivarmennetta käyttäessä ei ole riskiä menettää rahaa. Ole kuitenkin myös sen kanssa huolellinen, jotta henkilöllisyytesi pysyy turvassa.

2. Kelpaa lähes kaikkiin verkkopalveluihin

Voit tunnistautua Mobiilivarmenteella lukuisissa paikoissa. Varmenne toimii jo kaikissa julkisissa palveluissa sekä useissa terveydenhuolto-, vakuutus- ja rahoituspalveluissa.

3. Helppo käyttää

Mobiilivarmenteen avulla voit tunnistautua palveluihin vain puhelinnumeroasi sekä Mobiilivarmenteelle luomaasi tunnuslukua käyttäen. Et siis tarvitse monimutkaisia salasanoja tai pahvisia tunnuslukukortteja — vain yksi tunnusluku riittää.

Mobiilivarmenteen käyttö

Tietoa ja apua

Löydät asiakastuestamme lisää tietoa Mobiilivarmenteen käyttöönotosta ja käytöstä.

Ohjeisiin

Vahva sähköinen tunnistautuminen yrityksille

Oletko yrittäjä? Tarjoa asiakkaillesi turvallinen ja helppo tapa kirjautua palveluihisi Mobiilivarmenteella.

Vahva sähköinen tunnistautuminen yrityksille

Oletko yrittäjä? Tarjoa asiakkaillesi turvallinen ja helppo tapa kirjautua palveluihisi Mobiilivarmenteella.

Lue lisää Mobiilivarmenteesta

Usein kysyttyä Mobiilivarmenteesta

Mikä Mobiilivarmenne on ja mihin voin käyttää sitä?

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus, joka aktivoidaan SIM-korttiin. Varmenne toimii jo kaikissa julkisissa palveluissa sekä useissa terveydenhuolto-, vakuutus- ja rahoituspalveluissa.

Onko Mobiilivarmenne turvallinen?

Kyllä on. Mobiilivarmenne eli sähköinen henkilöllisyystodistus liitetään kännykän SIM-korttiin, jolloin käytät kirjautumiseen puhelinnumeroasi ja luomaasi tunnuslukua. Sinun ei tarvitse enää muistaa monimutkaisia salasanoja — vain yksi tunnusluku riittää. Varmenteen käyttö pienentää riskiä joutua identiteettivarkauden uhriksi, koska huijaussivustot eivät kykene hyödyntämään Mobiilivarmennetta.

Saako Mobiilivarmenteen aktivoitua eSIMiin?

Kyllä saa. Käytössäsi voi olla sähköinen eSIM tai perinteinen fyysinen SIM-kortti.

Miten otan Mobiilivarmenteen käyttöön?

Käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Tarvitset suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset vahvaa sähköistä tunnistautumista varten. Sinulla tulee olla myös Mobiilivarmennetta tukeva SIM-kortti (kortissa on eID-tunnus) tai eSIM. Käyttöönoton yhteydessä määrität tunnusluvun. Jatkossa voit kirjautua sähköisesti eri palveluihin mobiilivarmentamisen kautta puhelinnumerosi ja tunnuslukusi avulla.

Mobiilivarmenteen käyttöönotto ei edellytä älypuhelinta, ellei sinulla ole käytössä Telia Dot -liittymää. Telia Dot -liittymälle saat rekisteröityä Mobiilivarmenteen Telia Dot -sovelluksessa.

Jos sinulla ei ole Telia Dot -liittymää ota Mobiilivarmenne käyttöön täältä.

Saako Telia Dot -liittymään Mobiilivarmenteen?

Kyllä saa. Voit ottaa Mobiilivarmenteen käyttöön Telia Dot -sovelluksessa.

Lataa Telia Dot -sovellus sovelluskaupastasi:

Lataa Telia Dot -sovellusLataa Telia Dot -sovellus

Paljonko Mobiilivarmenne maksaa?

Puhelinliittymäasiakkaanamme voit aktivoida Mobiilivarmenteen käyttöösi veloituksetta.

Mobiilivarmenne on laskutettavien puhelinliittymien maksuton lisäpalvelu, joka tulee aktivoida erikseen käyttöön. Kannustamme hyödyntämään tämän asiakasedun ja parantamaan siten turvallisuuttasi nettiasioinnissa.

Ota Mobiilivarmenne käyttöön

Saako Telia Prepaid -liittymään Mobiilivarmenteen?

Prepaid-liittymiin ei valitettavasti ole saatavilla Mobiilivarmennetta.

Voit kuitenkin muuttaa minkä tahansa Telia Prepaid -liittymän normaalisti laskutettavaksi liittymäksi, johon saa Mobiilivarmenteen. Muuttaminen onnistuu kätevästi verkkokaupassa tai Telia Kaupassa. Voit halutessasi säilyttää tutuksi tulleen prepaid-numerosi.

Katso ohje – Prepaid laskutettavaksi liittymäksi

Kauanko Mobiilivarmenne on voimassa?

Mobiilivarmenne on voimassa sen käyttöönotosta alkaen viisi vuotta. Jos varmenteesi on vanhentumassa, voit jatkaa sen käyttöä rekisteröimällä varmenteen uudelleen.

Rekisteröi Mobiilivarmenne uudelleen

Turvallinen tapa tunnistautua

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus, joka liitetään puhelimen SIM-korttiin tai eSIMiin. Varmenteen käyttö pienentää riskiä joutua identiteettivarkauden uhriksi.

Mobiilivarmenne maksutta

Kun sinulla on puhelinliittymä meiltä, voit ottaa siihen käyttöön Mobiilivarmenteen ilman lisämaksua.

Toimii kaikilla puhelimilla

Mobiilivarmenne toimii kätevästi älypuhelimilla, mutta myös muilla puhelimilla. Riittää että puhelimessa on SIM-kortti tai eSIM ja siinä voimassa oleva liittymä.