Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat artikkelit

Lääkekopteri on digiapteekkarin toivelistalla

Apteekkari Marjo Rajamäki palvelee sodankyläläisiä sekä kivijalkaliikkeessä että verkossa. Verkkoapteekin tuotteet kulkevat asiakkaille tarvittaessa vaikka kirjastoauton kyydissä. Asiakas voi tunnistautua palveluun Mobiilivarmenteella.

Muutama vuosi sitten Marjo Rajamäki huomasi asiakkaidensa kärsivän häveliäisyydestä. Pienellä paikkakunnalla kun ihmiset tuntevat toisensa, eikä tiedon omista apteekkiostoksista haluta kantautuvan muiden korviin. Vaikkapa raskaustestin hankinta on asia, jonka pitää mielellään salassa muilta.

”Kun aloimme myydä itsehoitolääkkeitä ja kosmetiikkaa verkkokaupassa, moni siirtyi ostamaan intiimituotteensa sieltä”, Rajamäki sanoo.

Marraskuussa Marjo Rajamäki käynnisti Sodankylän apteekissa myös reseptilääkkeiden verkkokaupan. Hänen apteekkinsa onkin edelläkävijöiden joukossa, sillä aiemmin reseptilääkkeitä on myynyt Suomessa vasta parikymmentä verkkoapteekkia.

”Tietysti ensisijainen tavoitteemme ja toiveemme on palvella asiakkaita myymälässä. Mutta mikäli asiakas ei jostain syystä ehdi apteekkiin aukioloaikoina vaikkapa vuorotyön, omaishoitajuuden tai pitkän välimatkan takia, verkkoasiointi on yksi vaihtoehto”, Rajamäki sanoo.

POSTITSE TAI NOUTOAUTOMAATISTA

Sodankylän kunta on iso alue. Kunnan pohjois- ja eteläreunoilla asuvilla sodankyläläisillä on apteekkiin sadan kilometrin matka.

”Näin harvaan asutulla seudulla logistiikkaa ei ole helppo järjestää. Ei sinne kaukaisimpiin kyliin ole mitään julkista liikennettä.”

Osa apteekin lähetyksistä kulkee posteljoonin mukana. Toiset asiakkaat hakevat ostoksensa apteekin noutoautomaatista viereisen S-marketin luota. Tilauksen yhteydessä heidän matkapuhelimeensa saapuu avauskoodi, jolla noutoautomaatin luukku aukeaa.

Apteekkari kiittelee yhteistyötä kirjaston kanssa. Kirjastoauto kiertää kaukaisillakin seuduilla, ja tarvittaessa apteekin väki pyytää sen kuljettajaa viemään samalla lääkkeitä. Kovin kiireellisiä lähetyksiä kirjastoautoon ei tosin voi laittaa, sillä auto käy samassa paikassa vain joka toinen viikko. Täydennyksen ehtii saada ajoissa, jos osaa ennakoida lääkkeiden riittävyyden.

ASIAKAS ON TUNNISTETTAVA

Reseptilääkkeiden verkkokauppa vaatii asiakkaalta vahvaa tunnistautumista, jotta apteekkari todella voi luottaa, että ostaja on se, joka väittää olevansa. Sodankylän apteekkiin, kuten kaikkiin suomalaisiin verkkoapteekkeihin, voi tunnistautua kännykän SIM-kortilla toimivalla Mobiilivarmenteella.

Ensimmäisen viikon aikana sodankyläläistä reseptilääkkeiden verkkoapteekkia käytti muutama asiakas.

”Uskon myynnin vilkastuvan, kunhan ehdimme mainostaa palveluamme.”

Seuraavaksi Sodankylän digiapteekkari haaveilee pikkukoptereista, jotka kiidättäisivät lääkekuljetuksia ilmojen halki kaukaisimpienkin erämaiden asukkaille.

”Silloin voimme jo puhua verkkoapteekin todellisesta vaikuttavuudesta.  Se avaisi verkkoapteekille paljon uusia mahdollisuuksia.”

MOBIILIVARMENNE

Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa kirjautua verkkopalveluihin matkapuhelimellasi. Se toimii jo yli tuhannessa palvelussa. Mobiilivarmenteella hoidat asiasi juuri silloin kun itsellesi sopii.

Ota käyttöön

Lisää samasta aihealueesta

Mobiilivarmenne
Lisää samasta aiheesta
Uusi EU-laki: Jatkossa tarvitset mobiilivarmenteen, kun maksat tavaroita tai palveluita puhelinlaskulla
Ari Hakalan ryhmä kehitti palvelun, joka vielä hetki sitten olisi ollut laiton – palkittiin nyt Euroopan parhaana hankkeena
Sähköisiä vaaleja saadaan vielä odottaa
"Uusi munuainen pelasti elämäni"
Virosta tuli tärkeä identiteettiherätys
Rajat auki Areenan ohjelmille
Näin meistä tuli verkkotunnistamisen mestareita
”Söin oikealla kädellä ja tullasin vasemmalla”
Edellinen artikkeli
Sähköisiä vaaleja saadaan vielä odottaa
Suomessa sähköistä äänestämistä ei pidetä vielä riittävän turvallisena vaihtoehtona. Virossa taas ...
Seuraava artikkeli
"Uusi munuainen pelasti elämäni"
Pielavedellä asuva 47-vuotias Kirsi Rajasuo sai kolmetoista vuotta sitten uuden munuaisen – ja sen ...