Uusimmat blogit

Nyt loppui säätäminen kahden puhelimen kanssa - eSIM tuo kaksi numeroa yhteen puhelimeen

Yllättävän monella on käytössä kaksi kännykkää ja kaksi liittymää: toista puhelinta käytetään työasioiden hoitoon ja toista omiin henkilökohtaisiin puheluihin. Nyt uusien iPhonejen omistajat voivat eSIM:n ansiosta käyttää kahta numeroa yhdessä puhelimessa.

Kahden puhelimen mukana kanniskelu tuntuu usein hankalalta ja toinen kännyköistä unohtuu toisinaan  kiireessä kotiin. Oman päänvaivansa aiheuttaa myös johtoviidakko, kun molempien laitteiden akkuja pitää muistaa ladata säännöllisesti.

”Tarjoamme ensimmäisenä operaattorina Suomessa elektronisen SIM-kortin eli eSIM:n. Se toimii kuin perinteinen SIM-kortti mutta on sähköinen. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa myös sen, että uusiin iPhoneihin voi ottaa kaksi liittymää samaan laitteeseen. Tämä ei ole ollut aikaisemmin iPhoneilla mahdollista”, Telian liiketoimintapäällikkö Matti Kärkkäinen kertoo.

Kärkkäinen on ollut aiemmin Telialla kehittämässä muun muassa roaming-palveluja, jotka ovat helpottaneet kännykän käyttöä ulkomailla. Hän uskoo, että eSIM:stä tulee käyttäjälleen vastaava huomaamaton hyöty kuin roaming on nykyisin.

”Olen odottanut innokkaasti tätä uudistusta, ja hyödynnän kahden numeron mahdollisuutta itsekin päivittäin.”

Kahdesta liittymästä saa enemmän irti

Kahden liittymän käyttö yhdellä iPhonella onnistuu näppärästi. Molemmille numeroille voi halutessaan antaa selvyyden vuoksi nimet – toiselle vaikka Työasiat ja toiselle Henkilökohtainen.

Liittymät toimivat normaalisti eli molemmista numeroista voi soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä lähettää ja vastaanottaa teksti- ja multimediaviestejä.

Käyttäjä voi helposti määritellä, kumpi numeroista on oletusliittymä puheluille, viesteille ja datalle. Arkena ensisijainen numero voi olla työliittymä. Vapaalla ollessa tai lomalle lähtiessä ensisijaiseksi numeroksi saa vaihdettua parilla napautuksella oman privaattinumeron.

”Sekin on kätevää, että iPhonen käyttäjä pystyy määrittelemään yhteystietokohtaisesti joko etukäteen tai soiton hetkellä, kumpaa liittymää puhelin kyseiselle henkilölle käyttää”, Matti Kärkkäinen toteaa.

Kaksi SIM:ä ensimmäistä kertaa iPhoneissa

Monien valmistajien kännykkämalleissa on ollut jo aiemminkin kaksi SIM-korttipaikkaa, mutta molemmat niistä ovat olleet fyysisille muovikorteille. Toisen korttipaikan on voinut viedä myös lisämuistikortti.

Kärkkäinen uskoo, että kun Apple tuo sähköisen SIM:n puhelimiinsa, muut valmistajat seuraavat esimerkkiä. Tulevaisuuden puhelimissa on vain eSIM.

Tällä hetkellä eSIM on saatavilla uusimpiin iPhoneihin, eli XR, XS ja XS Max -malleihin, sekä iPad Pro -tablettiin. Näissä laitteissa sähköinen SIM on perinteisen nano-SIM:n rinnalla.

Matti Kärkkäinen kertoo, että vuoden 2019 aikana eSIM:n kanssa yhteensopivien älylaitteiden määrä kasvaa.

”Jos asiakas haluaa pitää jatkossakin henkilökohtaisen puhelinnumeronsa ja työnumeronsa erillään, mutta käyttää vain yhtä puhelinta, se onnistuu entistä helpommin.”

eSIM tulevaisuudessa vaikkapa silmälaseihin

eSIM mahdollistaa tulevaisuudessa yhä useamman laitteen yhdistämisen mobiiliverkkoon. Älykelloissa eSIM-vallankumous on jo käynnistynyt. Samsung Galaxy Watch on ensimmäinen Telialta saatavissa oleva älykello, jonka sisältämä eSIM mahdollistaa mobiiliyhteyden suoraan kellolla. Tällöin puhelinta ei tarvitse enää pitää mukana.

eSIM voi tulevaisuudessa olla esimerkiksi vaatteissa tai pienen kokonsa ansiosta vaikkapa silmälaseissa.

Teksti: Henna Rautiainen

 

Hanki eSIM 

Elektroninen SIM toimii normaalisti kaikissa Telian yksityis- ja yritysliittymissä. Voit tilata liittymän eSIM-laitteeseesi verkkokaupastamme, lähimmästä Telia Kaupasta tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli sinulla on jo liittymä, voit päivittää SIM-korttisi sähköiseen eSIM:iin kirjautumalla osoitteessa telia.fi.  

 

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Mikä on eSIM? Uusi mahdollisuus yhdistää älylaitteet
Muoviset SIM-kortit ovat saaneet rinnalleen sähköisen vaihtoehdon. Tässä kaikki, mitä sinun ...
Seuraava artikkeli
Digitaalinen eSIM on suuren muutoksen pieni alku
eSIMin yleistyminen on suuren muutoksen pieni alku – mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?