Vinkit etätyöhön ja etäopiskeluun

Hyvät työvälineet ja yhteydet tuovat lisää tehoa kotona tapahtuvaan työhön tai opiskeluun.

Kotitoimistolla työskentely tai opiskelu tuo vaihtelua normaaliin arkeen. Kotona saa keskittyä rauhassa meneillään oleviin tehtäviin ja monesti tehokkuus kasvaa etäpäiviä pitäessä. Lisäksi työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen helpottuu, kun aikaa ei kulu työmatkoihin. Sujuvan työskentelyn kotona mahdollistavat kunnon työvälineet ja yhteydet. 

Kotitoimistolla työpäivät saattavat huomaamatta venyä pitkiksi, joten siksi vapaa-ajasta on tärkeää pitää kiinni. Työpäivän jälkeen tai vapaapäivinä onkin hyvä tuulettaa ajatuksia mukavan tekemisen parissa. Tältä sivulta löydät vinkkimme etätyöhön ja etäopiskeluun sekä ideoita kotona viihtymiseen.

Katso vinkit etätyöhön ja opiskeluun

Ideoita vapaa-ajan viettoon

Laitteet Telialta

Tartu huipputarjouksiin

Verkkokaupastamme löydät roppakaupalla huipputarjouksia. Nappaa omasi ja säästä rahaa laitehankinnoissa.

Katso tarjoukset

Kotitoimisto kuntoon

Kun teet töitä kotona tai opiskelet etänä kotoa käsin, ei ole saman tekevää millainen työpisteesi on. Muutamalla avainhankinnalla saat parannettua ergonomiaa ja sitä kautta tehostettua etätyöskentelyä tai -opiskelua. Muistathan myös, että työn ja vapaa-ajan jaksottaminen on erityisen tärkeää etäillessä.

Vapauta kätesi kuulokkeilla

Hyvät kuulokkeet pysyvät tukevasti paikoillaan ja vapauttavat kädet muuhun työskentelyyn. Soita muun työn lomassa puheluita ja osallistu palavereihin kätevästi. Kuulokkeilla luonnistuvat myös seminaarien, luentomateriaalien ja äänikirjojen kuuntelu.

Työpöytä laajenee isommalla näytöllä

Erillinen tietokoneen näyttö tekee työstä tai opiskelusta tehokkaampaa ja ergonomisempaa, kuin pelkkä läppärin ruutu. Tavallisten näyttöjen ohella kannattaa tutustua myös pelinäyttöihimme, jos tarvitset työskentelyyn erityisen paljon tilaa tai loistavaa värintoistoa.

Läppäri tai pöytäkone etäopiskeluun

Myös opiskelija tarvitsee etänä tapahtuvaan opiskeluun kunnon välineet. Kaikki alkaa tietokoneesta, jolla pääsee helposti käsiksi sähköisten oppimisympäristöjen kurssimateriaaleihin. Muista huolehtia uuden tietokoneen tietoturvasta.

Helpin puhelintuki palveluksessasi

Kohtasitko laitepulman tai haluatko jättää uuden laitteen käyttöönoton jonkun muun hoidettavaksi? Monet Helpin palvelut onnistuvat myös etäyhteydellä.

Hauskaa tekemistä vapaa-ajalle

Kun työpäivä kotikonttorilla on ohi tai kun viikonloppu koittaa, on aika siirtyä vapaa-ajan viettoon. Vapaa-ajalla aika kuluu kuin siivillä, kun luvassa on mukavaa tekemistä, kuten kiinnostavien sarjojen katsomista, pelailua ja musiikin kuuntelua.

Laitteet kotona viihtymiseen

Kotoilu ei ole välineurheilua, vaan tärkeintä kodissa on viihtyisä ilmapiiri. Jos kuitenkin pula tekemisestä yllättää, kurkkaa alta muutama laitevinkki, joista voisi olla apua.

Peilaa sarjat ja leffat televisioon

Google Chromecast tai Apple TV on näppärä apuväline, kun haluat katsoa sarjat, leffat ja muut sisällöt isolla ruudulla puhelimen, tabletin tai läppärin näytön sijaan.

Pelitarvikkeet kuntoon

Pelit sujuvat parhaiten, kun varusteet ovat kunnossa. Esimerkiksi toimivat kuulokkeet, sukkela hiiri ja hyvän tuntuman tarjoava näppäimistö auttavat keskittymään olennaiseen. Töiden lisäksi pelatessakin on hyvä panostaa ergonomiaan pelipöydällä tai -tuolilla.

Kotibileet pystyyn kaiuttimilla

Vipattaako tanssijalka? Bluetooth-kaiuttimella soitat lempibiisejäsi kätevästi suoraan älylaitteeltasi. Kaiuttimen kautta kuuntelet myös kiinnostavia podcasteja vaikkapa kotiaskareita tehdessä tai ruokaa laittaessa.

Ajankohtaiset artikkelit

vinkit etätyöhön

Oman etätyörutiinin rakentaminen ei välttämättä suju kaikilta ongelmitta, vaan monille etätyöpäivät saattavat esimerkiksi päivästä toiseen venyä iltaan asti, ja toisille työtehtäviin keskittyminen puolestaan on huomattavan haastavaa. Myös työvireyden ylläpito sekä rauhallisen työympäristön luominen voivat osoittautua yllättävän haastaviksi.

Etätöiden haasteita voivat helpottaa päivästä toiseen toistuvat rutiinit. Aloita ja lopeta työt suurin piirtein samaan aikaan joka päivä. Pidä myös oikeita taukoja, joiden ajaksi jätät työasiat mielestäsi. Mikäli teet summittaisesti töitä pitkin iltaa, voi olla että olet jatkuvasti työmoodissa, etkä rentoudu kunnolla lainkaan. On hyvä vetää selkeä raja työajan sekä vapaa-ajan välille.

 

Myös kunnon työkalut helpottavat töihin keskittymistä, kun laitteiden kanssa säätäminen ei aiheuta ylimääräistä stressiä. Sujuva kiinteä laajakaista sekä luotettava puhelinliittymä ovat etätyön peruskivet. Kannettavan tietokoneen taikka pöytätietokoneen on myös syytä toimia moitteetta, jotta et joudu uhraamaan energiaa työkalujen kanssa tuskailuun.

Muista myös pitää huolta hyvästä työergonomiasta. Laadukas ulkoinen näyttö, näppäimistö hyvällä tuntumalla sekä erillinen hiiri voivat helpottaa työskentelyä, varsinkin jos koneesi on huomattavan pieni läppäri.

Parempaa työrauhaa voit tavoitella ylimääräistä melua vähentävillä vastamelukuulokkeilla. Löydät meiltä kuulokkeet useilta eri valmistajilta.