Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Laitevaatimukset

Telia TV -sovellus on käytettävissä Android-puhelimilla ja -tableteilla, Applen iPhonella, iPadilla ja Apple TV:llä, Chromecastilla sekä Windows- ja Mac-tietokoneiden selaimilla. Telia TV -sovelluksen ohjelmia voit katsoa televisiosta Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

Katso alta eri laitealustojen vähimmäisvaatimukset. Ei-tuetut laitteet ovat listattu sivun lopussa.

Jos tarvitset apua käyttöönotossa tai asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helpin palvelunumeroon 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30. Voit myös tutustua Helpin palveluihin, joissa on mahdollisuus tilata apua kotiin saakka.

Tutustu Helppiin

Ajankohtaista

 • Edge-selain suositellaan päivittämään uusimpaan versioon (Chromium). Selaimelle voi lisäksi asettaa laitteistokiihdytyksen päälle selaimen asetuksista.
 • Telia TV:n uusi versio toimii Android 5.0 tai sitä uudemmilla käyttöjärjestelmillä ja Applen laitteilla iOS 11.0 tai sitä uudemmilla käyttöjärjestelmillä. 

PC- ja MAC-tietokoneet

Tuetut selaimet käyttöjärjestelmittäin

 
Edge (Chromium)
Opera v.47->
IE 11
Chrome v.75->
Safari 7->
Firefox v.59->
Windows 7
X
X

Windows 8
X
X

Windows 8.1

X

Windows 10
X
Mac OS X
X
X

= Tuettu

X =  Ei saatavilla

Voinko käyttää palvelua muilla selaimilla?

Selaintukea on laajennettu marraskuun 2019 aikana myös muihin merkittäviin selaimiin ilman erikseen asennettavaa laajennusta.

Palvelu saattaa toimia myös muilla selaimilla (esim. Linuxissa), mutta virallista tukea niille ei ole. Ylläolevassa taulukosta näet tuetut järjestelmät ja selaimet.

Huomioitavaa: Voit kirjautua Telia TV -sovellukseen yhteensä viidellä eri laitteella/selaimella ja katsoa sisältöä kahdella laitteella/selaimeilla samanaikaisesti. Kirjautumiseksi lasketaan jokainen laite tai selain, joilla palvelua olet käyttänyt.

Palvelu muistaa käytössäsi olleet laitteet vuorokauden ajan (24 h). Tarvittaessa tunnukset voidaan nollata Häiriöilmoituksissa esim. chat-asiakaspalvelun kautta kirjautumalla sisään.

Android-laitteet

Telia TV -sovellus on käytettävissä Android-puhelimilla ja -tableteilla.

 • Käyttöjärjestelmä: 5.0 tai uudempi.
 • Sovellus ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta.

Sovellus on toistaiseksi ladattavissa myös osalle vanhemmista Android-versioista, mutta niille sovelluksen kehitys on päättynyt ja toimivuus vaihtelee laitekohtaisesti.

iPhone ja iPad

Telia TV -sovellus on käytettävissä Applen puhelimilla ja tableteilla.

 • Käyttöjärjestelmä: iOS 11.0 tai uudempi. Vanha tummataustainen sovellus toimii toistaiseksi iOS 10.3 versiolla.
 • Sovellus ladattavissa Applen App Storesta.

Kirjautumalla sisään osoitteessa http://tv.telia.fi voit vuokrata elokuvia ja yksittäisiä Liigan pelejä, jonka jälkeen voit siirtyä sovellukseen katsomaan ohjelman. Palvelun videoita ei voi toistaa selaimessa Applen puhelimilla ja tableteilla. Asenna Telia TV -sovellus laitteen App Storesta.

Apple TV

Telia TV-sovellus on käytettävissä 4. sukupolven Apple TV -mediasoittimella.

 • Käyttöjärjestelmä: tvOS 13.0 tai uudempi
 • Sovellus: Lataa Telia TV-sovellus laitteen App Storesta eli Applen sovelluskaupasta.

Palvelun videoita ei voi toistaa selaimessa Apple TV -laitteella, asenna Telia TV-sovellus laitteen App Storesta.

Chromecast

Chromecastin avulla voit katsella Telia TV-sovelluksen ohjelmia vaivattomasti televisiostasi ja mobiililaitteesi toimii kaukosäätimenä. Chromecastia voit käyttää Telia TV -sovelluksen kanssa Android-älypuhelimilla ja -tableteilla, sekä Applen mobiililaitteilla.

 • Chromecastilla katselu vaatii erillisen Chromecast-medialaitteen. Laite voi olla joko ensimmäisen tai toisen sukupolven Chromecast tai Chromecast Ultra.
 • Urheilulähetyksiä varten Chromecast on hyvä pakottaa 50 Hz:n tilaan laitteen asetuksista.

Chromecast vinkit:

 • Aloita alusta -toiminne tulee valita ennen ohjelman peilaamista. Mikäli aloitit peilaamisen, katkaise peilaus, valitse Aloita alusta, ja jatka tämän jälkeen peilaamista.
 • Tekstityksen ja kielen valintaa ei voi tehdä, kun ohjelman katsominen Chromecastin kautta on käynnissä. Laita ensin peilaus pois päältä, valitse tekstitys ja kieli, ja laita peilaus takaisin.
 • Castaus ei toimi VPN-yhteyttä käytettäessä Telia TV-sovelluksessa tai tv.telia.fi -sivustolla. Katkaisemalla VPN-yhteyden castaus onnistuu.

Ei-tuetut laitteet

 • Android-mediatoistimet (TV-tikut, TV-laitteet)
 • TV- ja medialaitteiden sisäänrakennettu Chromecast
 • Windows RT -tabletit
 • OnePlus One
 • Rootatut tai muutoin ohjelmallisesti muunnellut laitteet

 

Lisätietoa käyttöönotosta