Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Thunderbird-sähköpostitilin lisääminen

Tältä sivulta löydät ohjeet Telia sähköpostin käyttöönottoon Mozilla Thunderbird -ohjelmassa

Käyttöönotto

Mikäli haluat että teemme käyttöönoton puolestasi tai kohtaat ongelmia ohjelman käytössä, soita Telia Helpin palvelunumeroon 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16:30.

Voit myös varata ajan haluamallesi ajankohdalle.

Varaa aika >

Mikäli asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, palvelemme sinua numerossa 020 690 400 (mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–16:30.

 1. Valitse Sähköposti Määritä tili-kohdasta. Syötä haluamasi nimi joka näkyy lähettäjänä, Telia-sähköpostiosoitteesi ja salasana.
 2. Syötä palvelimien osoitteiksi mail.inet.fi ja käyttäjätunnukseksi sähköpostisi käyttäjätunnus. 
 3. Paina Testaa asetuksia uudelleen.
 4. Asetuksien testauksen jälkeen ohjelma vaihtaa todennuksen. Valitse "Todennus" kohtaan valinta "Normaali salasana". Huomioi, että tallentaessasi muita asetuksia välissä, voi todennustapa muuttua alkuperäiseksi ja se tulee vaihtaa uudestaan "Normaali salasana" valinnaksi.
 5. Valitse portit sen mukaan että haluatko käyttää saapuva ja lähtevän postin salausta vai et. Telian sähköpostiasetukset löydät kohdasta Yleiset sähköpostiasetukset.
 6. Lopuksi paina "Valmis" painiketta

Huom! Oletuksena Thunderbird käyttää IMAP-protokollaa ilman salausta saapuvalle ja lähtevälle postille. Ohjelma herjaa seuraavassa vaiheessa salauksen puuttumisesta saapuvalle postille jos tätä (saapuvan liikenteen salausta) ei ota käyttöön.

Sähköpostin asetusten tarkistaminen

Mikäli sinulla on ongelmia sähköpostin lähettämisessä tai vastaanottamisessa niin aluksi kannattaa tarkistaa sähköpostitilin ja palvelimien asetukset. 

 1. Paina vasemmasta laidasta tilin kohdalta oikealla hiiren painikkeella ja valitse asetukset.
 2. Aukeavasta Tilien asetukset ikkunasta valitse halutun tilin alta Palvelimen asetukset.
 3. Tarkista saapuvan ja lähtevän postin palvelinasetukset. Tarkemmat tiedot löytyvät Telian palvelinasetuksista
 4. Valitse halutun tilin asetukset ja tarkista ne. Telian palvelinasetukset löydät kohdasta Yleiset sähköpostiasetukset.

Tilin poistaminen ohjelmasta

Mikäli haluat poistaa sähköpostitilin Thunderbirdistä niin se onnistuu seuraavilla toimilla.

 1. Paina vasemmasta laidasta tilin kohdalta oikealla hiiren painikkeella ja valitse asetukset.
 2. Valitse Tilin asetukset-ikkunan alalaidasta Tilitoiminnot.
 3. Poista tili.