Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Käyttöönotto

Hybridilaajakaista käyttää sekä kiinteää että mobiiliyhteyttä. Se tarvitsee toimiakseen oman reitittimen, joka toimitetaan sinulle postitse. Olemme asentaneet reitittimeen valmiiksi mobiiliyhteyden tarvitseman sim-kortin. Yhteys toimii heti mobiiliyhteydellä, mutta liittymän toimitus on valmis vasta, kun kiinteä yhteys on kytketty.

Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helpin palvelunumeroon 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30.

Voit myös varata henkilökohtaisen asennusajan haluamallesi ajankohdalle.

Tilaa asennus

Mikäli asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, palvelemme sinua numerossa 020 690 400 (mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–16.30.

Reitittimen ja sim-kortin mukana saat tarkemmat ohjeet laajakaistan helppoon käyttöönottoon, mutta halutessasi voit tutustua ohjeisiin myös tällä sivulla.

Muista huolehtia tietoturvasta ennen liittymän käyttöönottoa. Katso Viestintäviraston vinkit tai tutustu Telia Turvapakettiin.

Näin otat Hybridin mobiilinetin käyttöösi:

  1. Hae reititin postista.
  2. Kytke verkkokaapeli reitittimen keltaisesta portista koneeseesi.
  3. Kytke virtajohto reitittimeen ja pistorasiaan.
  4. Avaa selain tietokoneeltasi.
  5. Mobiiliyhteytesi on auki, ei kun surffaamaan!

Kiinteän yhteyden käyttöönotto

Mikäli sinulla ei ole ennestään Telian kiinteää yhteyttä, yhteys asennetaan valitsemanasi päivänä. Muista vain varmistaa, että kiinteä piuha on kytkettynä reitittimeen. Kiinteän yhteyden asentumisen jälkeen käytössäsi on hybridilaajakaista. 

LAITTEEN KYTKENTÄ

a) Kytke harmaa puhelinkaapeli puhelinpistokkeeseen tai seinän datarasiaan, riippuen asunnon sisäverkosta.
b) Kytke ethernet-kaapeli (keltaiset liittimet) tietokoneeseen ja reitittimeen.
c) Kytke virtakaapeli ja kytke virta päälle.

Voit halutessasi yhdistää laitteesi reitittimeen langattomasti verkkokaapelin sijasta. Laitteen langattoman verkon nimi (Wi-Fi Name) on kirjoitettu reitittimestä löytyvään tarraan. Samasta tarrasta löydät verkon salasanan (Wi-Fi Password). Meiltä löydät ohjeen hyvän langattoman verkon rakentamiseen.

APUA ONGELMATILANTEISIIN

Alla olevien linkkien kautta pääset tarkempiin ohjeisiin mikäli yhteys ei toimi normaalisti:

Laitesivulta löydät tarkempia ohjeita esimerkiksi siihen, kun langaton verkkoyhteys ei toimi kunnolla.

Yhteyteen liittyvältä sivulta löydät apua ensimerkiksi siihen minkälaisia valoja reitittimessa tulee palaa, laitteen toimiessa normaalisti