Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Huawei E3372S

Ohjelmistopäivitys

Löydät ohjeet ohjelmistopäivityksen tekemiseen alla olevasta PDF-tiedostosta. Tarvittaessa saat apua Telia Helppi-palvelusta (www.telia.fi/helppi) numerosta 0600 10 100 (2,25€/min + pvm/mpm, avoinna arkisin 8-20 ja la 9-16:30).

Huawei E3372s -päivitys (PDF)

OMINAISUUDET

 

 

 1. USB-liitin, nettitikku yhdistetään tietokoneen USB-porttiin.
 2. Merkkivalo.
 • Vihreä vilkkuu kahdesti 2 sekunnin välein: tikkuun on kytketty virta.
 • Vihreä vilkkuu nopeasti: tikku päivittyy.
 • Vihreä vilkkuu kerran 2 sekunnin välein: tikku muodostaa yhteyttä 2G-verkkoon.
 • Sininen vilkkuu kerran 2 sekunnin välein: tikku muodostaa yhteyttä 3G-verkkoon.
 • Turkoosi vilkkuu kerran 2 sekunnin välein: tikku muodostaa yhteyttä 4G-verkkoon.
 • Vihreä palaa jatkuvasti: nettitikku on yhteydessä 2G-verkkoon.
 • Sininen palaa jatkuvasti: nettitikku on yhteydessä 3G-verkkoon.
 • Turkoosi palaa jatkuvasti: nettitikku on yhteydessä 4G-verkkoon.
 • Ei valoa: nettitikku ei saa virtaa.
 1. Aseta SIM-kortti paikalleen laitteen kannen alle keskelle metallipinta alaspäin, lovettu kulma ulospäin. Laitteeseen käy suurin SIM-korttikoko, pienemmät kortit eivät pysy paikoillaan SIM-korttipaikassa.
 2. Liitä nettitikku USB-porttiin.

Asennus

 • Kun nettitikku on yhdistetty, tietokone kysyy lupaa asennuksen suorittamiseen.
 • Kun asennus on valmis, oletusselain avaa automaattisesti ikkunan ja ohjaa sinut Asetukset-sivulle.
 • Anna tarvittaessa PIN-koodi. Asetukset-sivulla on vaihtoehtoja tekstiviestien lähettämiseen ja asetusten muuttamiseen. Kun haluat palata sivulle, syötä selaimen osoiteriville http://192.168.8.1

Windows 10 -ohjeet

 1. Asennus käynnistyy automaattisesti, kun laitat tikun kiinni koneeseen. Asennus näkyy pienenä kuvakkeena vasemmassa alareunassa olevien kuvakkeiden joukossa. Jos haluat seurata asennusta, klikkaa kuvaketta ja näet asennuksen edistymisen palkkina.
 2. Kun asennus on valmis, pieni tietokoneen kuva oikeassa alareunassa muuttuu wi-fi-symboliksi, jossa on yläkulmassa pieni tähti. Klikkaa kuvakkeesta.
 3. Kuvakkeen yläpuolelle tulee ikkuna. Valitse Telia tai "Tuntematon laite".
 4. Avautuu uusi ikkuna. Valitse uudelleen Telia. Klikkaa ”Yhdistä”.
 5. Tässä kohtaa tietokone ehdottaa myös "Hanki suositeltu sovellus", klikkaa linkistä ja pääset sovelluskauppaan, josta voit asentaa Telia Nettituki -ohjelman. Nettituki-ohjelmasta voi jatkossa muokata asetuksia, esimerkiksi tehdä verkkolukituksen.

Jos tietokone ei automaattisesti tunnista tikkua heti eikä lähde asentamaan sitä, voit kokeilla liittää laitteen toiseen USB-porttiin ja/tai käydä laitehallinnassa, jolloin laite tulee näkyviin luetteloon.

Windows 8 -ohjeet

 1. Vie hiiren kursori näytön oikeaan yläkulmaan ja valitse hammasrattaan kuva (Asetukset).
 2. Klikkaa kuuluvuuspalkkien kuvaa ja sen jälkeen valitse Mobiililaajakaista.
 3. Valitse Telia ja napsauta Yhdistä. Anna tarvittaessa PIN-koodi. Jos haluat muokata nettitikun asetuksia, asenna sovellus Telia Nettituki Windows-kaupasta.
 4. Valmis käyttöön!

Käynnistä internet-selain ja aloita surffaus. Kun seuraavan kerran haluat muodostaa yhteyden, kytke vain nettitikku koneeseen.

Apua ongelmatilanteisiin

Tarvittaessa saat apua Telia Helppi-palvelusta (www.telia.fi/helppi) numerosta 0600 10 100(2,25€/min + pvm/mpm, avoinna arkisin 8-20 ja la 9-16:30).

Et pääse nettiin.

Varmista ensin että olet kuuluvuusalueella. Jos sinulla on lähistöllä kiinteä laajakaistayhteys ja langaton reititin, tietokoneen langattomien verkkojen haku (WLAN tai WiFi) täytyy sammuttaa ennen nettitikun käyttämistä.

Asennus ei käynnistä automaattisesti.

Kaksoisnapsauta asennuskuvaketta nettitikun kansiossa. Jos ongelma ei poistu, varmista, että kone täyttää järjestelmävaatimukset.

Yhteys vaihtuu 4G- ja 3G-verkkojen välillä.

Jos merkkivalon väri vaihtuu välillä, laite vaihtaa verkkoa. Merkkivalojen värit ja merkitykset löydät tämän sivun alareunasta.

Windows 7: Etsi asetukset osoitteessa http://192.168.8.1. Voit valita suomenkielen sivun oikeasta ylälaidasta. Siirry kohtaan Yhteys ja valitse Verkkotila. Valitse haluamasi verkko luettelon vaihtoehdoista. Napsauttamalla Käytä, voit lukita nettitikun tiettyyn verkkoon.

 

Windows 8 / 8.1: Tikun ollessa kiinni koneessa ja yhteyden ollessa päällä, avaa Telia Nettituki-ohjelma. Ohjelman tulisi olla esiasennettuna koneellesi ja löydät sen viemällä hiiren kursorin ruudun oikeaan yläkulmaan ja painamalla suurennuslasia ja kirjoittamalla esim. ”Telia” tai ”Nettituki”. Jos ohjelmaa ei löydy, tulee se asentaa Kauppa-sovelluksen kautta.

Toimi näin:

 1. Paina hammasrattaan kuvaa (3G:n tilalla saattaa olla myös 4G)
 2. Tämä avaa sivupalkin, josta pääset katkaisemaan yhteyden valitsemalla Telia ja painamalla Katkaise yhteys.
 3. Tämän jälkeen palaa Telia Nettituki-ohjelmaan, vie kursori oikeaan yläkulmaan ja paina hammasratasta (Asetukset) ja valitse kohta Verkkoyhteyden.
 4. Verkkoyhteyden-kohdan alta voit lukita nettitikun käyttämään 2G/3G/4G-verkkoa tai jättää asetuksen automaattiselle.
 5. Kytke yhteys tämän jälkeen takaisin päälle.
 6. Kohta ”Yhdistä automaattisesti” kannattaa olla valittuna, mikäli haluat tikun yhdistävän aina automaattisesti verkkoon kun tikun laittaa koneeseen kiinni.