Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Technicolor TG233 ja TG234 langattomien lähettimien käyttöohjeet

Täältä löydät käyttöohjeet Technicolor TG233 ja TG234 langattomille lähettimille.

Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helpin palvelunumeroon 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30.

Voit myös varata henkilökohtaisen asennusajan haluamallesi ajankohdalle.

Tilaa asennus

Mikäli asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, palvelemme sinua numerossa 020 690 400 (mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–16.30.

KÄyttöönotto

Saamasi laitteet ovat identtiset, joten voit valita kumman tahansa laitteen lähettimeksi (A) ja vastaanottimeksi (B). Älä aseta laitteita liian lähelle muita sähkölaitteita. Suosittelemme jättämään sen n. 50 cm:n päähän esim. televisiosta ja palvelureitittimestä.

 1. Liitä verkkokaapeli lähettimeksi A valitsemastasi laitteesta Telia TV -palvelureitittimen LAN-liitäntään.
 2. Kytke lähetinlaite A sähköpistokkeeseen ja paina laitteen takana olevaa On-nappulaa. Vihreä valo alkaa vilkkua kohdassa Access Point. Odota, kunnes vihreä valo palaa tasaisesti. Tähän kestää n. 2 minuuttia.
 3. Liitä verkkokaapeli vastaanottimeksi B valitsemastasi laitteesta digiboksisi verkkoliitäntään.
 4. Kytke vastaanotin B sähköpistokkeeseen ja paina laitteen takana olevaa On-nappulaa. Odota, kunnes vihreä Power -valo palaa tasaisesti ennen kuin jatkat. Tähän kestää n. 2 minuuttia.
 5. Paina seuraavaksi lähetinlaitteen A etupuolella olevaa isoa nappulaa kohdassa WPS. Oranssi valo alkaa vilkkua.
 6. Paina sitten vastaanotinlaitteen B WPS-nappulaa 2 minuutin sisällä. Lähettimen A ja vastaanottimen B WPS vilkkuvat oranssina jopa 5 minuuttia. Kun niiden valo muuttuu vihreäksi ja palaa tasaisesti, on laitteet onnistuneeti kytketty yhteen ja voit katsoa televisiota langattomasti.

Apua ongelmatilanteisiin

Tarvittaessa saat apua Telia Helppi-palvelusta (www.telia.fi/helppi) numerosta 0600 10 100 (2,25€/min + pvm/mpm, avoinna arkisin 8-20 ja la 9-16:30).

Laitteiden yhdistäminen

 • Jos yhteys ei WPS-nappia painamalla yhdisty, varmista, että laitteet ovat tarpeeksi lähellä toisiaan, kuitenkin vähintään n. 50-100 cm päässä toisistaan.
 • TG233-laitteen takana on kytkin, josta voit valita myös manuaalisesti AUTO-asetuksen sijasta kanavan A tai B. Jos kanavaa vaihtaa itse manuaalisesti, tulee molemmissa laitteissa käyttää samaa asetusta.
 • TG234-laitteen takana on kytkinvalinnat eri käyttötarkoitukseen. Suosittelemme kuitenkin käyttämään laitetta AUTO-tilassa.
  • Access Point: Käytetään lähettimenä, joka on kiinni palvelureitittimessä
  • Client: Käytetään digiboksin vastaanottimeen.
  • Repeater: Valitse tämä, jos haluat käyttää laitetta langattomana 5 Ghz toistimena sisäverkossa.

Laitteen tehdasasetusten palautus

Jossain tilanteessa WPS-painiketta painamalla yhteys ei välttämättä korjaannu tai jos haluat muuten palauttaa laitteet tehdastilaan, voi tehdä sen resetoimalla sen alla olevan ohjeen mukaan.

Huom! Tehdasasetusten palautus nollaa kaikki laitteen asetukset ja joudut muodostamaan laitteiden välisen yhteyden uudelleen WPS-painikkeen avulla ylläolevan ohjeen mukaisesti.

 1. Varmista, että molemmat laitteet ovat päällä
 2. Paina laitteen Reset-nappia pohjassa n. 7 sekuntia. Laite käynnistyy tämän jälkeen uudelleen.
 3. Toista toimenpide myös toiselle laitteelle.
 4. Yhdistä laitteet toisiinsa WPS-toiminnolla. Varmista, että palvelureitittimeen kytketyssä laitteessa palaa Access Point -merkkivalo.