Takaisin

Näin puhelin toimii lomallakin – poimi matkailijan parhaat vinkit

2 min

Koronapandemia ja sen tuomat matkustusrajoitukset ovat pitäneet monet meistä pitkään kotimaan kamaralla. Oletko jo ehtinyt unohtaa, mitä puhelimen käyttäjän on syytä muistaa ulkomailla? Telian asiantuntija Petri Lindqvist antaa vinkit, joilla pääset pitkälle ja saat yhteydet toimimaan myös lomallasi.

Roaming rullaamaan

Roamingin avulla jaat suoraan puhelimestasi reissukuvia ja käytät esimerkiksi WhatsAppia tai sähköpostia samaan tapaan kuin kotimaassa.

EU-alueella käytät liittymääsi huoletta ilman laskuyllätyksiä. Kaukomailla mobiiliverkkoyhteys tuo enemmän lisämaksuja, mutta on usein julkista wifiä turvallisempi.
Roaming eli verkkovierailun saat päälle iPhone-laitteen yleisistä asetuksista ja Android-puhelimissa yhteydet-kohdasta.

Edullisesti EU:ssa

Puhelimen mobiilidatan käyttökustannukset vaihtelevat matkustuskohteen mukaan. Pohjolassa ja Baltian maissa surfaat useimmilla liittymillä verkossa rajattomasti kotimaan hinnalla. Muualla EU-alueella käytössäsi on yleensä rajattu määrä dataa. Minun Teliasta voit tarkastaa liittymääsi sisältyvän ulkomaan datan määrän ja tarvittaessa säädät käyttökattoa, joka määrittää netin käytön enimmäiskustannukset laskutuskaudella.

Rennosti kaukomailla

Tutustu kohdemaasi hintoihin huolellisesti jo etukäteen. Aktiivinen netin käyttäjä välttyy yllättäviltä kuluilta reissupaketilla. Jos haluat estää mobiilinetin käytön EU/ETA-alueiden ulkopuolella, tämä onnistuu Minun Teliassa. Data roaming -esto estää nettikäytön myös reissupaketeilla. Yhdysvaltoihin matkustettaessa puhelimessa täytyy olla myös VoLTE-roaming-ominaisuus.

Datan käyttö minimiin

Lataa kartat, matkaleffat ja -musat puhelimeen valmiiksi jo kotona. Videoiden toisto kuluttaa eniten dataa, joten hyvä valmistautuminen kannattaa. Samalla kannattaa säätää mobiilidata säästötilaan. Kulutus pienenee, kun päivitykset ja sovellukset eivät pyöri taustalla.
Eri sovellukset ja toiminnot kuluttavat dataa eri tavalla. Yhdellä gigalla surffaat 20 tuntia netissä, lähetät 5 000 messenger viestiä tai selaat tunnin Instagramia.

Onko Geellä väliä?

5G-puhelin ja -liittymä ovat varmin valinta reissussa. 5G on nopein ja toimii parhaiten myös ruuhkaisissa kaupungeissa ja tapahtumissa. Varmista, että puhelimesi tukee vähintään 4G verkkoa, sillä monissa maissa modernisoidaan matkapuhelinverkkoja, eivätkä 2G ja 3G enää toimi kaikkialla.

Pirauta wifi-puheluilla

Voit soitella vaikka Thaimaasta koti-Suomeen surutta kotimaan puhelun hinnalla, kun hyödynnät wifi-puheluja. Jos wifi-verkko on riittävän hyvä, myös tekstiviestit kulkevat sutjakasti.

Prepaidkin pelittää

Prepaid-liittymässä maksut eivät pääse ylittymään. Prepaid toimii turvallisesti kotimaan hinnoilla Pohjolan ja Baltian maiden lisäksi Espanjassa, Saksassa, Kreikassa, Italiassa ja Ranskassa.

Varaudu voroihin

Jos puhelimesi varastetaan tai se katoaa, sulje Telia-liittymä soittamalla asiakaspalveluun +358 20 690 400. Tämä numero on hyvä säilyttää myös erillisellä paperilapulla. Liittymän voi myös tilapäisesti sulkea itse Minun Telia -sovelluksessa.. Kadonnut puhelin voi löytyä, kun pidät sijaintipalvelut päällä! Muista myös matkatavaravakuutus.

 

Täältä löydät lisätietoa

Eurooppa on kotisi
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Telia turvasi jääkiekon MM-kisojen 2022 Helsingin Jäähallin tietoliikenneyhteydet tietoturvaratkaisuillaan
Telia turvasi MM-lätkän yhteydet Helsingissä
Seuraava artikkeli
Droonit kisaavat kesäkuussa Otaniemessä – “Näyteikkuna tulevaisuuden mahdollisuuksiin”
Otaniemen ilmatilassa kuhisee kesäkuun alussa, kun droonimiehistöt ottavat mittaa toisistaan Drone ...