Takaisin

”Teknologia on tuonut keinoja myös palautumiseen”

2 min
Pippa Laukka Pippa Laukka

Etäyhteydet pelastivat hyvinvointivaikuttaja Pippa Laukan luennot pandemian aikana. Teknologiasta on tullut hyvä apukeino myös rentoutumiseen.

Etänä luennoiminen on opettanut minulle paljon tekniikasta”, naurahtaa urheilulääkäri ja hyvinvointivaikuttaja Pippa Laukka.

Pandemian aikana Laukka on pitänyt hyvinvointiluentojaan etänä. Ehdoton edellytys onnistuneelle etäluennolle on moitteettomasti toimiva verkkoyhteys, mutta yhtä tärkeää on rauhallinen ympäristö. Siksi Laukka pitää etäluennot aina työasunnoltaan käsin.

Laukka aikoo jatkaa etäluentoja myös pandemian jälkeen. Liikkumisen sanansaattajaa riemastuttaa erityisesti se, että etäluentojen aikana osallistujat eivät ole pakotettuja istumaan paikoillaan.

Digiloikan lisäksi Laukka on huomannut pandemiasta seuranneen muutakin positiivista.

”Ihmiset ovat ymmärtäneet, että hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys. Se on tuonut monen arkeen lisää tietoisia terveellisiä valintoja ja aktiivisuutta.”

Voidakseen hyvin keho tarvitsee ravintoa, liikettä – ja lepoa. Lepo on oleellista palautumisen kannalta. Nukkumisen lisäksi tärkeää on hereillä tapahtuva rentoutuminen.

”Jokaisen arjessa tulisi olla hetkiä, jolloin mieli ja keho rentoutuvat yhtä aikaa.”

Mielen tyhjentäminen onnistuu parhaiten itselle mielekkään tekemisen avulla. Jollekin se voi olla joogatunti, toiselle lempisarjan katsominen sohvalla maaten. Tärkeintä on, että pieniä lepohetkiä olisi päivän lomassa useita.

”Aktiivisuuden ja levon tulisi vaihdella arjessa aaltoliikkeen tavoin. Jos päivä on tuutattu täyteen kaikenlaista, rentoutumiselle jää aikaa vain loppuillasta – ja se on liian vähän.”

Jos laiskottelulle kuitenkin löytyy aikaa vasta ennen nukkumaanmenoa, kannattaako sängyssä käyttää digilaitteita?

”Riippuu siitä, mitä laitteelta katsoo. Kylmähermoinen tyyppi pystyy katsomaan räiskintäelokuvaa ja menemään sen jälkeen rauhassa nukkumaan, mutta kaikille se ei sovi.”

Merkitystä on myös sillä, katsooko sinivaloa loistavaa näyttöä lähietäisyydeltä vai televisiota hieman kauempaa. Yksi asia on kuitenkin varmaa:

”Teknologia on tuonut paljon keinoja myös palautumiseen – minusta on kiva rentoutua katselemalla Mestis-pelejä C Moressa.”

Teksti: Johanna Rämö
Kuva: Terhi Korhonen

Palaudu viihteen parissa

Kun haluat palautua viihteen parissa, ota avuksi vaikkapa C Moren sarjat Made in Finland, Hamilton ja Hautalehto. 5G-liittymäasiakkaanamme saat kaikki C Moren huippusarjat ja leffat 12 kk 0 € jonka jälkeen 8,95 €/kk. 

Tutustu ja tilaa
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Pikkasen parempaa
Edellinen artikkeli
Droonit kisaavat kesäkuussa Otaniemessä – “Näyteikkuna tulevaisuuden mahdollisuuksiin”
Otaniemen ilmatilassa kuhisee kesäkuun alussa, kun droonimiehistöt ottavat mittaa toisistaan Drone ...
Seuraava artikkeli
Toimisto ilman ihmisiä on vain rakennus
Tätä kirjoittaessani istuskelen Helsingin toimistomme yhteisöllisyyttä edistävässä tilassa ...