Uusimmat blogit

5 vinkkiä: Näin saat nettiyhteydestäsi tehot irti

2 min
Lue vinkit miten nettiyhteytesi voi toimia nopeammin. Lue vinkit miten nettiyhteytesi voi toimia nopeammin.

1. Hanki laajakaistaasi sopiva reititin

Varmista, että reitittimesi on ajan tasalla. Nopeastakaan laajakaistayhteydestä et saa kaikkia tehoja irti, jos käytössäsi on vanhan mallinen, laajakaistaasi sopimaton, reititin.

2. Sijoita reititin oikein

Kun käytät wifiä kotona, on tärkeää, että reitin on sijoitettu lähelle paikkoja, joissa nettiä eniten käytetään. Kaikki reitittimen ja päätelaitteen välissä oleva materiaali huonontaa verkkoyhteyden laatua ja esimerkiksi kiviseinä on tehokas yhteyden heikentäjä.

Yhteyden kantavuutta voit parantaa MESH-järjestelmällä, jolla luot yhtenäisen ja nopean verkon kotiin.

3. Pidä huolta tietoturvasta

Kun huolehdit tietoturvasta, haittaohjelmat eivät pääse hidastamaan yhteyttäsi tai aiheuttamaan muita harmeja. Varmista siis, että käytössäsi on luotettavan valmistajan tietoturvaohjelmisto ja muista päivittää ohjelmistoja aktiivisesti.

Haittaohjelma voi uhata myös reititintä, mutta suojautuminen käy helposti käyttämällä luotettavan valmistajan laitetta ja tehdassalasanan vaihtamalla.

4. Suojaa wifi salasanalla

Älä kuormita kaistaasi jakamalla sitä kutsumattomien vieraiden kanssa. Jos et ole suojannut verkkoasi salasanalla, kuka tahansa voi käyttää yhteyttäsi.

5. päivitä yhteytesi nopeampaan

Päivitämme kiinteitä verkkoja monilla alueilla. Olemme tuoneet valokuituverkkoa useilla asuinalueilla lähemmäs koteja, joten sinäkin voit saada nopeamman yhteyden kotiisi. Kaapeli-tv-verkkoon puolestaan on saatavilla monilla alueilla jopa 750 Mbit/s nopeus – lähes valokuidun nopeudet.

Onko sinulla jo nettiyhteys meiltä ja haluaisit päivittää sen nopeampaan? Kirjaudu Minun Teliaan päivittääksesi laajakaistatilaustasi.

Kirjaudu

Saatko nopeamman yhteyden kotiisi?

Tarkista saatavuus kotiisi
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Laajakaista
Edellinen artikkeli
Kauanko nettisi nopeus riittää?
Älykodinkoneet, videoiden katselu ja virtuaalitodellisuus haukkaavat osuutensa nettiyhteyden ...
Seuraava artikkeli
Netti muuttokuormassa
Lue miten netti muuttaa mukanasi. Muista varata aikaa siirtoon 1–2 viikkoa.