ICT-alan lakko aiheuttaa ruuhkia ja viivästyksiä Telialla. Lue Lisää

Takaisin

Jaahas, kuka tämän kaiken oikein siivoaa?

2 min

Asunto on tyhjä, ja nurkissa pyörivät iloisesti vain villakoirat. Lieden takaa löytyy tunnistamatonta ruokaa ja seinät näyttävät riemunkirjavilta. Pitäisikö täällä mahdollisesti tehdä loppusiivous?

Psst! Jättäisitkö loppusiivouksen sittenkin ammattilaisille? Yhteystietosi jättämällä, saat tarjouksen laajakaistasta uuteen kotiisi ja samalla mahdollisuuden tilata Stellan muuttosiivouksen −15 % normaalihinnasta.

Mitä kaikkea muuttosiivouksessa pitää huomioida? Mitä kaikkea muuttosiivouksessa pitää huomioida?

Jos olet vuokrannut asunnon yritykseltä, ohjeet loppusiivoukseen löytyvät tavallisesti yrityksen verkkosivuilta. Yksityisen vuokranantajan kanssa siivouksesta kannattaa sopia erikseen, jotta lopputulos varmasti miellyttää molempia. Huolimattomasti tehty loppusiivous saattaa närkästyttää leppoisaakin vuokraisäntää, jolloin löydät pian edestäsi ammattisiivoojan laskun, joka vähennetään maksamastasi vuokravakuudesta. Seuraava vuokralainen saattaa muuttaa asuntoon jo seuraavana päivänä muutostasi.

Varaa aikaa ja varaudu vaivannäköön

Tavallisesti loppusiivous pitää sisällään ainakin lattioiden pesun tai pyyhinnän, WC:n ja kylpyhuoneen huolellisen pesun lattiakaivojen puhdistuksineen, uunin ja sen ympäristön puhdistuksen sekä jääkaapin pesun ja pakastimen sulatuksen.

Pakastimen ja jääkaapin ovet tulisi jättää raolleen, kun laitteista on virta pois – ainakin, jos haluat estää seuraavaa asukasta pyörtymästä hajuun, kun ovet seuraavan kerran avataan. Aikaa kannattaa joka tapauksessa varata, sillä esimerkiksi jäätyneen pakastimen sulatukseen hurahtaa useita tunteja.

Kynttilänvalossa imurikaan ei toimi

Loppusiivous kannattaa nimensä mukaisesti tehdä vasta sitten, kun muutto on muuten valmis. Tyhjän asunnon siivoaminen käy nimittäin huomattavasti sutjakammin kuin pakkauslaatikoita täynnä olevan. Yksi asia asunnossa kannattaa kuitenkin säilyttää – nimittäin sähköt. Jos erehdyt siirtämään sähkösopimuksen liian aikaisin, joudut siivoamaan harjan ja rikkalapion kanssa pimeässä. Näinkin on käynyt.

Jos siivoaminen ei kaiken muun hässäkän keskellä kiinnosta, voit tilata ammattisiivoojan, joka puunaa varmoin ottein asunnon katosta lattiaan. Tällöin vuokranantajakin pääsee haukkomaan henkeä puhdasta asuntoa ihastellessaan.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Muutto Muutto
Edellinen artikkeli
Ammattilaiset tekevät muutosta siistiä
Kun muuttosi on käsillä, vanhan asunnon siivoaminen luovutuskuntoon ei ehkä enää houkuttele.