Takaisin

Ammattilaiset tekevät muutosta siistiä

2 min

Mikä tekeekään muutostasi siistimpää kuin vanhan ja uuden asunnon muuttosiivous, josta saat vielä kotitalousvähennyksen.

Muuttosiivous hoituu helpommin kun luet vinkit artikkelistamme. Muuttosiivous hoituu helpommin kun luet vinkit artikkelistamme.

Kun muuttosi on käsillä, vanhan asunnon siivoaminen luovutuskuntoon ei ehkä enää houkuttele. Myös uuteen asuntoon on kiva muuttaa, jos tiedät sen huokuvan puhtautta. Apuun siis ammattilaiset ja mikä parasta, voit vähentää kotitalousvähennyksenä 50 prosenttia siivousten hinnasta verotuksessasi.

‒ Yleisimmin meidän muuttosiivouksen laskusta 100 prosenttia on verovähennyksen piiriin kuuluvaa työtä, sillä matkakuluja emme normaaleilla toimialueillamme veloita, kertoo Stella Kotipalveluiden markkinointiviestinnästä ja kuluttajapalveluista vastaavajohtaja Aarne Töllinen.

Omat tai valmiit tehtävälistat siivoukseen

Stellalta voit valita valmiiden tehtävälistojen perusteella normaalin tai laajan muuttosiivouksen tai muokata listaa tarpeidesi mukaiseksi.

‒ Normaalinkin muuttosiivouksen tehtävälista sisältää jopa yli 25 työvaihetta. Laaja muuttosiivous onkin sitten suoranainen lattiasta kattoon -kuuraus. Isommankin siivouksen voi tehdä nopealla aikataululla, jolloin työtä tulee tekemään useampi siivooja kerrallaan, jatkaa Aarne Töllinen.

Muuttosiivouksen jälkeen kotisi on pölytön ja tahraton sekä tuoksuu puhtaalta. Kattavan siivouksen lisäksi voit tilata myös lisäpalveluina ikkunoiden tai terassin pesun.

Ammattilaisten tehokkuudella

Stella Kotipalveluiden Aarne Töllinen arvioi, että 100 neliöisen kodin ammattimaiseen muuttosiivoukseen on hyvä varata noin 7 tuntia aikaa.

‒ Pääkaupunkiseudulla noin 100-neliöisen asunnon normaali muuttosiivous maksaa noin 288 euroa eli täysimääräisen kotitalousvähennyksen jälkeen 144 euroa. Vastaavasti laajalle muuttosiivoukselle tulee hintaa noin 374 euroa eli kotitalousvähennyksen jälkeen 187 euroa. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Muuttosiivous on hyvä tilata viimeistään viikkoa ennen muuttopäivää. Jos tarve on akuutti, muuttosiivous onnistuu yleensä nopeastikin. Tutustu Stellan siivouspalveluihin

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Muutto Muutto
Edellinen artikkeli
Pakkaamisen ja purkamisen autuus
Miten suunnitella muuttopakkaus? Lue vinkit, niin tiedät.
Seuraava artikkeli
Jaahas, kuka tämän kaiken oikein siivoaa?
Lue vinkit kodin loppusiivoukseen ja luovuta asunto eteenpäin tyylikkäästi.