Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Ominaisuudet

Tältä sivulta löydät tietoa kaikesta, mitä Telia TV sovellus voi sinulle halutessasi tarjota. Voit katsoa sisältöjä älypuhelimella tai tabletilla sekä nettiselaimella osoitteessa tv.telia.fi

Palvelun pääsivu

Kun olet kirjautunut tilillesi, palvelun pääsivulta näet omat keskenjääneet katselusi. Voit jatkaa katsomista klikkaamalla keskenjääneen ohjelman kuvaketta.

Jos sinulla on vuokrattuja elokuvia, löydät ne Vuokraamo-osion yläosasta kohdasta "Vuokratut elokuvat". Pääset katsomaan elokuvaa klikkaamalla kyseisen elokuvan kuvaketta.

TV

Kun et ole vielä kirjautunut palveluun sisään, voit tutkia palvelun saatavilla olevia sisältöjä. Sisäänkirjautuneena näet sisällöistä vain ne, jotka kuuluvat tilaukseesi.

Palvelun etusivulta pääset selaamaan TV-kanavia ohjelmatietoineen klikkaamalla TV-kohdan vierestä Kaikki tai vaihtoehtoisesti valitsemalla valikosta TV:n. Tässä näkymässä näet jokaiselta kanavaltasi käynnissä olevan sekä kaksi seuraavaa ohjelmaa. Valitsemalla Illalla näet iltakahdeksalta alkavat ohjelmat.

Mikäli haluat nähdä jonkun tietyn kanavan koko päivän ohjelmat, klikkaa kyseisen kanavan ohjelmatietoja ja valitse Päivän ohjelmat. Jos mielesi tekee tarkistaa vaikka huomisen ohjelmat kyseiseltä kanavalta, voit vaihtaa tarkasteltavan päivän klikkaamalla Tänään ja valitsemalla sen tilalle haluamasi päivän.

Tietyillä kanavilla ja ohjelmilla on mahdollista aloittaa jo alkaneen ohjelman katseleminen myös alusta. Jos kyseinen ominaisuus on mahdollinen, näkyy sen kohdalla vaihtoehto Katso alusta.

Tallennukset

Tallennuspalvelun avulla voit tallentaa ja katsoa kotimaisia peruskanavia vaikka usealta kanavalta samanaikaisesti. Palvelussa on myös käytössä viime hetken tallennusominaisuus: ohjelma tallentuu kokonaan, vaikka asettaisit sen tallennukseen vasta viimeisillä minuuteilla. Tallenteet ovat katsottavissa kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Käytössäsi on 3000 tuntia tallennustilaa.

Tallennuksen piiriin kuuluvat kanavat:

 • Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem
 • MTV3, AVA, Sub
 • Nelonen, Hero, Jim, Liv
 • Vitonen, Kutonen
 • Frii
 • TLC
 • FOX
 • Alfa
 • National Geographic

Tallentamisen lisäksi palvelussa on mahdollista katsoa seuraavien kanavien suoria lähetyksiä:

 • Yle TV1
 • Yle TV2
 • Yle Teema & Fem
 • FOX
 • TLC
 • Frii
 • National Geographic

Voit tilata tallennuspalvelun Telia TV sovellukseen kirjautumalla telia.fi:hin. Mene Liittymäni ja palveluni -osioon, napauta kohtaa Telia TV -sovellus ja valitse Kanavapaketit -välilehdeltä Tallennuspalvelu.

Tallenteiden tekeminen ja katsominen onnistuu saumattomasti myös digiboksin sekä puhelimen, tabletin ja nettiselaimen välillä. Mikäli käytössäsi on Telia TV digiboksi ja siinä tallennuspalvelu sekä Telia TV sovellus, voit tilata tallennuspalvelun sovellukseen ilman lisämaksua kirjautumalla telia.fi:hin.

Tallennuksen Rajoituksia

Huomiothan, että kaikki kotimaisten peruskanavien ohjelmat eivät ole tallennettavissa mm. tekijänoikeudellisista ja lainsäädännöllisistä syistä.

Ohjelmakirjastot

Telia TV sovelluksen ohjelmakirjastoista katsot lempiohjelmiasi juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Sisäänkirjautuneena näet Kirjastot-näkymässä ne kanavat, joiden automaattinen tallennus tai ohjelmakirjasto on käytettävissäsi.

Ohjelmakirjastoissa voi olla kanavapaketista riippuen sekä 7 vuorokauden ajaksi kanavalta katsottavaksesi tallentuvia ohjelmia (ns. catch up -kanavat) tai laajempia ohjelmakirjastoja, jotka voivat sisältää esimerkiksi kokonaisia sarjojen tuotantokausia. Kanavakartoista voit tarkistaa, minkälaisia ominaisuuksia kanavapaketeilla on.

Huom! Tiesithän, että jos olet tilannut kanavapaketteja Telia TV digiboksille, on suurin osa niistä saatavissa ilman lisämaksua myös Telia TV sovellukseen? Lisäksi voit jatkaa digiboksilla aloitetun kirjaston ohjelman katsomista mobiilipalvelussa ja toisinpäin. Lue lisää

Videovuokraamo

Videovuokraamo on käytössäsi missä ja milloin vain. Telia TV -palvelun videovuokraamosta löydät sekä uutuus-  että klassikkoelokuvia, lastenohjelmia, dokumentteja ja muuta katsottavaa. Vuokrausaika on 48 tuntia vuokraushetkestä. Voit katsoa ohjelmaa vuokrausaikana niin monta kertaa kuin haluat. Voit myös keskeyttää ohjelman ja jatkaa sen katselua myöhemmin. Voit katsoa Telia TV tunnuksellasi tehtyjä vuokrauksia myös muilla laitteilla, kirjaudu vain sisään Telia TV sovellukseen. Vuokraukset laskutetaan jälkikäteen Telia TV laskullasi.

Voit vuokrata ja katsoa elokuvia Telia TV sovelluksella ja tietokoneen selaimessa. Applen mobiililaitteilla (iPhone, iPad) voit vuokrata elokuvia käyttämällä nettiselainta, tutustu tarkempaan ohjeeseen alla.

Vuokraamon etusivulla näet elokuvat jaoteltuna kategorioittain. Näet myös voimassaolevat vuokrauksesi ja niiden jäljellä olevan katseluajan.

Klikkaamalla elokuvan kansikuvaa pääset lukemaan siitä tarkempia tietoja, katsomaan trailerin ja vuokraamaan elokuvan. Lisäksi näet elokuvan tietojen alla muita samankaltaisia elokuvia.

Elokuvan vuokraaminen

Kun valitset 'Vuokraa X €', avautuu ikkunaan tarkempia tietoja vuokrauksesta. Mikäli elokuvasta on saatavilla useampi kieliversio (esim. alkuperäinen ja suomeksi puhuttu), valitse kieli tässä. Vahvista vuokraus painamalla uudelleen Vuokraa. Huomaa, että kieliversiota ei voi vaihtaa vuokrauksen jälkeen.

Elokuvan toisto alkaa heti vuokrattuasi elokuvan, mutta voit lopettaa katselun ja palata elokuvan pariin niin kauan kuin vuokra-aikaa on jäljellä.

Elokuvan vuokraaminen Applen laitteilla

iPhonella tai iPadilla elokuvan vuokraaminen onnistuu kätevästi laitteesi nettiselaimella osoitteessa http://tv.telia.fi. Kirjaudu vain sisään ja vuokraa haluamasi elokuva, niin pääset katsomaan elokuvan Telia TV sovelluksessa.

 1. Avaa puhelimesi tai tablettisi nettiselain ja mene osoitteeseen http://tv.telia.fi.
 2. Kirjaudu sisään Telia TV käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnuksesi löydät Telia TV sovelluksen 'Asetukset'-valikosta. Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen valitsemalla kirjautumisikkunassa "Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana?". Saat sähköpostiisi linkin salasanan vaihtoa varten.
 3. Etsi haluamasi elokuva ja valitse 'Vuokraa X €'. Näyttöön avautuu ikkuna, jossa näet tarkempia tietoja vuokrauksesta.
 4. Mikäli elokuvasta on saatavilla useampi kieliversio (esim. alkuperäinen ja suomeksi puhuttu), valitse kieli tässä. Huomaa, että puhuttua kieltä ei voi vaihtaa vuokrauksen jälkeen.
 5. Vahvista vuokraus painamalla uudelleen 'Vuokraa'.
 6. Mikäli olet asettanut Telia TV tunnuksellesi PIN-koodin, syötä PIN-koodi vuokrauksen vahvistamiseksi. Voit palauttaa unohtuneen PIN-koodin siirtymällä 'Asetukset'-valikkoon: klikkaa PIN-koodi ostoille kohdasta 'Vaihda' ja alhaalta 'Unohditko PIN-koodin?'. Saat sähköpostiisi linkin PIN-koodin vaihtoa varten.
 7. Kun vuokraus on tehty, näyttöön avautuu ikkuna elokuvan käynnistämiseksi. Valitse 'Avaa', niin Telia TV sovellus aukeaa ja elokuvan toisto alkaa.

Elokuvan toisto alkaa heti vuokrattuasi elokuvan, mutta voit lopettaa katselun ja palata elokuvan pariin Telia TV sovelluksessa niin kauan kuin vuokra-aikaa on jäljellä. Mikäli vuokrattu elokuva ei heti näy vuokraamon 'Vuokratut elokuvat' -otsikon alla, valitse 'Päivitä'.

Videovuokraamon PIN-koodi

Voit suojata käyttäjätilisi asettamalla vuokraamon käyttöön PIN-koodin. Tällöin PIN-koodi kysytään aina vuokrausta tehdessä ja vältyt yllätyksiltä laskulla. Aseta PIN-koodi päälle Telia TV sovelluksen asetuksista, kohdassa 'PIN-koodi ostoille'. Tarvitset Telia TV tunnuksen salasanan PIN-koodin asetusta varten.

Ilmainen vuokraelokuva

Ilmaisen vuokraelokuvan eli elokuvalipun voit käyttää millä tahansa laitteella. Voimassaolevat elokuvaliput tunnuksella näkyvät Telia TV sovelluksen valikossa ja asetuksissa. Näet lipukkeen voimassaolon päättymispäivän sovelluksen asetuksista.

Kun haluat käyttää elokuvalipun, mene vuokraamoon ja etsi haluamasi elokuva. Kun valitset 'Vuokraa X €', näet lisätietoja vuokrauksesta. Tällä näytöllä voit valita maksutavaksi ilmaisen elokuvalipun, jolloin vuokrauksen hinnaksi muuttuu 0 €. Valitse lopuksi 'Vuokraa'.

Applen laitteilla voit käyttää elokuvalipun tekemällä vuokrauksen selaimella osoitteessa http://tv.telia.fi, katso erillinen ohje yläpuolelta.

Haku

Haulla voit etsiä sisältöjä videovuokraamosta sekä käytettävissäsi olevista ohjelmakirjastoista kirjoittamalla haluamasi hakusanan hakukenttään.

Hakutulokset voit jaotella vuokraamon, ohjelmakirjaston tai henkilöhaun mukaan. Jos olet kirjautunut sisään, hakutuloksissa on mukana ohjelmakirjastoista vain sellaisia ohjelmia, jotka sisältyvät tilaukseesi. Kaikkea saatavilla olevaa sisältöä voit selata kirjautumalla ulos palvelusta.

Asetukset

Asetuksista pääset muokkaamaan tiliasetuksiasi. Pääset asetuksiin selaimella kohdasta Tili ja sovelluksella suoraan valikon kohdasta Asetukset.

Lisätietoa käyttöönotosta

Jos tarvitset apua sovelluksen käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helpin palvelunumeroon  0600 10 100 (2,25€/min+mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8-20 ja arkilauantaisin klo 9-16:30.

Voit myös varata henkilökohtaisen asennusajan haluamallesi ajankohdalle.

Tilaa asennus 
 

Mikäli asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, palvelemme sinua numerossa 020 690 400 (mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–16.30