Takaisin

Työaikajoustot houkuttavat – ”Hakemuksia on tullut runsaasti”

2 min
Työaikajoustot houkuttavat Työaikajoustot houkuttavat

Miltä tuntuisi paiskia neljä pidempää päivää ja ansaita siten yksi vapaapäivä lisää viikossa? Entä voisitko himmata ja tehdä vain osittaista työaikaa vai maistuisiko palkaton vapaa vaikkapa maailmanympärimatkaa varten? Telialla tämä kaikki voi olla mahdollista.

Telian Customer Channels -yksikkö, joka vastaa muun muassa kuluttaja- ja yritysasiakkaiden asiakaspalvelusta, myynnistä, laskutuksesta ja toimituksissa, on käynnistänyt vuoden 2019 loppuun saakka kestävän kokeilun, jossa mahdollistetaan täyden viikkotuntimäärän tekemisen neljässä päivässä. Kokeilunpiirissä on osa yksikön henkilöstöstä, noin 1300 työntekijää.
 
"Haluamme tarjota ensiluokkaiset edellytykset siihen, että työntekijämme voivat palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja saada joustoa arjen ja työn yhteensovittamiseen. Työtyytyväisyyskyselyissämme henkilöstömme on nostanut yhdeksi Telian vahvuuksista joustavuuden, jota haluamme edelleen kehittää. Keväällä aloitimme kokeilun, jonka aikana tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia työaikajoustoihin. Henkilöstö voi tehdä täyden työajan neljässä päivässä, aloittaa osa-aikaisen työajan tai saada palkatonta vapaata ilman lakisääteistä perustetta", luettelee Tuula Heikkinen, joka työskentelee kokeilussa mukana olevan yksikön johtajana. 
 
Henkilöstön hyvinvointi ykköstekijä
 
Työaikajousto kuulostaa houkuttelevalta, mutta oma jaksaminen ja jouston taloudelliset edellytykset kunkin työntekijän on syytä punnita tarkoin. Vaikka neljän päivän työviikko houkuttelisi, tarkoittaa se käytännössä neljää aiempaa pidempää työpäivää, jotta normaali viikkotuntimäärä täyttyy. Henkilöstön kanssa on harjoiteltu itseohjautuvuutta jo pitkään, mikä on luonut hyvän pohjan oman hyvinvoinnin tarkastelulle. 
 
"Henkilön kannattaa aina selvittää mahdollisen jouston vaikutus omaan hyvinvointiin sekä taloudelliseen tilanteeseen. Esimerkiksi osa-aikaisuus tai palkaton vapaa vähentävät tuloja. Täysi viikkotyöaika neljässä päivässä voi olla kuormittava, erityisesti koska viikon ylimääräinen vapaapäivä ei välttämättä osu viikonlopun yhteyteen", Telian henkilöstöjohtaja Heini Linnainmaa muistuttaa. 
 
Kokeilun jälkeen punnitaan joustojen laajentamista myös muualle Telialla. 
 
"Työntekijät ovat tärkein voimavaramme ja haluamme panostaa heihin kaikin keinoin. Kokeilun jälkeen haastattelemme osallistujat ja analysoimme, tarjosivatko joustot hyviä muutoksia jaksamiseen vai toiko kokeilu joitain hyvinvoinnille haitallisia piirteitä. Näiden perusteella punnitsemme, jatkammeko ja laajennammeko työaikajoustoja myös muualle Teliaan", Linnainmaa pohtii.
 
Kokeilu on ensimmäisinä viikkoinaan käynnistynyt reippaasti ja hakemuksia on tullut runsaasti.
 
"Olen erittäin iloinen, että mahdollisuuteen on tartuttu sankoin joukoin, ovathan tyytyväiset työntekijät onnistuneen asiakaskokemuksen perusta", Heikkinen iloitsee.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Ura Telialla
Edellinen artikkeli
Tunnetut tubettajat juontamaan Telia Esports Seriesiä
Huhtikuun lopussa alkavan Telia Esports Series -e-urheilusarjan suorien tv-lähetysten juontajina ...
Seuraava artikkeli
Telia Esports Seriesissä pelaavat joukkueet selvillä
Huhtikuussa alkavassa Telia Esports Series -e-urheilusarjassa tällä kaudella pelaavat joukkueet ...