Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Futisauto kyyditsee junioreita Helsinki Cupiin

2 min

Viikon kestävä Helsinki Cup on vanhemmille ja perheen nuorille jalkapalloilijoille kiireistä aikaa. Onneksi futisauton avulla mahdollistettu kimppakyyti kuljettaa PPJ:n junioreita otteluihin ja niistä pois.

Keskiviikkona 11. heinäkuuta PPJ Eira 2010 pelasi ensimmäisen Helsinki Cup -ottelunsa Töölön 1b -kentällä. Yli puolet yhdenksänhenkisestä joukkueesta matkusti ottelupaikalle yhteisellä kyydillä. Joukkueenjohtaja Tony Rönnqvist on huomannut kimppakyytien yleistymisen joukkueen keskuudessa. 

”Nuoremmilla pelaajilla vanhemmat ovat yleensä mukana, mutta lasten kasvaessa on ollut koko ajan enemmän kyytitarvetta”, hän selittää. ”Siihen tarpeeseen futisauto on ollut hyvä.”

PPJ oli yksi neljästätoista junioriseurasta, jotka saivat käyttöönsä futisauton touko-lokakuun ajaksi. Kampanja tehtiin yhdessä Telian, Palloliiton ja Volkswagenin kanssa jalkapalloperheiden arjen helpottamiseksi. 

PPJ 2010 Eira -joukkueen pelaajat Emil, Okko ja Rasmus pääsivät nauttimaan jalkapallon näköiseksi koristellun futisauton kyydistä, kun he matkustivat tämän vuoden ensimmäiseen Helsinki Cupin otteluunsa.

”Tähän asti on mennyt aika hyvin”, pojat kertoivat hymyillen ensimmäisen pelinsä jälkeen, jonka heidän joukkueensa voitti. 

Otteluiden seuraaminen onnistuu myös kotisohvalta

Futisauton mukana kulkevat myös Telian yhteydet ja kuvausvälineet, joiden avulla seura voi jakaa suoran videolähetyksen kuvaamastaan ottelusta. Kuvausvälineet olivat ensimmäistä kertaa joukkueen käytössä.

Joukkueen Whatsapp-ryhmässä jaettiin linkki Solidsportin striimauspalveluun. Striimin kautta myös kotona olevat vanhemmat ja muu perhe pääsivät seuraamaan Helsinki Cup -otteluita.

”Ryhmään tuli kuvia, kun vanhemmat katsoivat television tai iPadin kautta meidän peliä”, kertoo Tony Rönnqvist. ”Oli hauskaa kuvata ottelu ja saada palautetta, että jotkut ovat katsoneetkin sen.”

 

Teksti ja kuvat: Eeva Salmi

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Digiturvataidot haltuun - vinkit nuorille ja heidän vanhemmilleen
#TurvallisestiVerkossa
Seuraava artikkeli
Koti muuttuu vihdoinkin älykkäämmäksi – arkea helpottavat ratkaisut kokeiltavina Kouvolan Asuntomessuilla
Puhelimen näyttöön syttyy valo ja aloitusnäytössä näkyy ilmoitus, että lapsi on päässyt kotiin. ...