Takaisin

5G tuli Kamppiin esports-tapahtumassa

1 min

Telia toi 5G-yhteydet suuren yleisön testattavaksi Helsingissä, Kampin ostoskeskuksessa 9.5.2018 järjestetyssä esports-tapahtumassa.

Verkkopelaamisen ympärille rakennettuun Telia ja Republic of Gamers (ROG) 5G Challenge –tapahtumaan pystytettiin peliareena, jossa kävijät saivat haastaa ENCE-peliorganisaation ammattilaisen Robin ”Snappe” Uotilan ja peliskenestä tutut tubettajat Scoupin ja Roposen Overwatch-pelissä 5G-yhteyden yli.

“Jo laboratoriotestit näyttivät, että 5G tuo huikeita mahdollisuuksia kilpapelaamiseen. Haluamme näyttää 5G:n mahdollisuudet käytännön esimerkkien kautta, ja siksi toimme uuden tekniikan yleisön kokeiltavaksi. Esports on todella haastava alue, mutta 5G tarjoaa jatkossa huippunopean vaihtoehdon pelaajien yhteyksille”, sanoo Telian 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen.

Esports on Telialle uusi, kasvava liiketoiminta-alue, jossa tarvitaan nopeita nettiyhteyksiä ja huippuluokan laitteita. ”Esports kasvaa vauhdilla: yhä useampi suomalainen pelaa vapaa-ajallaan ja parhaat pelaajat kilpailevat kansainvälisillä areenoilla miljoonapalkinnoista. Haluamme olla viemässä lajia eteenpäin, ja mukana rakentamassa vastuullista pelikulttuuria, joka innostaa sekä vanhempaa että uudempaa sukupolvea”, sanoo Mikko Kaarttinen Telian esports-liiketoiminnan tiimistä.

Kampin tapahtuma oli ensimmäinen kerta, kun yleisö pääsi testaamaan 5G-yhteyttä aidossa käyttöympäristössä. Kokeilu toteutettiin Nokian testitukiasemalla, joka toimii korkeammalla, 28 GHz:n 5G-taajuudella, joka avaa tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia matkaviestinverkossa toteutettaviin palveluihin.

Kurkkaa tunnelmia tapahtumasta alta

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

5G
Edellinen artikkeli
5G on ratkaiseva kynnys, jonka jälkeen näemme, mihin suuntaan maailma kääntyy 2020-luvulla
Robotit ja autot kulkevat kohta itsenäisesti keskuudessamme. Ne tarvitsevat kuitenkin valtavan ...
Seuraava artikkeli
5G mullistaa tehdasympäristön
Telia ja Nokia näyttivät, miten pilvipalvelut ja datakeskukset muuttavat teollisuutta.