Takaisin

5G-mökki laskeutui Triplaan – kävijät pääsevät aikamatkalle historiaan tai avaruusmatkalle kuuhun

2 min
Triplassa on keskiviikosta lähtien päässyt kokeilemaan, miltä tuntuu laskeutua kuuhun kesken kauppamatkan.

Oletko miettinyt, miltä tuntuisi käyskennellä kuussa tai matkata keskiajan melskeisiin. Tänään ja huomenna siihen on mahdollisuus Triplan kauppakeskukseen rakennetussa 5G-mökissä.

Triplasta tulee tänään käynnistyvän Slush-tapahtuman ajaksi uudenlaisen oppimisen areena. Maailman ensimmäinen virtuaalikoulutusta tarjoava koulutusalusta on pystyssä kauppakeskuksessa 20.-22.11. Mökissä tuodaan uusimman 5G– ja virtuaalitodellisuus–teknologian avulla kauppakeskuksen kävijöille oppimiskokemuksia tavanomaisesta oppimisympäristöstä poikkeavalla tavalla.

Virtuaalitodellisuudessa osallistujat voivat muun muassa laskeutua kuun kamaralle, luoda immersiivistä taidetta ja aikamatkustaa keskelle historiallisia tapahtumia.

”Mökissä voi kokeilla kolmiulotteista Tilt Brush-piirtopeliä, huristella vuoristoradalla tai matkata astronauttina avaruusasemalle”, Start Northin projektipäällikkö Lauri Hollo kuvailee.

”Ensimmäinen reaktio kävijöiltä on yleensä se, kuinka aidolta ja todelliselta sovellukset tuntuvat. Koululuokkien kanssa on ideoitu paljon tekniikan hyödyntämistä opetuksessa – miten VR-laseilla voisi vaikka sukeltaa antiikin Roomaan”, Hollo kertoo.

Euroopan ensimmäinen 5G-kauppakeskus

Tripla on Euroopan ensimmäinen 5G-kauppakeskus. Mökki hyödyntää kauppakeskuksessa Telian 5G-verkkoa. Sisätilojen 5G-peitto perustuu pientukiasemiin, jotka tuovat langattoman yhteyden lähemmäs käyttäjää. Tuloksena on käyttäjille nopeampi ja suorituskykyisempi yhteys.

Useat, pienen alueen kuuluvuuden tehokkaasti tuottavat tukiasemat tuovat käyttäjille 5G-verkon alhaisen viiveen ja suuremman suorituskyvyn perinteisiä tukiasemia pienemmällä teholla ja energiankulutuksella.

Mökin rakentaa suomalainen Start North -yhteisö, jonka tavoitteena on uudistaa koulutusta ja tarjota nuorille taitoja, joita tulevaisuuden työelämässä tarvitaan. Konsepti on syntynyt harvinaislaatuisesta yhteistyöstä yliopistojen, yritysten ja nuorten välillä. Mökin ovat kehittäneet lukionuoret Aalto-yliopiston ja XAMK:in lehtoreiden opastuksella.

5G-verkkoja rakentava Nokian sekä virtuaalikokemuksia kehittävä HTC Vive ovat kumppaneita hankkeessa, jossa pääsee kokeilemaan tulevaisuuden teknologioita ja elämyspohjaisia opetussisältöjä.

 

 

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

5G Medialle
Edellinen artikkeli
Slushissa maistellaan 5G-kasvomaksulla ostettavaa sirkkasuklaata
Slush-kävijät pääsevät tänä vuonna maistelemaan 5G:n eteemme kattamaa tulevaisuutta. Telia, OP ja ...
Seuraava artikkeli
Ilmailu mullistuu 15 vuodessa enemmän kuin edellisten 50 vuoden aikana – Poliisi kokeili Töölössä ilmatilan sulkemista drooneilta
Töölön yllä pörisi tänään kuusi droonia, joiden avulla poliisi selvitti muun muassa, miten ilmatila ...