Takaisin

Slushissa maistellaan 5G-kasvomaksulla ostettavaa sirkkasuklaata

2 min

Slush-kävijät pääsevät tänä vuonna maistelemaan 5G:n eteemme kattamaa tulevaisuutta. Telia, OP Ryhmän Pivo ja Nokia esittelevät start-up-yritystapahtumassa uusimmat esimerkit  tulevaisuuttamme muokkaavan 5G:n hyödyntämisestä. Slush-kävijät pääsevät testaamaan käytännössä, miten 5G-verkkoon viritetty Kasvomaksu by Pivo -palvelu mullistaa maksamisen tulevaisuuden.

Telian messuosastolla voi ostaa kymmenellä sentillä ravitsevan, tulevaisuuden proteiinilähteitä hyödyntävän välipalan. Maksuksi käy vain 5G-verkossa toimiva kasvomaksu. Osastolla on kasvomaksun lisäksi esillä mm. Nokian FastMile 5G -reititin, Telian uunituore AR by Telia-sovellus sekä  esimerkkejä 5G:n ja videoanalytiikan hyödyntämisestä teollisissa ratkaisuissa.

”Kasvomaksu on hyvä esimerkki palvelusta, joka hyötyy 5G:n suuremmasta kapasiteetista ja viiveettömyydestä. 5G vie myös mobiiliyhteyksien tietoturvaa jälleen ison harppauksen eteenpäin, mikä on maksupalvelussa ensiarvoisen tärkeää”, Telian 5G-ohjelmajohtaja Janne Koistinen sanoo.

Kasvomaksu tekee maksamisesta entistä nopeampaa ja vaivattomampaa. Teknologia vertaa maksajan kasvoja järjestelmään talletettuun kasvotunnisteeseen. Kun kasvot on tunnistettu, maksaminen tapahtuu hyvin yksinkertaisesti ilman matkapuhelinta, maksukorttia tai käteistä.

Kasvomaksua voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Asiakkaalla pitää olla käytössään Visa tai MasteCard -maksukortti. Lisäksi rekisteröitymiseen tarvitaan mobiililaite, jossa on käyttöjärjestelmänä iOS 11.0 tai uudempi tai Android 8.0 tai uudempi.

 

Kasvomaksua voi testata Telian Slush-osastolla 6C.8. Voit ottaa kasvomaksun käyttöön osastollamme ja tutustua samalla uusimpiin 5G-esimerkkeihin.

  

Näin otat kasvomaksu BY PIVON käyttöön

  • Ennen ensimmäistä kasvomaksua asiakas lataa Kasvomaksu by Pivo -sovelluksen älypuhelimelleen. Sovelluksessa asiakas skannaa kasvonsa ja sovellus tekee hänen kasvoistaan kasvokartan.
  • Tämän jälkeen asiakas syöttää maksukorttinsa tiedot sovellukseen, jonka jälkeen hän on valmis tekemään ensimmäisen maksunsa.
  • Tabletti tunnistaa asiakkaan ja näyttää ostosten loppusumman.
  • Asiakas hyväksyy summan koskettamalla tablettia. Ostokset veloitetaan asiakkaan maksukortilta.

 

 

Lisää samasta aiheesta:

Artikkelin aihealueet

5G Medialle 5G
Edellinen artikkeli
Miksi kotimainen 5G-verkko?
Miksi on tarpeen keskustella ja julistaa, että Suomessa on vihdoinkin yksi ja toistaiseksi ainoa ...
Seuraava artikkeli
5G-mökki laskeutui Triplaan – kävijät pääsevät aikamatkalle historiaan tai avaruusmatkalle kuuhun
Oletko miettinyt, miltä tuntuisi käyskennellä kuussa tai matkata keskiajan melskeisiin. Tänään ja ...