Takaisin

Telian mobiiliverkko kahmi ykkössijat kansainvälisessä laatututkimuksessa - ”Kännykkäkansan paratiisi”

1 min
Tuomas Koski viritteli viime talvena uusia kotimaisia 5G-yhteyksiä Salossa Tupurin tukiasemaan.

Telian mobiiliverkko Suomessa voitti molemmat laatupalkinnot mobiiliverkkojen käyttökokemusta selvittävässä maailmanlaajuisessa tutkimuksessa. Riippumattomassa tutkimuksessa vertailtiin käyttökokemusta yli 250 operaattorin verkossa ympäri maailman.


Open Signal -tutkimusyhtiön tutkimuksessa mitattiin käyttäjin kokemuksia sekä verkon huippu- että peruslaatua vaativissa tilanteissa. Telian verkko voitti molemmat kategoriat.


”Toimiva ja turvallinen yhteiskunta nojaa luotettaviin ja laadukkaisiin verkkoihin. Tavoitteenamme on ollut rakentaa suomalaisille juuri sellainen”, Telian teknologiajohtaja Jari Collin iloitsee.


”Olemme investoineet joka vuosi satoja miljoonia euroja 5G-verkon rakentamiseen ja 4G-verkon modernisointiin. Valitsimme Nokian kumppaniksemme nimenomaan siksi, että emme halunneet tinkiä verkkojemme turvallisuudesta emmekä laadusta. Nyt se näkyy asiakkaidemme kännyköissä maailmanluokan käyttökokemuksena”, Collin kuvailee.


Suomalaisten verkkojen hyvästä laadusta kertoo se, että myös muut suomalaisoperaattorit sijoittuivat laatumittareilla arvioituna kymmenen parhaan operaattorin joukkoon.


”Laadukkaat verkot ja edulliset hinnat tekevät Suomesta kännykkäkansan paratiisin, kyllä täällä kelpaa surfailla”, Collin naurahtaa.

 

Lisää tietoa uunituoreesta tutkimuksesta löydät täältä.

 

Opensignalin riippumaton tutkimus perustuu 1.7. – 27.12.2022 tehtyihin mobiilimittauksiin.

 

Lähde: Opensignal Awards - Global Mobile Network Experience Awards 2023, © 2023 Opensignal Limited

 

Janne Kaijärvi

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Telia’s mobile networks win quality awards in global analysis
Telia Finland won both consistent quality awards in research company Opensignal’s global analysis ...
Seuraava artikkeli
Näillä vinkeillä torjut tietojenkalastelun