Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Telia TV -palvelun tietosuojaseloste

Päivitetty 16.5.2018

Tämä tietosuojaseloste koskee Telia TV -palveluita digiboksilla ja sovelluksella sekä digiboksin lisäsovelluksia.

Me Telia Finlandilla (jatkossa Telia) olemme tietoisia tietosuojan merkityksestä asiakkaillemme sekä kunnioitamme ja suojelemme heidän yksityisyyttään. Asiakkaamme uskovat henkilötietonsa käsiimme, ja on meidän vastuullamme olla joka päivä tämän luottamuksen arvoisia.

Laadimme tämän TV-palveluiden tietosuojaselosteen:

  • Osoittamaan, että Telia on sitoutunut kunnioittamaan ja suojelemaan asiakkaidensa yksityisyyttä,
  • kertomaan, kuinka keräämme, käytämme ja suojaamme asiakkaidemme henkilötietoja ja
  • kertomaan asiakkaillemme heidän oikeuksistaan.

Käsittelemme henkilötietoja Suomen lainsäädännön ja pakottavien säädösten, kuten EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja toimivaltaisten viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Telian tietosuojalausunto on luettavissa osoitteessa telia.fi/tietosuoja.

1. Rekisterinpitäjä

Telia Finland toimii henkilötietojesi rekisterinpitäjänä, kun käytät Telia TV -palveluita.
Telia Finland Oyj
Teollisuuskatu 15, Helsinki
PL 106, 00051 TELIA
Y-tunnus 1475607-9

Valtakunnallinen vaihdenumero 020401 (Ulkomailta soitettaessa +358 20401)
Tietosuojavastaava: tietosuoja-telia@teliacompany.com
Puhelin: 020401 (Ulkomailta soitettaessa +358 20401) ja
Asiakaspalvelu ja puhelin 020 690 400

2. Telia TV -palvelut

Tämä tietosuojaseloste kattaa kaikki Telia TV -palvelut. Palveluita tarjotaan nettiyhteyden kautta joko digiboksilla taikka eri laitteissa toimivalla sovelluksella tai nettiselaimella. Asiakkaalla voi olla sovellukseen useita käyttäjätilejä.

Palveluiden toiminnallisuudet voivat vaihdella alustan mukaan.

Digiboksia voi lisäksi täydentää erilaisilla lisäsovelluksilla:

  • kauko-ohjainsovellus ja/tai
  • tallennustoiminnallisuuteen lisättävä ajastussovellus.

Tämä tietosuojaseloste kattaa myös nämä lisäpalvelut.

Tietosuojaselostetta sovelletaan kaikkien Telia TV -palveluiden käyttöön. Sitä ei sovelleta muiden yhtiöiden sovelluksiin, palveluihin tai verkkosivustoihin, vaikka niitä käytettäisiin Telian verkon tai palveluiden kautta. Tällaiset sovellukset, palvelut tai verkkosivut voivat olla esimerkiksi erilaisten kanavayhtiöiden, kuten Netflix tai YouTube, tarjoamia ja ylläpitämiä.

3. Henkilötietojen kerääminen

Tarjotessamme palveluita keräämme sinua koskevia henkilötietoja, jotka:

  • Toimitat itse meille; esim. viestinnän tai tilausten yhteydessä, kuten ostaessasi palveluita, rekisteröityessäsi palveluumme tai pyytäessäsi meiltä tietoja. Voit myös muuttaa joitakin tietojasi, kuten yhteystietojasi ja salasanaasi, suoraan Telia TV -käyttöliittymän kautta.
  • Syntyvät palvelun käytöstä; esimerkiksi kun katselet sisältöjä Telia TV -palvelun kautta, tallennat ohjelmia, vuokraat elokuvia tai selaat internetiä TV:n käyttöliittymällä. Telia TV -palveluiden käytöstä syntyvät tiedot sisältävät muun muassa tietoja TV:n katselusta ja palvelun käyttöliittymän käytöstä, esim. eri toiminnallisuuksien valinnasta, kuvakkeiden klikkaamisesta ja palveluiden asetusten määrittämisestä.

Sinun ei tarvitse luovuttaa henkilötietojasi Telialle, mutta kaikkien palveluiden toimittaminen ei välttämättä ole mahdollista ilman henkilötietoja. Kun tilaat Telia TV -palvelun, sopimuksen solmiminen ja ylläpitäminen edellyttävät tiettyjen henkilötietojen antamista.

Telia TV -palveluita ei ole erityisesti kohdistettu tai tarjota erityisesti lapsille. Siksi lapsen Telia TV -palveluiden käytön asianmukainen valvonta ja tarkkailu on lapsen huoltajan tai vanhemman vastuulla.

4. Telia TV -palvelun rakenne ja pääominaisuudet

Käsittelemme digiboksin käyttötietoja siten, ettei talouteen mahdollisesti kuuluvien eri käyttäjien tietoja voi erotella toisistaan. Jos käyttäjiä on useita, käyttötietoja ei voida yhdistää yksittäiseen käyttäjään. Huomaathan, että jos samassa taloudessa on useita palvelun käyttäjiä, heillä kaikilla on pääsy palvelun käyttöliittymän tietoihin, kuten katselutietoihin.

Käsittelemme nettiselaimella, mobiililaitteella tai muulla älylaitteella käytetyn Telia TV -sovelluksen käyttötietoja. Asiakkaalla voi olla useita käyttäjätilejä eri laitteille. Jos esimerkiksi samaa tietokonetta ja nettiselainta käyttää useampi henkilö, ei eri käyttäjien tietoja voi erotella toisistaan. Jos käyttäjiä on useita, käyttötietoja ei voida yhdistää yksittäiseen käyttäjään. Huomaathan, että jos taloudessa useampi henkilö käyttää samaa laitetta, kuten tietokonetta, kaikilla palvelun käyttäjillä on pääsy palvelun käyttöliittymän tietoihin, kuten esimerkiksi katselutietoihin.

Jos olet tilannutpalveluita sekä digiboksille että sovellukseen, niiden käyttötiedot yhdistetään saumattoman katselukokemuksen tarjoamiseksi, kun vaihdat laitteiden välillä. Tässä tapauksessa saman talouden eri käyttäjien tai laitteiden tietoja ei voi erotella toisistaan. Jos eri palveluita yhdistelevän palvelun käyttäjiä on useita, käyttötietoja ei voida yhdistää yksittäiseen käyttäjään. Huomaathan, että jos samassa taloudessa on useita palvelua käyttäviä käyttäjiä tai laitteita, kaikilla palvelun käyttäjillä on pääsy palvelun käyttöliittymän tietoihin, kuten katselutietoihin.

Digiboksin lisäpalvelut, kauko-ohjainsovellus ja/tai tallennustoiminnallisuuteen lisättävä ajastussovellus, eivät kerää käyttötietoja vaan suorittavat yksinomaan pääasiallisen toimintonsa, eli yhdistävät lisäsovelluksen Telia TV –palveluun.

Telia TV -palvelusi voi sisältää erilaisia toiminnallisuuksia, jotka vaihtelevat käyttämäsi alustan ja esim. digiboksin iän tai sovelluksen version mukaan. Telia TV -palvelu voi sisältää seuraavia toiminnallisuuksia, joihin liittyen käsittelemme henkilötietojasi:

  • katsellut ohjelmat, jotka näkyvät TV:n käyttöliittymässä,
  • jatka katselua -lista tai ohjelman jatkaminen siitä kohdasta, mihin katselu viimeksi lopetettiin, mukaan lukien vuokraelokuvat niiden vuokra-aikana,
  • tallennettujen ohjelmien luettelo, joka on yhdistetty verkkotallennusominaisuuteen, jonka avulla tallennettuja ohjelmia voi katsella jälkikäteen ja
  • paikalliset uutiset, jotka tarjotaan paikkakuntasi perusteella.

Käsittelemme henkilötietoja myös seuraaviin käyttäjäkokemusta parantaviin ja räätälöiviin ominaisuuksiin liittyen:

  • suosituimpien sisältöjen suositukset, jotka perustuvat yleisiin tietoihin ja
  • räätälöidyt suositukset ”Sinulle suositeltu” ja ”Koska katselit”, jotka perustuvat digiboksin tai verkkoselaimella, mobiililaitteella tai muulla älylaitteella käytetyn tietyn sovelluksen katseluhistoriaan.
5. Henkilötietojen käyttö

Telia käsittelee Telia TV -palveluihin liittyviä henkilötietoja pääasiassa sopimuksen täytäntöönpanon ja oikeutetun edun oikeusperusteilla. Digiboksia täydentävien lisäsovellusten, eli kauko-ohjainsovelluksen ja/tai tallennuksen ajastussovelluksen, tarjoamiseen liittyvän henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on sopimuksen täytäntöönpano.

Telia käsittelee henkilötietojasi sopimuksen täytäntöönpanemiseksi esim. seuraavissa tapauksissa:

  • Asiakassuhteiden hallinta, esim. Telia-yhtiöiden ja asiakkaan väliseen sopimukseen perustuvan asiakassuhteen hallinnointi.
  • Tuotteiden ja palveluiden toimittaminen, esim. Telian kanssa tekemäsi sopimuksen mukaisten palveluiden tuottaminen ja toimittaminen.
  • Ongelmien ratkaisu ja vikatilanteiden selvittäminen, esim. palvelussa mahdollisesti ilmenevien vikojen tai puutteiden korjaaminen sekä Telia TV -palvelun laadun varmistus.
  • Sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen, esim. TV-käyttöliittymän kautta tehtävien ostosten tapauksessa.
  • Palveluiden toimittaminen, esim. Telian kanssa tekemäsi sopimuksen mukaisten palveluiden tuottaminen ja toimittaminen sekä verkkosisältöpalveluiden tarjoaminen Telia TV -sopimuksen mukaisesti muissa EU-maissa matkustamisen aikana.

Telia käsittelee henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella. Telialla on oikeus käsitellä henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella esim.:

  • Asiakaspalveluun, esim. Telia TV -palveluihin ja tuotteisiin liittyvä asiakaspalvelu sekä parempien palveluiden ja tuotteiden tarjoaminen
  • Perusprofilointiin, esim. yksilöllisempien palveluiden tarjoamiseksi ja TV-sisältöjen suosittelemiseksi hiljattain katsomiesi ohjelmien perusteella
  • Markkinointiin, esim. Telia TV -tuotteista ja -palveluista tiedottaminen sekä niiden kohdennettu markkinointi
  • Palvelun kehittämiseen, esim. TV-palvelun käytön analysointi asiakastarpeiden ymmärtämiseksi ja Telia TV -palveluiden ja tuotteiden kehittämiseksi
  • Tilastojen kokoamiseen, esim. suosituimpiin ohjelmiin perustuvien yleisten TV-sisältösuositusten tarjoamiseksi ja muiden palveluihimme liittyvien tilastojen kokoamiseksi
  • Asiakassuhteen hoitamiseen, esim. asiakassuhdetta tukevien muiden tietojenkäsittelytoimien toteuttaminen ja Telian sopimusvelvoitteiden hoitaminen sen sidosryhmiä kohtaan

Telia voi lisäksi yhdistellä ja anonymisoida henkilötietojasi muotoon, jossa ne eivät ole enää tunnistettavissa.

Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa käsittelemme vain käsittelyn tarkoituksen kannalta välttämättömiä henkilötietoja ja otamme yksityisyyden suojan huomioon. Telia käyttää henkilötietojasi vain siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin.

6. Henkilötietojen suojaaminen

Henkilötietojesi turvaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää.

Telia tekee jatkuvasti töitä sen asiakkaiden etujen turvaamiseksi. Tietoturvamme kattaa henkilöstön, tietojen, IT-infrastruktuurin, sisäisten ja julkisten verkkojen sekä toimitilojen ja teknisten tilojen suojaamisen. Kiinnitämme erityistä huomiota henkilötietojen suojaan.

Tietoturva ja asiakkaiden tietojen riittävä suojaaminen ovat meille keskeisiä asioita. Pyrimme toteuttamaan riittävän tietosuojan tason takaavat turvatoimet sekä havaitsemaan ja estämään henkilötietojen luvattoman käytön.

Turvallisuustyössämme otetaan lainsäädännön, säännösten ja sopimusvelvoitteiden mukaisesti huomioon riskitaso, liikearvo, käytettävissä oleva teknologia, haavoittuvuudet ja uhat.

7. Tietojen jakaminen

Jaamme tietojasi:

  • Telia- yhtiöiden kanssa lainsäädännön puitteissa. Tytäryhtiömme voivat käyttää tietojasi tässä asiakirjassa esitettyihin tarkoituksiin, kuten niiden tuotteiden ja palveluiden markkinointiin.
  • Alihankkijoidemme eli henkilötietojen käsittelijöiden kanssa, jotka käsittelevät henkilötietoja Telian puolesta. Näihin käsittelijöihin lukeutuu sekä alihankkijoita, joilta Telia on ostanut tietojenkäsittelypalveluita että Telia TV -palveluiden tarjoamiseen liittyviä alihankkijoita, esim. tuki- ja analyysipalveluiden tarjoajia. Nämä kolmannet osapuolet eivät saa käyttää henkilötietoja muuhun tarkoitukseen kuin Telian kanssa sovitun palvelun tuottamiseen. Suoritamme asianmukaiset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että alihankkijat noudattavat tätä tietosuojaselostetta.

Telialle palveluita tarjoavat tietojenkäsittely-yhtiöt voivat sijaita Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Jos siirrämme henkilötietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, suoritamme lainsäädännön edellyttämät asianmukaiset toimenpiteet yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien oikeuksiesi toteuttamiseksi. Telia voi tilanteen mukaan joko noudattaa Euroopan komission antamaa päätöstä tietosuojan riittävyydestä (jonka mukaisesti palveluntarjoajan sijaintimaa tarjoaa riittävän tietosuojan tason) tai, jos päätöstä ei ole annettu, suojaamistoimia kuten tietosuojaa koskevia vakiosopimuslausekkeita. Lisätietoja asiaankuuluvista suojaamistoimista saa Telian asiakaspalvelulta, jonka yhteystiedot on annettu tässä tietosuojaselosteessa.

Tämä tietosuojaseloste ei kata muiden yhtiöiden sovelluksia, palveluita tai verkkosivustoja, vaikka niiden käyttö tapahtuisi Telian verkon tai palveluiden kautta. Ulkoisen palveluntarjoajan palvelussa kerätään ja käsitellään henkilötietoja kyseisen palveluntarjoajan tietosuojakäytäntöjen ja sopimusehtojen mukaisesti. Suosittelemme tutustumaan kunkin palveluntarjoajan tietosuojakäytäntöihin.

Voimme lisäksi jakaa tietojasi:

  • Oikeustoimien tai viranomaisen pyynnön johdosta lainsäädännön tai oikeuden päätöksen mukaisesti tai oikeustoimiin tai muuhun oikeudenkäyntimenettelyyn liittyen.
  • Toimivaltaisille viranomaisille lain velvoittaessa tai salliessa ja ennalta määritettyjen prosessien mukaisesti.
  • Liikkeenluovutuksen yhteydessä, kuten fuusioon, yrityskauppaan, omaisuuden myyntiin tai palveluiden siirtoon toiselle yritykselle liittyen.

Voimme myös käsitellä anonymisoituja tietoja ja yhdisteltyjä tietoja, joista ei ole mahdollista tunnistaa yksilöitä. Näitä tietoja voidaan jakaa muihin tarkoituksiin ja kolmansille osapuolille.

8. Henkilötietojen säilytysaika

Säilytämme henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen tarkoitusten edellyttämän ajan, ellei sovellettavassa lainsäädännössä edellytetä tai sallita pidempää säilytysaikaa.

Alla on lueteltu henkilötietojen ohjeelliset enimmäissäilytysajat seuraaviin tarkoituksiin. Voimme kuitenkin säilyttää henkilötietoja alla ilmoitettua ohjeellista säilytysaikaa lyhyemmän ajan, jos tietojen käsittely ja sen tarkoitus eivät edellytä pidempää säilytysaikaa.

Säilytämme henkilötietoja edellä mainittuihin tarkoituksiin, joihin liittyen käsittelemme tietoja sinun ja Telian välisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi enintään kahden vuoden ajan asiakassuhteen päättymisestä, lukuun ottamatta asiakassuhteiden hallintaa sekä vianmääritystä ja ongelmanratkaisua varten käsiteltäviä ja säilytettäviä henkilötietoja, joiden enimmäissäilytysaika on kolme vuotta asiakassuhteen päättymisestä.

Säilytämme Telian oikeutetun edun perusteella käsiteltäviä henkilötietoja enintään kahden vuoden ajan asiakassuhteen päättymisestä, lukuun ottamatta asiakassuhteiden tukea sekä tilastointia ja markkinointia varten käsiteltäviä ja säilytettäviä henkilötietoja, joiden enimmäissäilytysaika on kolme vuotta asiakassuhteen päättymisestä.

Nämä rajoitukset ja vaatimukset eivät koske anonymisoitujen tietojen säilytystä.

9. Evästeiden käyttö

Telia TV -palvelussa käytetään evästeteknologiaa. Käytämme evästeiden avulla kerättyjä tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

Toiminnalliset evästeet ja palvelun tarjoaminen: Nämä evästeet ovat tärkeitä palvelun toiminnan kannalta ja mahdollistavat sujuvan käyttäjäkokemuksen. Kun esimerkiksi kirjaudut Telia TV -palveluun, Telian järjestelmät tunnistavat sinut evästeiden perusteella ja evästeet auttavat palvelun virhetilanteiden havaitsemisessa. Ne mahdollistavat myös sen, ettei sinun tarvitse syöttää käyttäjänimeäsi, salasanaasi ja henkilökohtaisia asetuksiasi joka kerta palveluun kirjautuessasi.

Palvelun kehittäminen ja käytön analysointi: Evästeiden käytön valvonta mahdollistaa palveluiden toiminnan kehittämisen. Saamme evästeistä tietoa esimerkiksi palveluidemme suosituimmista osioista ja voimme laatia niiden perusteella tilastoja palveluiden eri toiminnallisuuksien tehokkuuden arviointia varten.

Voimme lain sallimissa puitteissa yhdistellä evästeiden avulla saatuja tietoja käyttäjältä muissa yhteyksissä saatuihin tietoihin, kuten palvelun käyttötietoihin.

Voit muuttaa evästeasetuksia ja poistaa evästeet käytöstä selaimen asetuksissa. Muistutamme kuitenkin, että se voi joissakin tapauksissa hidastaa palvelua, rajoittaa sen toiminnallisuuksia tai jopa estää palvelun käytön.

Telia TV -palvelut sisältävät linkkejä kolmansien osapuolten sovelluksiin, palveluihin ja verkkosivustoihin. Tällaiset kolmansien osapuolten palvelut ja sovellukset noudattavat kyseisen osapuolen tietosuojakäytäntöjä. Suosittelemme tutustumaan näiden kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin.

10. Sinun oikeutesi

Rekisteröidyn oikeudet riippuvat henkilötietojen käsittelyn tarkoituksista ja tilanteesta.

  • Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä: Sinulla on oikeus vastustaa Telian oikeutettuihin etuihin perustuvaa henkilötietojesi käsittelyä, profilointi mukaan lukien. Telia voi kieltäytyä pyynnöstä, jos käsittely on tarpeen Telian pakottavien ja oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin ja suoramarkkinointiin liittyvään profilointiin.
  • Oikeus antaa ja peruuttaa suostumuksesi: Jos henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on oikeus antaa tai peruuttaa suostumus milloin tahansa.
  • Oikeus saada pääsy tietoihin: Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi, ja jos niitä käsitellään, saada pääsy tietoihin.
  • Oikeus tulla unohdetuksi: Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot poistetuksi, esim. kun peruutat suostumuksesi tai olet vastustanut oikeutettuun etuun perustuvaa henkilötietojen käsittelyä ja pyyntösi on hyväksytty.
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen: Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot oikaistuksi tai, tietyissä tapauksissa, puutteelliset henkilötiedot täydennetyiksi.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus vaatia rekisterinpitäjää rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille suostumukseen tai sopimuksen täytäntöönpanoon perustuvaa käsittelyä varten. Sinulla on oikeus saada tiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.
11. Oikeuksien käyttäminen

Voit käyttää kaikkia rekisteröidyn oikeuksia kirjautumalla Telia.fi:hin sekä Minun Telia -sovelluksessa.

Kirjaudu palveluun käyttämällä yllä olevaa linkkiä tai sivustolta www.telia.fi. Saat lisätietoja myös Telian asiakaspalvelusta tai puhelimitse 020 690 400 tai Telia Kaupasta.

Jos epäilet, ettei Telia ole noudattanut tätä tietosuojaselostetta tai sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä, voit tehdä Telialle valituksen. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus asuinmaasi valvontaviranomaiselle tai sen maan viranomaiselle, jossa epäilty rikkomus on tapahtunut. Suomessa tämä viranomainen on tietosuojavaltuutettu.

12. Tietosuojaselosteen muutokset

Toimintamme, palveluidemme ja tuotteidemme kehitys voi edellyttää muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Löydät sen uusimman version verkkosivuiltamme. Ilmoitamme merkittävistä muutoksista Telia TV:n käyttöliittymän kautta ja julkaisemalla päivitetyn tietosuojaselosteen verkkosivuillamme.

13. Yhteydenotot

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta tai henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä edellä mainittuihin yhteystietoihin.