Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Käyttöehdot: Minun Telia -sovellus ja biometriset tiedot

Päivitetty 6.4.2020

Voit kirjautua Minun Telia -applikaatioon käyttäen kasvojentunnistusta tai sormenjälkitunnistusta, riippuen laitteesi tukemasta tekniikasta. Telialla ei ole pääsyä laitteeseesi tallennettuihin biometrisiin tietoihin, eikä se hallinnoi tai muutoin käsittele niitä.

Kasvojentunnistus ja sormenjälkitunnistus otetaan käyttöön hyväksymällä käyttöehdot. Toiminnon käyttöönotto on vapaaehtoista, ja näistä tunnistustavoista huolimatta Minun Telia -applikaatioon voi kirjautua myös muilla Telian tarjoamilla tavoilla, kuten Mobiilivarmenteella ja Telia tunnuksella.

Minun Telia -applikaatiossa olevat tiedot ovat henkilökohtaisia. Applikaation käyttäjä ei saa mahdollistaa toisen käyttäjän kirjautumista applikaatioon oikean käyttäjän sijasta. Tämän vuoksi laitteen hyväksymiin kasvoihin tai sormenjälkiin ei saa lisätä muiden käyttäjien tietoja, eikä laitteen lukituskoodi saa olla muiden käyttäjien tiedossa. Mikäli kasvojentunnistusta käytetään tunnistautumiskeinona, laitetta ei tule luovuttaa kolmannen osapuolen haltuun, jotta asiakastietosi pysyvät suojassa, eikä muilla henkilöillä ole pääsyä niihin. Kasvojen- tai sormenjälkitunnistuksen ollessa käytössä, Minun Telia ei sovellu yhteiskäyttöisiin laitteisiin.

Kaikki biometristä tunnistautumista käyttäen tehdyt toimenpiteet sitovat sinua asiakkaana.

Telialla on aina ilman erillistä ilmoitusta oikeus estää biometrisen tunnistautumisen käyttö yhdellä tai useammalla laitteella tai yhdessä tai useammassa palvelussa.

Palveluntarjoaja ei vastaa mahdollisesta vahingosta, mikäli Minun Telia -sovelluksen käyttäjä mahdollistaa toisen käyttäjän ohittaa tai onnistuneesti käyttää kasvojentunnistusta tai sormenjälkitunnistusta.

Biometrisen tunnistautumisen voi poistaa käytöstä Minun Telia -sovelluksessa seuraavilla tavoilla:

  • Poistamalla toiminnon käytöstä sovelluksen asetuksista tai
  • Poistamalla sovelluksen.