Yhteystiedot luettelo- ja hakemistopalveluissa


Teleyrityksillä on velvollisuus huolehtia siitä, että käyttäjien saatavilla on yleinen ja kattava numeropalvelu sekä siitä, että liittymän käyttäjien yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero) kerätään ja julkaistaan yleisesti saatavilla olevassa kattavassa ja kohtuuhintaisessa puhelinluettelopalvelussa. Teleyritysten on lisäksi pyynnöstä luovutettava näin kerätyt yhteystiedot toiselle yritykselle yhteystietopalvelun tarjoamista varten. Mahdollisuudesta luovuttaa ja julkaista liittymäasiakkaiden yhteystietoja yhteystietopalveluissa on kerrottu mm. tietosuojalausunnossamme sekä Telian palveluiden yleisissä toimitusehdoissa ja liittymäsopimuksissa.

Telia toimii yhteistyössä Fonectan ja Suomen Numeropalvelu Oy:n (SNOY) kanssa täyttäessään edellä mainittua velvollisuuttaan julkaista asiakkaan perustiedot. Telian liittymäasiakkaiden julkaistaviksi antamat yhteystiedot välitetään Suomen Numeropalvelu Oy:n ylläpitämään valtakunnalliseen tietokantaan, josta yhteystiedot toimitetaan alla tarkemmin kuvatuissa yhteystietopalveluissa julkaistaviksi. Suomen Numeropalvelut Oy:n valtakunnallisesta tietokannasta hoidetaan lisäksi yhteystietojen pyynnöstä luovuttaminen mille tahansa toiselle yritykselle yhteystietopalvelun tarjoamista varten.

Sinulla on oikeus kieltää yhteystietojesi merkitseminen ja luovuttaminen kokonaan tai osittain yhteystietopalveluun. Voit hallinnoida liittymän tietojen näkyvyysasetuksia kirjautumalla telia.fi:hin tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Virheellisten yhteystietojen korjaaminen tai poistaminen onnistuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että painetussa luettelossa oleva tieto voidaan korjata tai poistaa vasta seuraavan luettelon ilmestyessä.

SNOY:n tietokannasta luovutetaan numeroita muun muassa kotimaan yhteystietopalveluihin kuten numeroihin 118, 0100100 ja 020202.