Uusimmat blogit

”Fiilis on tärkeintä” – valokuvaaja Janita Aution vinkit pikkasen parempaan kännykkäkuvaan

2 min
Janita Autio Janita Autio

Valokuvaaja Janita Autiolle puhelimen kamera on arjen hetkien tallentamista varten. Siksi hänen puhelimensa muisti on aina täynnä. Iloisesta tyylistään tunnettu kuvaaja jakaa vinkkinsä onnistuneisiin otoksiin.  

Varmista riittävä valo

”Kuvaamisessa valon merkitys on suuri. Luonnonvalo saa ihmeitä aikaan. Sisällä selfiet kannattaa ottaa ikkunan äärellä. Ulkona ihmisiä kuvatessa varjon pehmeä valo toimii usein paremmin kuin kirkas auringonpaiste – mutta myös siinä saa upeita kuvia. Vastavaloon kuvaamista kannattaa välttää varsinkin silloin, kun kohteena on ihminen. Varmista siis, että valo tulee sinun takaasi eikä kuvattavien. Moni vierastaa puhelimen salaman käyttöä, mutta mielestäni sen avulla kuviin saa kivan, omanlaisensa tunnelman.”

Kokeile rohkeasti – ihan kaikkea

”Kuvatessani en noudata koskaan mitään tiettyä linjaa, vaan kokeilen rohkeasti kaikkea. Suosittelen samaa asennetta jokaiselle. Kokeile ennakkoluulottomasti eri kuvakulmia ja rajauksia. Sekä kuvatessa että itse kuvissa fiilis on tärkeintä. Kun antaa fiiliksen viedä, aitous tallentuu kuviinkin. Tämä neuvo muuten toimii, oli sitten kameran edessä tai takana.”

Ota niin paljon kuvia kuin kehtaat

”Yritän olla ottamatta tuhatta kuvaa yhdestä hetkestä, sillä valokuvien takia puhelimeni muisti on koko ajan täynnä. Neuvoni on silti: räpsi kuvia huolella – mutta muista siivota kuvagalleriaa säännöllisesti! Kun otoksia on paljon, jokin niistä on varmasti onnistunut.”

Unohda filtterit

”Mielestäni puhelinkuvat saavatkin olla puhelinkuvan näköisiä. Nykyään kännyköiden kamerat ovat niin kehittyneitä, että niillä saa otettua todella laadukkaita kuvia. Valmiiden filttereiden käyttö saa usein kuvan näyttämään vain alkuperäistä tunkkaisemmalta. Filttereiden sijaan suosittelen tarvittaessa kuvan sävyjen säätämistä kuva-asetuksissa. Muista myös puhdistaa kameran linssi ennen kuvaamista – rasvainen sormenjälki on filtteri, joka ei todellakaan näytä hyvältä!”

Teksti: Johanna Rämö
Kuva: Meri Autio

Löydät verkkokaupastamme uusimmat ja suosituimmat puhelimet kuvaamiseen

Katso lisää
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Pikkasen parempaa
Edellinen artikkeli
“Netti tuo tauon arjen kiireeseen” – tällainen on Anni Hautalan pikkasen parempi oma hetki
Seuraava artikkeli
Mitä kuuluu, Telia?
Tiedätkö sen tunteen, kun sisäisesti jokin iso muuttuu ja uudistuu, mutta ulkoisesti näyttää ...