Usein kysyttyä discovery+-suoratoistotuotteista

Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille

Tästä ohjeesta löydät vastaukset tavallisimpiin discovery+-suoratoistopalveluun liittyviin kysymyksiin.

Tilauksen aktivointiin ja laskutukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Telian asiakastukeen. Discovery+-käyttäjätunnuksiin ja suoratoistopalvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä discovery+-palvelun asiakastukeen.

Mitä eroa on Telian ja discovery+-palvelun tunnuksilla?

Discovery+-suoratoistopalvelun käyttöönotto tehdään Telia Play -käyttäjätunnuksilla. Jos sinulla on Telia Play -boksi (ilman Telian laajakaistaa) tai Telia Play -sovellus, sinulla on Telia Play -tunnus, joka on valitsemasi käyttäjänimi tai sähköpostiosoitteesi. Voit tarkistaa tunnuksesi kirjautumalla Minun Teliaan ja etenemällä polkua Liittymäni ja palveluni > TV ja viihde > Telia Play katselutavat > Hallinnoi tilausta.

Minun Telia on palvelu, jossa voit hallinnoida meiltä tilaamiasi liittymiä ja palveluita.

Discovery+-suoratoistopalvelua käytetään discovery+-tunnuksilla, jotka luot käyttöönoton yhteydessä.

Jos sinulla on Telia Play -boksi laajakaistalla, kirjaudut digiboksille 000-alkuisella tunnuksella. Tällä tunnuksella ei voi tehdä discovery+-suoratoistopalvelun käyttöönottoa, mutta saat halutessasi Telia Play -käyttäjätunnuksen asiakaspalvelumme kautta.

Unohdin Telia Play -käyttäjätunnukseni salasanan. Miten toimin?

Voit tilata uuden salasanan kirjautumalla Minun Teliaan. Löydät Liittymäni ja palveluni -sivulta TV ja viihde -otsikon alta Telia Play -tilauksesi. Pääset tilaamaan uuden salasanan klikkaamalla Vaihda salasana -linkkiä. Uuden salasanan tilaus onnistuu myös Telia Play -sovelluksen kirjautumisnäkymästä tai nettiselaimella osoitteessa teliaplay.fi.

Unohdin Telia Play -käyttäjätunnukseni. Miten toimin?

Voit tarkistaa tunnuksesi kirjautumalla Minun Teliaan. Valitse kirjauduttuasi valikosta Liittymäni ja palveluni -kohta. Selaa sivua kohtaan TV ja viihde, jonka alta löydät Telia Play katselutavat -otsikon. Tämän otsikon alta löydät joko Telia Play -boksin tai -sovelluksen. Hallinnoi tilausta -painiketta painamalla pääset tarkastelemaan tilauksesi tietoja ja löydät myös Telia Play -käyttäjätunnuksesi.

Discovery+-tunnuksen yhdistäminen Telia Play -käyttäjätunnukseen ei onnistu. Mitä teen?

Kokeilethan ensin toista nettiselainta.

Varmista myös, että olet kirjautumassa aktiivisella Telia Play -käyttäjätunnuksella. Voit tarkistaa tunnuksesi kirjautumalla Minun Teliaan. Valitse valikosta Liittymäni ja palveluni -kohta ja selaa sivua TV ja viihde -kohtaan, jonka alta löydät Telia Play katselutavat -otsikon ja sen alta Telia Play -boksin tai -sovelluksen. Painamalla Hallinnoi tilausta -painiketta, pääset tarkastelemaan tilauksesi tietoja ja löydät myös Telia Play -käyttäjätunnuksesi.

Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, otathan virheilmoituksen ylös ja otat yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten teen discovery+-tilaukseeni muutoksia tai irtisanon sen?

Voit tehdä muutoksia discovery+-suoratoistopalveluusi Minun Teliassa Liittymäni ja Palveluni -osiossa. 

Discovery+-suoratoistopalvelutuotteiden irtisanomisaika on 30 vuorokautta.
Katso tarkemmat irtisanomisohjeet

Miten discovery+-suoratoistopalvelun laskutus tapahtuu?

Discovery+ näkyy Telian laskulla kanavapakettina. Discovery+-tuotteiden laskutusväli on kuukausi ja laskutus tapahtuu jälkikäteen. 

Jos sinulla on meiltä laajakaista tai Telia Play -boksi, discovery+-tuote näkyy yleensä laajakaistalaskullasi. Telia Play -sovelluksen asiakkaille, mobiililiittymäasiakkaille ja myös joissain muissa tapauksissa lähetämme discovery+-tuotteesta erillisen laskun.

Voit halutessasi koota kaikki laskutettavat palvelut yhdelle laskulle ottamalla yhteislaskun käyttöön Minun Teliassa, jolloin laskutamme puhelin-, laajakaista- ja palvelulaskut yhdellä laskulla.

Millä laitteilla discovery+ toimii?

Discovery+-palvelua voit katsella puhelimella, tabletilla, älytelevisiolla tai tietokoneen selaimella. Löydät tarkemmat tiedot tuetuista laitteista discovery+:n sivuilta.

Voiko discovery+-suoratoistopalvelua katsoa Telia Playn kautta?

Ei voi, palvelua käytetään discovery+-suoratoistopalvelussa.

Discoveryn kanavapaketteja on saatavilla myös Telia Play -palveluun, ja niitä katsotaan Telia Playn kautta.

Millaisen nettiyhteyden tarvitsen käyttääkseni discovery+-palvelua?

Suosittelemme discovery+-palvelun käyttöön vähintään 4 Mbit/s nopeaa yhteyttä, jotta HD-laatuinen kuvakin näkyy häiriöttä. Discovery+-palvelua voi kuitenkin katsella jo 0,5 Mbit/s nopealla yhteydellä.

Monellako laitteella voin katsoa discovery+-palvelua yhtä aikaa? 

Voit katsoa discovery+-suoratoistopalvelua kahdella laitteella samaan aikaan. 

Sisältääkö discovery+ Sport jääkiekon Liigan?

discovery+ Sport -palvelun ohjelmatarjonta ei sisällä Liigaa. Meillä on kuitenkin muita Liigan sisältäviä kanavapaketteja.

Tutustu Liigan sisältäviin paketteihin

Miten voin antaa palautetta discovery+:n nettisivuista, sovelluksesta tai sisällöistä?

Löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin discovery+:n asiakaspalvelusta. Lisätietoa discovery+:n sisällöistä löydät osoitteesta discoveryplus.fi/ohjelmat. Discovery+:n asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteella support@discoveryplus.fi

Ota yhteyttä

Minun Telia

Minun Teliassa maksat laskut helposti, hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi, löydät puk-koodin, teet vikailmoituksen ja keskustelet asiakaspalvelun kanssa.

Kirjaudu selaimella
Tutustu Minun Telia -sovellukseen

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Chat

Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
 

Avaa chat >
Kirjaudu

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Telia somessa

Tavoitat meidät Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.