Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Usein kysyttyä Yhteys Kotiin Hybridistä

Tältä sivulta löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Miten hybridilaajakaista toimii?

Hybriditeknologia yhdistää kiinteän ja mobiilin netin. Kiinteä laajakaista tuo hybridiyhteydelle vakautta ja toimintavarmuutta, ja 4G-mobiilinetti lisää nopeutta. Molemmat netit toimivat samanaikaisesti yhdistäen molempien nopeudet. Mahdollisissa vikatilanteissa toinen yhteys on käytössäsi.

Hybridin tekninen toteutusratkaisu

Telian Yhteys Kotiin hybrid on toteutettu reitittävällä päätelaitteella (Hybrid CPE) ja Telian verkkoon asennettavilla Hybrid Access Gateway (HAG) laitteilla. Päätelaitteen ja HAG-laitteen välillä käytetään MultipathTCP (MPTCP) käytäntöä.

Normaali internetliikenne on pääasiassa TCP-paketteja, jotka kulkevat yhdellä yhteydellä kahden IP osoitteen välillä. MPCP mahdollistaa TCP-pakettien jaon useille yhteyksille samanaikaisesti. Päätelaitteen ja HAGin välillä TCP-paketit voidaan kapasiteettitarpeesta riippuen jakaa DSL-putken ja 4G-putken kesken. HAG muuttaa MPTCP-paketit taas normaaleiksi TCP-paketeiksi.

HAGista eteenpäin liikennöinti tapahtuu normaalisti DSL-yhteyden IP osoitteella. DSL-yhteys on liittymän primääriyhteys ja muu kuin TCP-liikenne käyttää vain DSL-yhteyttä.

Yhteys verkosta liittymään päin

Jos TCP yhteys otetaan ulkoa päin, niin ei voi käyttää Multipath tekniikkaa. Tai jos käytetään porttiohjausta, niin tällöinkään ei voi käyttää Multipath tekniikkaa. Eli näissä tapauksissa yhteys käyttää kiinteää yhteyttä, eikä hyödynnä tällöin mobiiliyhteyttä.

Mitä laitteita tarvitsen?

Liittymän käyttämiseksi tarvitset:

  • Tietokoneen tai muun vastaavaan käyttöön sopivan laitteen.
  • Liittymän kanssa yhteensopivaksi testatun Telia Zone Hybrid -reitittimen

Lisäksi tarvitset Telia Yhteys kotiin Hybrid -liittymän. Liittymän käyttöön et tarvitse erillistä lankapuhelinliittymää. Riittää, että puhelinkaapeli on johdettu osoitteeseesi.

Onko liittymä saatavilla osoitteeseeni?

Tarkista liittymän saatavuus täältä

Mahdollistaako liittymä etätyöt ja  VPN-ohjelmistojen käytön?

Kyllä mahdollistaa, mutta useimmat VPN ratkaisut käyttävät UDP:tä, jolloin ei voida hyödyntää hybridissä käytettyä Multipath TCP:tä. Tämän vuoksi VPN:t käyttävät vain kiinteää yhteyttä.

Voinko pelata verkkopelejä hybridiyhteydellä?

Kyllä, liittymä sallii kaiken tietoliikenteen. Huomioi, että peleistä riippuen yhteyden nopeus saattaa vaikuttaa pelattavuuteen.

Tarkista tarkemmat ohjeet täältä

Miksi liittymäni nopeus vaihtelee?

Liittymän nopeus voi vaihdella riippuen esimerkiksi laitteistosta, liittymästä, Telian tietoverkosta, internetistä sekä muista käytetyistä verkoista. Liittymän teknisestä toteutuksesta johtuen nopeuden vaihtelu on liittymälle normaalia. Hybridnetin kiinteä laajakaista toimii vakionopeudella mutta 4G-verkosta saatavat nopeudet vaihtelevat saavutetun signaalin voimakkuuden ja tukiaseman käyttöasteen mukaan.  Tarkemmat tiedot löydät hybridilaajakaistan palvelukuvauksesta.

Lue lisää yhteysnopeuksista