Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Usein kysyttyä Yhteys kotiin ADSL:stä

Löydät vastauksia asiakkaidemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Toivottavasti sinäkin löydät vastauksen kysymykseesi.

Mitä laitteita tarvitsen?

Liittymän käyttämiseksi tarvitset:

  • Tietokoneen tai muun vastaavaan käyttöön sopivan laitteen.
  • Liittymän kanssa yhteensopivaksi testatun ADSL-modeemin. Katso Telian hyväksymät modeemit.
  • ADSL-modeemin tyypistä riippuen Ethernet-verkkokortin.

Lisäksi tarvitset Telia Yhteys kotiin ADSL-liittymän. Liittymän käyttöön et tarvitse erillistä lankapuhelinliittymää. Riittää, että puhelinkaapeli on johdettu osoitteeseesi.

Onko liittymä saatavilla osoitteeseeni?

Tarkista liittymän saatavuus täältä

Voinko käyttää lankapuhelinta ja ADSL-liittymää yhtä aikaa?

Voit käyttää lankapuhelinta samaan aikaan kun käytät ADSL-yhteyttäsi, koska puhe ja tietoliikenne käyttävät eri taajuusalueita puhelinjohdossa. Suosittelemme kuitenkin häiriönestosuodattimen käyttöä, jotta puhe- ja dataliikenne eivät häiritsisi toisiaan.

Aiheutuuko ADSL:stä kustannuksia puhelinlaskulle?

Ei aiheudu. ADSL-liittymä on kiinteähintainen ja maksat yhteyden käytöstä vain kuukausimaksun riippumatta siitä kuinka paljon käytät sitä.

Voinko saada kiinteän IP-osoitteen?

Kiinteää IP-osoitetta ei ole mahdollista saada. IP-osoitteet ovat julkisia ja dynaamisia, eli IP-osoite saattaa vaihtua, jos suljet yhteyden ja avaat sen uudelleen.

Saanko liittymääni kiinni useampia tietokoneita?

Kyllä saat. Liittymääsi voit kytkeä 5 tietokonetta, jotka saavat oman IP-osoitteen.

Mahdollistaako liittymä etätyöt ja  VPN-ohjelmistojen käytön?

Kyllä mahdollistaa, liittymä sallii kaiken tietoliikenteen. Koska yhteys on suojaamaton tietoturvauhkia vastaan, suosittelemme käyttämään saatavilla olevia tietoturvapalveluita, esimerkiksi palomuuria ja virusturvaa.

Lue lisää Telia Turvapaketista

Voinko pelata verkkopelejä ADSL-yhteydellä?

Kyllä, liittymä sallii kaiken tietoliikenteen. Huomioi, että peleistä riippuen yhteyden nopeus saattaa vaikuttaa pelattavuuteen.

ladatessani tiedostoja nopeus näyttää pienemmältä kuin liittymäni nopeus?

Lue lisää yhteysnopeuksista

Kun tietoja ladataan internetistä, näkyy siirtonopeus tavuissa. Yksi tavu on 8 bittiä. Jos sinulla on ADSL-liittymä, jonka nopeus on 512/512 kbit/s, sen suurin teoreettinen latausnopeus on 512/8 = 64 kilotavua/s. Kun tästä teoreettisesta latausnopeudesta vähennetään ohjaus- ja tarkistusbittien osuus (10-20%) saadaan 512 kbit liittymän suurimmaksi hyötynopeudeksi noin 55 kilotavua/s. Jos siis käytössäsi on nopeusluokan 512/512 kbit/s laajakaistayhteys, 3 Mt (eli 3072 kt) tiedoston lataaminen kestää noin 56 sekuntia (3072kt / 55kt/s = 56 sekuntia). 2 Mbit/512 kb yhteydellä lataaminen on noin neljä kertaa nopeampaa.

Miksi liittymäni nopeus vaihtelee?

Liittymän nopeus voi vaihdella riippuen esimerkiksi laitteistosta, liittymästä, Telian tietoverkosta, internetistä sekä muista käytetyistä verkoista. Tarkemmat tiedot löydät ADSL-palvelukuvauksesta.

Mitkä ovat Telia Yhteys kotiin -liittymän nimipalvelimet (DNS)?

Telia Yhteys kotiin -liittymässä käytetään seuraavia nimipalvelimia:

  • 193.210.19.19
  • 193.210.18.18
  • 193.210.19.190