Usein kysyttyä asiakkuudesta ja kirjautumisesta

Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille.

Askarruttaako jokin asiakkuuteen tai kirjautumiseen liittyvä kysymys? Tästä ohjeesta löydät vastauksia yleisimpiin kirjautumiseen liittyviin kysymyksiin ja ongelmatilanteisiin.

Miten käytän Minun Teliaa, jos minulla ei ole verkkopankkitunnuksia?

Verkkopankkitunnusten lisäksi voit kirjautua Minun Teliaan Mobiilivarmenteella, jonka saat käyttöösi verkkopankkitunnusten ohella myös poliisin myöntämällä sähköisellä henkilökortilla. Sirullisella henkilökortilla kirjautuminen Minun Teliaan on myös mahdollista.

Olet aina tervetullut myös asioimaan asiakaspalvelumme kanssa.

Miksi kaikki perheemme liittymät eivät näy kirjautuneelle?

Saat näkyville kaikki omalle henkilötunnuksellesi avatut matkapuhelin- ja laajakaistaliittymät sekä muut palvelut kirjautumalla Minun Teliaan verkkopankkitunnuksella tai Mobiilivarmenteella. Kirjautuessasi puhelinnumerolla, näet vain kyseisen liittymän tiedot.

Kirjaudu

Sivuilla ei näytetä myöskään yrityksen nimellä olevia liittymiä. Yritysliittymällä voit kirjautua palveluun matkapuhelinnumerolla tai Telia internet -tunnuksella.

Halutessasi voit keskittää kaikki perheen liittymät samalle henkilölle tekemällä omistussuhteen muutoksen.

Miten pääsen lukemaan MMS-viestejä?

MMS-viestit ovat liittymän käyttäjän palveluja, jonka vuoksi liittymän omistajalla ole niihin lähtökohtaisesti pääsyä. Pääset lukemaan viestejä, kun kirjaudut Minun Teliaan matkapuhelinnumerollasi. Valitse kirjautumissivulla, että haluat kirjautua liittymän käyttäjänä ja seuraa ohjeita.

Mitä teen, jos unohdin puhelinnumerolla kirjautumisen salasanan?

Jos olet kirjautumassa Minun Teliaan puhelinnumerolla ja salasana on unohtunut, niin ei hätää. Tästä löydät ohjeet tilanteen ratkaisuun:

Kirjautuminen puhelinnumerolla

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Minun Telia

Minun Teliassa maksat laskut helposti, hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi, löydät puk-koodin, teet vikailmoituksen ja keskustelet asiakaspalvelun kanssa.

Kirjaudu selaimella
Tutustu Minun Telia -sovellukseen

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Chat

Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
 

Avaa chat >
Kirjaudu

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Telia somessa

Tavoitat meidät Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.