Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Vastuullisuuden merkitys hankinnoissa nousussa

2 min
Alena Koval, Pexels

Vastuullisuuden merkitys hankinnoissa kasvaa niin yrityksissä kuin julkishallinnon puolella. Telia tekee hankintansa vastuullisesti ja kehittää vastuullisuutta myös koko hankintaketjussaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että myös Telian kumppaneiden alihankkijoiden on täytettävä Telian asettamat vastuullisuusvaatimukset.

”Toimittajan vastuullisuutta arvioidaan vaatimuksilla, jotka kattavat muun muassa tietojenkäsittelyn turvallisuuden ja luottamuksellisuuden, työnteon sosiaaliset näkökulmat, ympäristöasiat sekä vaarallisten ja kiellettyjen aineiden listan”, kertoo Telia Suomen hankintajohtaja Sami Karling.  

Telian periaatteiden mukaan uusien toimittajien valintaprosessi hoidetaan huolella ja keskitetysti. Valintapäätökset tekee hankintatiimi, kuitenkin huolellisesti tuotteen tai palvelun tuleva käyttäjää kuunnellen. Vastuullisuuden toteutumista seurataan auditoinneilla.

”Teemme huolellisen Due Diligence -perusselvityksen toimittajia valitessamme.  Kartoitamme yrityksen toimintatavan, teemme riskiarvion erityisesti toimitusvarmuudesta ja katsomme, että vastuullisuuteen liittyvät asiat ovat kunnossa”, sanoo Karling.
 

Telia käyttää mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita

Telialla on toimittajina laaja joukko erikokoisia yrityksiä. Isot kumppanit kattavat valtaosan hankinnoista.

Osana vastuullista toimintaa Telia pyrkii käyttämään Suomessa mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita, jolloin palveluntarjoaja on lähellä asiakasta. Samalla tuetaan myös paikkakunnan elinkeinoelämää.

Telian kumppanit valitsevat omat toimittajansa tiukassa hyväksyntäprosessissa. ”Käytämme vain Telian toimittajaluetteloon hyväksyttyjä kumppaneitamme ja luetteloon pääsy edellyttää kaikkia Telian vaatimuksien täyttämistä”, kertoo johtaja Raimo Hiisiö Eltel Networks Oy:stä.

”Seuraamme myös jatkuvasti omien kumppaneidemme toiminnan vastuullisuutta. Jos huomaamme esimerkiksi, että yrityksen työnantajamaksut ovat hoitamatta, keskeytämme yhteistyön siihen asti, kunnes asiat ovat jälleen kunnossa”, Hiisiö toteaa.

Arjen vastuullisuutta

Telia edistää vastuullista toimintaa eri tavoin. Esimerkkinä tästä on jätteiden kierrätysprosessi, joka on luotu Telian toimittajien ympäristötyön tueksi.

”Televerkkoja purettaessa syntyy erilaista jätettä. Haluamme varmistaa, että se kierrätetään oikein. Jätteet tulee aina toimittaa vastaanottopaikkaan, jolla on ympäristölupa. Suosittelemme vahvasti kumppaneillemme, että he toimittavat kaiken Telian toiminnasta syntyvän jätteen Kuusakoski Oy:lle. Kuusakoskella mahdolliset haitalliset aineet käsitellään turvallisesti ja jäte kierrätetään ja hyödynnetään tehokkaasti”, Karling kertoo.

Arjen vastuullisuus lähtee työn tekemisen käytännöistä, joissa työturvallisuus on listalla ykkösenä: ”Meillä lähdetään siitä, että jokainen lähtee töistä kotiin terveenä Valvomme yhtä lailla omien työntekijöidemme kuin työmaillamme töitä tekevien kumppaneidemme turvavarusteiden käyttöä. Jollei kaikkia varusteita ole, ei työmaallemme ole asiaa”, toteaa Empower Oy:n asiakaspäällikkö Hannu Jaakkola.

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Johtaako mieletön kännykän räplääminen onnelliseen elämään? – ”Olemme aika kuutamolla tästä asiasta”
Mitä tapahtui? Yht’äkkiä näyttää siltä, että media, asiantuntijat, yritysmaailma ja vanhemmat ovat ...
Seuraava artikkeli
Raskaan liikenteen digitalisaatio vähentää päästöjä merkittävästi
Älyliikenteellä on tärkeä rooli päästöjen vähentämisessä.