Takaisin

Se on siinä, vihdoinkin – Tuomas Nyholmin avauskausi Telian paidassa päättyi huimaan kunnianosoitukseen

2 min
Tuomas Nyholmin pelipaikka on kauden aikana Pasilan Isossa Pajassa.

Tuomas Nyholm huokaisee syvään, kun studion valot sammuvat Pasilassa kauden viimeisen loppuottelun päätteeksi. Ensimmäinen, hikinen kausi Telian paidassa on ohi.

Nyholm ehti viettää pienessä studiossa yli 250 tuntia kauden aikana. Viikoittain hän veti suoraa lähetystä lähes 10 tuntia. Mutta Nyholm ei valita.

”Onhan tämä ollut huikea kausi. Yllätyksistä ei ole ollut pulaa, kun on vedetty tiimin kanssa latua umpihankeen”, Nyholm, 42, puuskahtaa.

Mestaruuden vei tällä kaudella HPK, mutta myös Nyholmin kaulaan pujotettiin kauden päätteeksi kultainen mitali. Jääkiekkojournalistit ry palkitsi pitkän linjan kiekkojournalistin vuoden parhaana kiekkotoimittajana.

”Jääkiekkojournalismi on laajentunut uusiin kanaviin, ja siinä kehityksessä Tuomas Nyholmilla on ollut Suomessa poikkeuksellisen merkittävä rooli. Yhdessä Vesa Rantasen kanssa hän on tehnyt uraauurtavaa työtä viime vuosikymmenellä Ilta-Sanomien Videotuomarit-ohjelman isäntänä ja myöhemmin television ja radion puolella. Niin kirjoittajana kuin sähköisen median esiintyjänä Nyholmilla on oma jäljittelemätön tyylinsä, jossa pinta on usein humoristista viihdettä, mutta pohja on piinkovaa journalistista osaamista”, yhdistys perustelee valintaansa.

Nyholmin uraa onkin leimannut halu tehdä asioita uudella tavalla, kovasta journalistisesta perinteestä kuitenkaan tinkimättä. Videotuomareissa hän uudisti videokerrontaa, Total Hockey Forever puolestaan muutti kuuntelijoiden käsitystä radiosta kiekkomediana. Ja viime syksystä lähtien Nyholm on muovannut tv-kiekkoa Telian joukkueessa uuteen uskoon.

Virtuaalimaailma, älykiekko, 5G, ja mitä kaikkea vielä onkaan tulossa”, Nyholm ihastelee.

Lätkä-, musa- ja kirjajätkä

Nyholm kiittelee vuolaasti koko Telian ryhmää, joka on loihtinut pelit päivästä toiseen suomalaiskoteihin.

”Kalle Takalan kanssa on ollut helppo pelata yhteen, me puhumme yhteistä kieltä”, Nyholm sanoo.

Jääkiekko on Nyholmin intohimo. Ei kuitenkaan mikään tahansa kiekko. Hänen mielestään jääkiekossa pitää olla nopeutta ja intensiteettiä. Vauhti viehättää Suomen parasta kiekkotoimittajaa, joka on työskennellyt muun muassa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtajana sekä lukuisissa päällikkötehtävissä Sanoman urheilutoimituksissa.

Vauhdin vastapainoksi Nyholm sulkeutuu kammioonsa kirjoittamaan kirjoja ja kuuntelemaan musiikkia. Tähän mennessä tuloksena on kolme julkiastua romaania ja yksi, Jarkko Ruudun elämänkerta. Seuraava elämänkerta valmistuu painosta ensi vuoden aikana.

”Lätkä-, musa- ja kirjajätkä”, Nyholm kuvailee itseään.

Nyt Nyholm ottaa kuitenkin hetken rauhassa.

Sekään ei harmita, että joka ilta ei enää tarvitse silittää paitoja lähetyksiin.

 

Teksti: Janne Kaijärvi

Kuva: Otto Uotila

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle Liiga
Edellinen artikkeli
Polttoainesäästöjä jopa kymmenen litraa sadalla kilometrillä – IoT edistää ekologista ajotapaa
Connected Vehicle -palvelu tuo älyn raskaaseen kalustoon ja auttaa raskasta liikennettä toimimaan ...
Seuraava artikkeli
Haluaisitko pelata tennistä kuin Roger Federer? – IoT-urheiluvalmentaja syntyi yön pimeinä tunteina
Mustia silmänalusia, hikistä viimeistelyä vakavilla naamoilla? 5G- ja IoT-teemainen hackathon sai ...