Takaisin

Telia alkaa julkaista uutta indeksiä, joka kertoo liikkumisen muutoksista koronakriisissä

1 min

Telia alkaa julkaista viikoittain sivuillaan indeksiä, joka kertoo, miten koronakriisi vaikuttaa ihmisvirtojen liikkeisiin Suomessa.

"Ryhdymme julkaisemaan tietoja ihmisvirtojen liikeistä, jotta niin viranomaiset, media kuin suuri yleisö voivat seurata, miten koronarajoitusten purkaminen vaikuttaa yhteiskunnan aukeamiseen", Telia Crowd Insights -palvelun liiketoiminnan kehityspäällikkö Tiia Palvimo kertoo.

Telia on koko kriisin antanut anonymisoituja ja aggregoituja tilastotietoja ihmisvirtojen liikeistä median käyttöön, jotta se on voinut raportoida viranomaisten päätösten vaikutuksesta ihmisjoukkojen liikkumiseen. Yhtiö on myös antanut Telia Crowd Insight -palvelunsa valtioneuvoston käyttöön päätösten vaikuttavuuden arvioimiseen.

Oikeuskansleri selvitti valtioneuvoston ja Telian yhteistyön ja linjasi, ettei palvelun käyttö uhkaa kenenkään tietosuojaa.

”Olen tyytyväinen, että oikeuskansleri halusi varmistaa, ettei yhteistyömme valtioneuvoston kanssa vaaranna kenenkään yksityisyyttä. Tässä kriisissä on tärkeää, että viranomaisilla on käytettävissään luotettavaa ja ajantasaista tietoa päätösten vaikutuksista”, Telian toimitusjohtaja Heli Partanen korostaa.

Telian Liikkumisindeksiin tulee jatkossa myös lisää tietoja, jotka kertovat, miten eri kaupungit avautuvat lähiviikkoina ja kuukausina.

"Kiinnitämme erityistä huomiota pääkaupunkiseutuun. On esimerkiksi mielenkiintoista ja tärkeää saada luotettavaa tietoa siitä, miten ihmiset palaavat työpaikoille ja iltarientoihin rajoituksia purettaessa", Tiia Palvimo kertoo.

Janne Kaijärvi

Täältä löydät lisätietoja Telia Crowd Insights -palvelusta

Katso täältä lisätietoja
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Koronaeristys mullisti lasten ja nuorten digiarjen – mitä hyvää, mitä huonoa nuoret itse ajasta ovat löytäneet?
Seuraava artikkeli
Telian toimitusjohtaja Heli Partanen: Teknologia on tehokas ase koronavirustaistelussa
Sisäministeri Maria Ohisalo kertoi viime viikolla, että hallitus haluaa kiirehtiä tartuntaketjujen ...