Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Telian ja Helsinki Redsin junioritoiminta starttaa – Pelastakaa Lapset mukaan toimintaan

2 min
Helsinki Reds Esports Helsinki Reds Esports

Telian ja jääkiekkoseura HIFK:n kilpapeliorganisaatio Helsinki REDSin e-urheiluvalmennus käynnistyy. Valmennuksessa aloittaa tällä viikolla kaksi ryhmää 13-17-vuotiasta nuorta. Toimintaan tulee mukaan myös Pelastakaa Lapset.

”Haluamme mahdollistaa nuorten e-urheilutähtien matkan ihan maailman huipulle asti, ja toki haluamme tehdä sen vastuullisesti, laadukkaasti ja nuoria ja heidän vanhempiaan kuunnellen”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Juniorivalmennettava peli on CS:GO. Valmennuksen ensimmäinen jakso alkaa nyt lokakuussa ja päättyy tammikuussa. Toimintaan lähtee mukaan myös Pelastakaa Lapset ry.

”Pelaaminen on hyvä harrastus, mutta kun pelaa paljon, täytyy pitää huolta, että myös muut elämän osa-alueet ovat tasapainossa. Sekä Telia että hREDS ovat ottaneet vastuullisen pelaamisen hyvin huomioon, ja siksi halusimme lähteä junioriyhteistyöhön mukaan”, kertoo Pelastakaa Lasten erityisasiantuntija Antti Järventaus.

Nuoret vanhempien ymmärrystä etsimässä

Telian tuoreesta tutkimuksesta selviää, että yli 80 prosenttia 15-vuotiaista nuorista pelaa säännöllisesti. Vanhemmat ja lapset riitelevät kuitenkin usein tietokone- ja videopelaamisesta ja nuoria harmittaa, etteivät vanhemmat ole kiinnostuneita heidän pelaamisestaan ja suhtautuvat harrastukseen kielteisesti.

”Helpoin tapa korjata tilanne on osoittaa kiinnostusta lapsen harrastusta kohtaan ja vaikka kokeilla pelaamista itse. Tavoitteenamme on, että vanhemmat ovat juniorivalmennuksessa aktiivisesti mukana”, Niklas Segercrantz kertoo.

”Lapsilla on oikeus hauskanpitoon ja harrastamiseen ilman epäasiallista kohtelua tai häirintää myös peliskenessä. Onkin tärkeää, että huoltajat saavat tietoa, miten tukea lasta yhdenvertaiseen ja reiluun pelikulttuuriin. Pelastakaa Lapset ja Telia tuottivat yhdessä hyödyllisen Vastuullisen pelaamisen oppaan, johon kannattaa myös tutustua, ”muistuttaa Pelastakaa Lasten asiantuntija Hanna-Leena Laitinen

Nuoret ovat olleet juniorivalmennuksesta kiinnostuneita.

”Hakijoita on ollut mukavasti ja pelaajat ovat todella taitavia ja motivoituneita. Kunhan toiminta saadaan kunnolla käyntiin, tulokset ovat varmasti ihan timanttisia”, intoilee hREDSin manageri Christer Kasurinen.

hReds kertoi viime viikolla, että juniorivalmentajiksi on palkattu Mikael ”sotsi” Reenpää ja Samu ”samuswaggins” Rantanen.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Yritykset ovat tyytyväisimpiä Telian palveluihin - "Kiitos kuuluu asiakkaillemme"
Jari Rapon on vaikea peitellä tyytyväisyyttään. Suupielet vääntyvät väkisinkin hymyyn, kun hän ...
Seuraava artikkeli
Karri Kultajalka
Karri Suoraniemi ihastelee lumoutuneena kenkiään pimeän Telia 5G-areenan keskiympyrässä. Hän on ...