Takaisin

”Vastaamme turvallisuusviranomaisten huoleen” - Telia kieltää TikTokin käytön henkilökunnan työlaitteissa

2 min

Telia on päättänyt kieltää suositun TikTok-sovelluksen käytön yhtiön työpuhelimissa ja -tietokoneissa toukokuun lopusta lähtien Suomessa ja kaikissa Telia-maissa. Yhtiö perustelee ratkaisuaan turvallisuusviranomaisten esiin nostamalla tietoturvariskillä.

”Turvallisuusviranomaiset ovat nostaneet useissa maissa esiin TikTokin käyttöön liittyvät turvallisuusuhat. Telian verkot ovat keskeinen osa kriittistä, kansallista infrastruktuuria, minkä vuoksi päädyimme huolellisen arvioinnin perusteella kieltämään sovelluksen käytön työlaitteissa”, Telian yritysturvallisuusjohtaja Kalle Kaasalainen perustelee.

Kaasalaisen mukaan TikTok haluaa käyttäjiltään erittäin laajat oikeudet, mikä saattaa uhata yhtiön yritysturvallisuutta.
”Me olemme huoltovarmuusyhtiö, ja meillä on erityinen velvollisuus suojata asiakkaidemme yhteyksiä ja tietoja mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Suomessa monet viranomaiset ovat päätyneet samaan ratkaisuun eli ovat kieltäneet sovelluksen käytön henkilöstön työlaitteissa”, Kaasalainen kertoo.
Telia arvioi Kaasalaisen mukaan jatkuvasti erilaisten sovellusten turvallisuutta ja kuuntelee tarkalla korvalla turvallisuusviranomaisten arvioita.

”Olemme keskeinen osa suomalaista digitaalista turvaverkkoa. Turvallisuus oli keskeinen peruste myös siihen, että päädyimme rakentamaan mobiiliverkkomme yksinomaan kotimaisen kumppanin kanssa.”

Kaasalainen ymmärtää hyvin, että päätös on herättänyt kysymyksiä työntekijöiden keskuudessa. Erityisesti kummastusta on herättänyt se, että Telia jakaa jatkossakin TikTokissa markkinointisisältöä.

”TikTok on erittäin suosittu sovellus ja haluamme tietenkin olla läsnä siellä, missä suomalaiset viettävät aikaansa. Kanavan ylläpitoa hoidamme jatkossa erityisjärjestelyin. Omat työntekijämme voivat tietenkin käyttää sovellusta omilla puhelimillaan”, Kaasalainen korostaa.

Telia kieltää turvallisuushuolien vuoksi TikTokin käytön työlaitteilla kaikissa maissa, joissa yhtiö toimii. Kielto koskee kaikkiaan noin 20 000 työntekijää seitsemässä maassa.

Janne Kaijärvi

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Telia Play on Telian TV-palvelun uusi nimi
Telia TV kulkee jatkossa nimellä Telia Play. Kaikki asiakkaiden tuotteet ja palvelut jatkuvat ...
Seuraava artikkeli
Asiakkaat haluavat kierrättää vanhat puhelimet myymälöissä – Telia Kaupat vastaanottavat Swappielle myytyjä laitteita
Yhä useampi kuluttaja toimittaa puhelimensa fyysiseen myymälään postittamisen sijaan. Telia Kaupat ...