Takaisin

ENCEn ja Telian menestystarina saa jatkoa – ”Tämä on ollut tärkeä sivu suomalaisessa esports-historiassa”

Suomen ylivoimaisesti menestynein e-urheiluorganisaatio ENCE jatkaa matkaansa maailman kärkipaikalle yhdessä Telian kanssa. Osapuolet ovat allekirjoittaneet yhteistyöstään jatkosopimuksen, jonka tavoitteena on edelleen vahvistaa ENCEn menestystarinaa.

”Tavoitteenamme on vakiinnuttaa ENCEn asema yhtenä maailman johtavista esports-organisaatioista. Työ on vasta alussa, ja Telian rooli kumppaninamme on tällä matkalla erittäin tärkeä”, ENCEn toimitusjohtaja Mika Kuusisto kertoo.

ENCE ja Telia aloittivat yhteistyön jo kaksi vuotta sitten, jolloin e-urheilun nousu vasta suti lähtökuopissa. Lyhyessä ajassa laji on kasvanut aivan uusiin mittoihin niin Suomessa kuin kansainvälisillä areenoilla. Kilpapelaamisesta on nimittäin lyhyessä ajassa paisunut maailmanlaajuisesti jo satojen miljoonien dollarien bisnes. Suuria kansainvälisiä turnauksia seuraavat kymmenet miljoonat katsojat, ja palkintorahat liikkuvat nekin miljoonissa.

Myös Suomessa pelaaminen on ammattimaistunut, ja ENCE on kiistatta maan menestynein ja tunnetuin kilpapeliorganisaatio. ENCEn Joona ”Serral” Sotala voitti viime marraskuussa Starcraft 2 -pelin maailmanmestaruuden, ja organisaation CS:GO-joukkue komeilee tällä hetkellä maailman ranking-listalla kolmantena. Tähtäimessä on ykkössija.

”ENCEn kilpapelaajat elävät tällä hetkellä unelmaansa todeksi. Heidän satumainen nousunsa maailman huipulle inspiroi monia muita pelaajia, ja luo uskoa menestykseen. Haluamme olla mukana mahdollistamassa lisää suomalaisia tuhkimotarinoita, ja siksi jatkamme ENCEn pääyhteistyökumppanina”, Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä perustelee.

Tunne on molemminpuoleinen.

”On tosi hienoa tehdä yhteistyötä kumppanin kanssa, joka aidosti haluaa rakentaa Suomesta e-urheilun kärkimaan - sitähän mekin haluamme. Telian ja ENCEn yhteistyö on ollut tärkeä sivu suomalaisessa esports-historiassa”, ENCEn toimitusjohtaja Mika Kuusisto sanoo.

Telia on tänä vuonna luonut Suomeen jatkuvan e-urheilusarjan, jossa pelaajat voivat säännöllisesti pelata ja kehittyä. Telia Esports Seriesin toinen kausi pyörähtää käyntiin syksyllä.

”Telia Esports Seriesin tunnuslauseena on ”Rise to the top”. Haluamme mahdollistaa pelaajien nousun huipulle, esportin nousun kansanlajiksi ja Suomen nousun e-urheilun ykkösmaaksi”, Niklas Segercrantz linjaa.

Teksti: Anne Peltola
Kuva: Jussi Jääskeläinen

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Intomielinen Apple-käyttäjä mittaa älykellolla lähes kaiken mahdollisen
Uutta Apple Watchia voi käyttää missä ja milloin vain ilman kännykkää. Timo Mäkelä vastaanottaa ...
Seuraava artikkeli
Älykello-opas – 6 vinkkiä älykellon ostoon
Älykelloilla voi kerätä dataa oman kunnon kehittymisestä, soittaa puheluita tai kuunnella ...