Takaisin

Näin Telia Esports Series näkyy televisiossa

3 min
Assembly Telia Esports Series Assembly Telia Esports Series

Telia Esports Series -e-urheilusarjan ensimmäisen kauden pelit alkavat huhtikuussa. Sarjan CS:GO-otteluita voi seurata suoraan televisiosta, sillä Telia Esports Seriesin mediakumppanina toimii MTV. Perjantai-iltaisin Subilta tulevien pelilähetysten selostajina nähdään e-urheilun pioneereja.

”E-urheilu loikkaa nyt suuren yleisön saataville. Suomessa esportsin tunnettuus on huimassa nousussa, ja varsinkin ENCEn hopeaan päättynyt menestyskulku kansainvälisessä Major-turnauksessa sai suomalaiset villiintymään. On huikeaa, että voimme juuri nyt tuoda Suomen kovimmat esports-ottelut suoraan perjantain prime timeen”, iloitsee Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Seriesin CS:GO-pelejä voi seurata Subilta perjantaisin iltayhdeksältä. Lähetykset ovat suoria ja ne löytyvät samaan aikaan myös mtv-palvelusta, eli entisestä Katsomosta. Perjantailähetyksen lisäksi mtv-palvelusta voi seurata Seriesiä tiistaisin klo 20, jolloin luvassa on aina kolme ottelua. Ensimmäinen suora pelilähetys tulee Subilta perjantaina 26.4. klo 21.

”Luomme Suomeen jatkuvan e-urheilusarjan, jossa pelaajat voivat säännöllisesti pelata ja kehittyä. Nyt myös katsojat pääsevät helposti mukaan e-urheilumaailmaan seuraamalla maan kärkiotteluita. Visiossamme Suomi on esportsin kärkimaa ja pelaaminen pohjolan suurin intohimo”, Niklas Segercrantz kertoo.

Telia Esports Seriesin tuottaa Assembly, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.

Viihdettä esports-skenelle, ja myös ummikoille

Telia Esports Series tukee ammattipelaamista, mutta viihdyttää myös esports-ummikkoja. Televisiolähetyksissä seurataan sarjan pelejä ja tutustutaan samalla pelaajiin inserttien avulla. Perjantain lähetyksissä joukkueet pelaavat paikan päällä, suorassa lähetyksessä

”Lähetykset tulevat olemaan vauhdikkaita ja viihdyttäviä, eli taattua urheiluviihdettä. Mahdollisuudet ovat oikeastaan rajattomat, kun rakennuspalikoina ovat pelaavat joukkueet, virtuaalistudio ja laji, jossa tapahtuu isoja asioita ihan koko ajan”, kertoo Telia Esports Seriesin tuottaja, Assemblyn Juha Lahti.

Ennen peliä käydään läpi sarjarakennetta ja uutisia sekä esitellään pelaavat joukkueet. Ottelun jälkeen peli käydään läpi ja analysoidaan parhaiden pelaajien suorituksia.

”Lähetyksissä on paljon myös vierailijoita, ja tunnelman kannalta kriittisessä roolissa ovat selostajat, jotka ovatkin Suomen e-urheilun ykkösnimiä”, Lahti linjaa.

Selostajat ja kommentaattorit alan pioneereja

Telia Esports Seriesin tv-lähetysten selostajina toimivat e-urheilupiireissä hyvin tunnetut Teemu Hiilinen, Juha Kurppa ja Tomi Rinne.

E-urheilun Mertaranta, Teemu "wabbit" Hiilinen, on selostanut Counter-Strike-lähetyksiä TV:ssä jo yli viisi vuotta. Elektronisen urheilun pioneeriksikin kutsuttu Hiilinen on toiminut kilpapelimaailmassa aktiivisesti jo vuodesta 2000 lähtien niin pelaajana, toimittajana, selostajana kuin järjestöpuolellakin. Hiilisen selostusparina toimii kommentaattori Juha "aNGeldusT" Kurppa, jolla on Counter-Strikesta vajaa 20 vuoden kokemus, myös päätoimisena kilpapelaajana 2005-2012.

Oman lisän lähetyksiin tuo hyperenerginen Tomi "Tombha" Rinne, joka loikkaa Overwatchista nyt myös Counter-Striken puolelle. Lähetysten juontajat julkistetaan myöhemmin.

Karsinnat alkavat ensi viikolla

CS:GO:ta pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Telia on kutsunut sarjaan mukaan Suomen ykkösjoukkueet ENCEn, SJ Gamingin ja Helsinki Redsin. Viisi joukkuetta pääsee mukaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta. Karsintoihin voi osallistua täällä Telia Esports Series

Koko Telia Esports Seriesin palkintopotti on tänä keväänä yhteensä 50 000 euroa. CS:GO:n palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorin 10 000 euroa.

Teksti: Anne Peltola
Kuva: Otto Uotila

Mikä Telia Esports Series?

Lue lisää
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Esports Ajankohtaista
Edellinen artikkeli
Telia Company ilmoitti Bonnier Broadcastingin yrityskaupan Euroopan komissiolle
Telia Company on tänään perjantaina 15. maaliskuuta ilmoittanut Euroopan komissiolle Telian ja ...
Seuraava artikkeli
Voiko kyltymättömän energiasyöpön rakentaminen keskelle Helsinkiä olla ympäristöteko?
Datakeskukset ovat kyltymättömiä energiasyöppöjä. Palvelimien pyörittämiseen ympäri maailmaa kuluu ...