Takaisin

Telia Company ilmoitti Bonnier Broadcastingin yrityskaupan Euroopan komissiolle

Telia Company on tänään perjantaina 15. maaliskuuta ilmoittanut Euroopan komissiolle Telian ja Bonnier Broadcastingin yrityskaupasta.

Telia Company ilmoitti 20. heinäkuuta aikeensa ostaa Bonnier AB:lta Bonnier Broadcastingin, joka omistaa suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalaisen TV4:n ja myös maksu-tv C Moren. Käteisellä maksettava velaton kauppahinta on SEK 9,2 miljardia. Yritysosto on luonteva osa Telia Companyn strategiaa, jonka tähtäimenä on tarjota asiakkaille lisäarvoa yhdistämällä Telia Companyn johtava mobiili- ja laajakaistajakeluverkosto sekä teknologinen kyvykkyys pohjoismaiden vahvimpiin lukeutuvan mediatalon sisältöosaamisen kanssa.

EU:n yrityskauppavalvontaa koskevan prosessin mukaisesti Telia Company on tänään virallisesti ilmoittanut Euroopan komissiolle yrityskaupan. Tämän jälkeen komissio analysoi kauppaa kilpailuoikeuden näkökulmasta aloittamalla ensimmäisen vaiheen tutkinnan. Tyypillisesti prosessi kestää 25 työpäivää. Sen tuloksena on joko lupa edetä kaupan kanssa tai komission päätös aloittaa kaupan osalta toisen vaiheen tutkinta.

Telia Company odottaa, että päätös yrityskaupasta saadaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Telia Company julkaissut vuoden 2018 yritysvastuuraportin
Yhdistetyssä vuosikertomuksessa ja yritysvastuuraportissa Telia Company kertoo vuoden 2018 ...
Seuraava artikkeli
Voiko kyltymättömän energiasyöpön rakentaminen keskelle Helsinkiä olla ympäristöteko?
Datakeskukset ovat kyltymättömiä energiasyöppöjä. Palvelimien pyörittämiseen ympäri maailmaa kuluu ...