Takaisin

"Innostus ja flow tarttuvat" – tarina Vaasan kesätiimistä

3 min
Lauri Salmela Lauri Salmela

Mistä tarinat syntyvät? Kuvittele mielessäsi myrskyävä meri, yksinäinen majakka ja mukaansa tempaava voimakas tuulenpuuska, tai kesäsateen jälkeinen tuore maa kastehelmien kimaltaessa lehdillä. Nämä voivat olla tarinoita, sinä itse olet tarina ja myös Telia on tarina.

Kaikki rakentuu lopulta mielikuvien ja tarinoiden avulla. Jokaisella meistä on oma tarinansa kerrottavana. Tässä blogitekstissä kerron, mitä tarinat ovat Telian kesätiimissä ja kuinka ne rakentavat menestyksekästä liiketoimintaa, yhteishenkeä sekä Telian brändiä.

Nimeni on Lauri Salmela, opiskelen markkinointia Vaasan yliopistossa ja olen kolmatta kesää kesätöissä kuluttaja-asiakaspalvelussa Vaasassa. Voin todeta, että olen viihtynyt joka päivä niinkin hyvin, että olin koko viime vuoden tuntityöntekijänä opiskeluiden ohessa. 

Telian kesätiimissä korostuvat seuraavat elementit: aito halu voittaa haasteet, hulvaton ja avoin työilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä, yhdessä tekeminen ja toisten tsemppaaminen ja auttaminen. Työtä tehdessä onkin usein hetkiä, kun tietynlainen flow-tunne valtaa mielen eikä hauskaa pitäessä aina edes muista töitä tekevänsä. Tämä onkin se juttu, mikä siirtyy asiakkaille vaikkapa puhelimen välityksellä. 

Innostus ja flow tarttuvat. Jos olet kiinnostunut, kiinnostuvat muutkin ympärilläsi! Tämä kaikki näkyy siinä, että tulosta syntyy ja sitä halutaan tehdä. Kesätiimissä koetaan päivittäin onnistumisen elämyksiä. Kun tiimissä vallitsee innostunut ja positiivinen ilmapiiri, innostuvat asiakkaatkin ja kohtaamiset ovat iloisia. Kesätiimissä syntyy ystävyyssuhteita ja uusia tarinoita työssä onnistumisten sekä vapaa-ajan toiminnankin myötä. Tiimi onkin usein halunnut tavata toisiansa myös vapaa-ajalla. 

Myös jokaisella asiakkaalla on oma tarinansa ja he näkevät Telian tarinan erilaisena. Joku näkee dynaamisen mediatalon, toinen ehkäpä perinteisen ja vahvan toimijan Soneran jatkumona, kolmas luottaa kansainvälisyyteen ja vaikkapa huolettomaan nettisurffaukseen myös Suomen ulkopuolella.

Jokainen tarina on yhtä oikea, mutta erilainen kuin toinen. Niin tarinat, me kesätiimin jäsenet, kuin koko yrityskin elämme silti samaa visiota. Me uskomme siihen, että aito halu palvella ja tarjota asiakkaalle parhaat ratkaisut yhdistettynä todelliseen innostukseen ja haluun menestyä, on lopulta se tie, joka johtaa hyvinvointiin niin asiakkaiden kuin meidän työntekijöidenkin keskuudessa.

Hienoja hetkiä koetaan vaikkapa jonkin myyntikilpailun tuoksinassa, kun ensin hyvä yhteishenki ja innostus siirtyy työntekijöihin ja työntekijöiltä asiakkaisiin. Kaupat klousataan ja samalla asiakas innostuu jostakin uudesta asiasta ja antaa hyvää palautetta. Tuloksellinen myyntityö syntyy aina ensiluokkaisesta asiakaskokemuksesta ja asiakkaan innostamisesta ja innostumisesta. 

Kesätiimissä on aina ollut monenlaisia ihmisiä. Mukaan mahtuu erilaisia persoonallisuuksia erilaisine tarinoineen. Telialla ymmärretäänkin se, kuinka erilaisista palasista rakentuu lopulta ehyt kokonaisuus. Tämä on varmasti se sama tekijä, joka saa työntekijät aina tulemaan töihin yhä uudestaan ja uudestaan iloisina, ja mikä kuljettaa koko Teliaa kohti tulevaisuuden kansainvälistä mediataloa.

Inspiroivia aikoja, keskikesän huumassa toivottaen,
Lauri Salmela Vaasan kesätiimistä

Lauri Salmela opiskelee Vaasan yliopistossa pääaineenaan markkinoinnin johtaminen. Hän on töissä kolmatta kesää Telian kuluttaja-asiakaspalvelussa Vaasassa. Laurin harrastuksiin kuuluvat löytöretkeily, tarinat ja mysteerien selvittäminen. Laurin motto on  ”Go wake up their enthusiasm. If they don’t have it, bring it to them”.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Kesätyöntekijöiden blogi
Edellinen artikkeli
Maistuisiko annos huippujäätelöä 5G:llä kuorrutettuna? – Sitä on tarjolla keskiviikkona Telian sisäpihalla, hinta 10 senttiä
Telian pääkonttorin sisäpihalle on keskiviikkona 14.8. pysäköity jäätelöauto, joka myy annoksia 10 ...
Seuraava artikkeli
Mietityttääkö lapsesi pelaaminen – kysy asiantuntijalta Assemblyillä
Lasten ja nuorten lisääntynyt pelaaminen voi kuitenkin aiheuttaa huolta vanhemmille.