Takaisin

Kierrätyspuhelimien markkinajohtaja Swappie ja Telia yhteistyöhön – tavoitteena saada Suomessa joka kolmas puhelin kierrätykseen

2 min

Suomessa myydään joka vuosi yli kaksi miljoonaa puhelinta, joista vain joka viides päätyy kierrätykseen. Telia ja kierrätyspuhelimien markkinajohtaja Swappie haluavat kiihdyttää älypuhelimien kierrätystä Suomessa, ja haastavat kaikki suomalaiset mukaan talkoisiin. Tavoitteena on nostaa kierrätysaste nykyisestä 20 prosentista yli 30 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

”Suomalaisten laatikoista löytyy arvioiden mukaan seitsemän miljoonaa käyttämätöntä puhelinta. Se on käsittämätön määrä, ja tämän yhteistyön myötä haluamme saada nämä puhelimet kiertoon. Puhelimelle on tärkeä saada uusi elämä joko kunnostettuna laitteena tai saada sen osat hyödynnettyä uudelleen teollisuuden raaka-aineeksi”, kertoo kiertotalousasiantuntija Juha-Matti Kykkänen Telialta.

Yhteistyön kaava on yksinkertainen: Telia Kauppoihin tuodut puhelimet toimitetaan jatkossa Swappielle. Swappie taas alkaa myydä verkkopalvelussaan Telian liittymiä. Samalla asiakkaat saavat Telia Kauppoihin tuoduista vanhoista toimivista puhelimista pikkasen paremmat hyvityshinnat. Ajantasaiset vaihtohyvityshinnat löytyvät osoitteesta Vaihtodiili.fi.

“Olemme valtavan iloisia uudesta yhteistyöstä Telian kanssa sekä siitä, että jaamme yhteisen tavoitteen kiertotalouden edistämiseksi Suomessa. Tiedämme jo, että suurin osa älypuhelinten päästöistä (83 %) syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja ensimmäisen vuoden käytöstä. Aiheesta tekemäämme kyselyyn vastanneista 61 prosenttia piti vanhan puhelimensa ja heistä vain murto-osa käytti sitä myöhemmin. Yli kolmannes (38 %) ei käyttänyt vanhaa puhelintaan ollenkaan ja alle puolet (40 %) käytti sitä vain muutaman kerran”, kertoo Swappien VP, Supply and Business Acceleration Pekka Vanne.

Telia toi jo kolme vuotta sitten markkinoille EU/CE-hyväksytyt tarkistetut, alkuperäisillä osilla kunnostetut ja vuoden takuulla varustetut Telia Recycled -kierrätyspuhelimet, joiden myynti jatkuu edelleen. Suosio on ollut nousujohteista.

Telia vastaanottaa kaupoissaan edelleen myös toimimattomia puhelimia ja huolehtii niiden turvallisesta kierrättämisestä.

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Huijaukset ja tietojen kalastelu ovat yleistyneet – muista sähköpostin suojaaminen
Sähköposti on yksi liiketoiminnan keskeisimmistä viestintäsovelluksista, joten sen tietoturvasta ...
Seuraava artikkeli
Telia turvasi jääkiekon MM-kisojen 2022 Helsingin Jäähallin tietoliikenneyhteydet tietoturvaratkaisuillaan
Telia turvasi MM-lätkän yhteydet Helsingissä