Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Suvi Puukangas kutsuu kiekkotähdet lounastreffeille – Radiotoimittajasta kuoriutui rohkea kiekkojuontaja

3 min
No, missä se kiekko viipyy? Suvi Puukangas odottaa malttamattomana toista kauttaan kiekkojuontajana.

Suvi Puukankaan iloinen nauru täyttää HIFK:n tyhjän hallin. Hän odottaa innolla ensi viikolla käynnistyvää liigakautta, johon mahtuu kertomattomia tarinoita ja ennen näkemätöntä tekniikkaa.

Suvi Puukangas astui kuvaruutuun viime kaudella. Hän myöntää, että siirtyminen radiomaailmasta Suomen seuratuimman urheilun tv-kasvoksi ei tapahtunut sormia napsauttamalla.

”Kun tuotantoyhtiöstä soitettiin ja kysyttiin kiinnostusta näihin hommiin, niin ensimmäinen ajatukseni oli, tulikohan puhelu nyt väärään numeroon”, Puukangas, 29, naureskelee.

Uudet haasteet kiinnostivat kuitenkin enemmän kuin uusi kiekkomaailma pelotti.

”Ajattelin, että jos elämässä ei uskalla tehdä uusia juttuja, niin eteenpäin on vaikea päästä. Kielteistäkin palautetta tuli aluksi, mutta päätin, että hoidan tämän homman niin hyvin kuin osaan”, Puukangas muistelee.  

Nyt huoli on historiaa, ja Puukangas tietää pärjäävänsä kiekkomaailmassa. Hänen puheessaan vilisee jo kuluneita kiekkokliseitä, joita hän yrittää parhaansa mukaan välttää. Opittavaakin riittää yhä paljon.

”Joudun vieläkin googlaamaan välillä kiekkotermejä”, hän myöntää.

Kova tempo yllätti

Puukangas oli työskennellyt Yle Puheessa viisi vuotta toimittajana ja juontajana ennen liittymistään Telian TV-tiimiin. Radiotyöstä oli iso apu, kun hän viime keväänä alkoi vetää lähetyksiä Tuomas Nyholmin kanssa.

”Viime kausi oli loppujen lopuksi todella hieno kokemus. Lähetyksissä on koko ajan päällä pieni jännitys, vaaran tunne, joka viehättää minua. Olin radiossakin tottunut kovaan rytmiin, mutta suorien kiekkolähetysten tempo kieltämättä yllätti”, Puukangas kertoo.

Puukangas pitää omana vahvuutenaan erityisesti läsnäoloa. Hän haluaa keskittyä kertomaan kiinnostavia tarinoita, joille maan kansallisurheilu tarjoaa erinomaisen kasvualustan.

”Kiehtova tarina on esimerkiksi se, kun peli-ilonsa kadottanut huippupelaaja syttyy uudelleen pelille. Tai kun ilman isää kasvanut nuori poika nousee maajoukkuetasolle. Olen vuoden aikana oppinut arvostamaan huippupelaajien asennetta ja sitoutumista aivan uudella tavalla”, Puukangas kuvailee.

Puukankaan oma kiekkoura jäi lyhyeksi. Hän meni 11-vuotiaana Kokkolan Hermeksen harjoituksiin, joiden päätteeksi isä ehdotti lajiksi salibandya. Sitä Puukangas harrasti seuraavat 13 vuotta.

Lapsuuden haave toteutui

Kotikatsomossa Puukangas kuitenkin katseli jääkiekkoa. Yksi lapsuuden haave oli astua MM-kiekkolähetyksiä juontaneen Laura Ruoholan saappaisiin. Se haave on nyt ainakin osittain toteutunut.

Alkavalla kaudella Puukangas nähdään viime kevättä useammin juontotehtävissä. Lisäksi hän on alkanut julkaista YouTubessa ”Suvin lounastreffit” -sarjaa, jossa tavoitteena on kaivaa pelaajista ja valmentajista esiin uusia, yllättäviä tarinoita ja näkökulmia.

Puukangas kiersi kesän aikana kuvaamassa eri joukkueiden pelaajien parhaita tuuletuksia. Ne esitetään otteluiden lomassa lisättyä todellisuutta hyödyntävällä teknologialla. Myös viime kaudella alkaneet ”teleporttaus”-haastattelut jatkuvat alkavalla kaudella.

”Tämä on uutta ja ainutlaatuista tekemistä koko Suomessa. Uuden tekniikan ja älykiekon myötä syntyvän datan avulla pystymme jatkuvasti rikastamaan ja syventämään katsojakokemusta”, juontaja intoilee.

”Tästä on tulossa hieno ja hauska kausi niin kotikatsomoissa kuin studiossa”, Puukangas lupaa.

 

Teksti: Janne Kaijärvi

Kuva: Otto Uotila

Kiekko putoaa jäähän torstaina

Hanki oma liigapassisi
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle Liiga
Edellinen artikkeli
Tuomas Nyholm – älykiekon saarnamies
Nyt ei olla kovavauhtisessa kiekkokaukalossa, vaan yhdessä Suomen turvallisimmista paikoista, ...
Seuraava artikkeli
”Onnistumisia kokee päivittäin” – häiriöpuolella Sini pääsi kehittämään ongelmanratkaisutaitojaan