Takaisin

Pelialan huippuyhtiö Remedy Games valitsi Telian datakeskuksen – ”Tarvitsimme paikan, jonka lattiat kestävät datamme ja josta on suora putki maailmalle”

2 min

Max Payne -pelistään tunnettu Remedy Games hakee kasvua siirtämällä osan pelituotannostaan Telian uuteen datakeskukseen Pitäjänmäelle. Maailman kattavimmat internet-yhteydet ja Euroopan nykyaikaisin datakeskus auttavat jatkossa Remedy Gamesia tuomaan ympäri maailmaa työskentelevät pelikehittäjät yhteen.

”Datan määrässä mitattuna pelituotannot ovat valtavia. Yhden peliprojektin lähdekoodi ja sisältö voi olla jopa satoja teratavuja, joita täytyy liikutella paikasta toiseen. Se edellyttää poikkeuksellista runkoverkkoyhteyttä, jonka Telia pystyi tarjoamaan”, Remedyn IT-johtaja Jouko Markkanen kertoo.

Pelialan osaajista on Suomessa pula, joten Remedy hakee kasvua ulkomaisten huippuosaajien avulla. Alihankinnan lisääminen vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä ja uudenlaista tiedon käsittelyn keskittämistä.

”Kun pelit tehtiin talon sisällä, oli etu pitää myös palvelimet omassa datakeskuksessamme. Nyt myös alihankkijoiden pitää päästä samaan dataan käsiksi, ja siksi tehokkaat tietoliikenneyhteydet ovat avainasemassa”, Markkanen sanoo.

”Meihin teki vaikutuksen, että Telian uusi datakeskus on alusta lähtien suunniteltu niin datan säilyttämisen kuin sen siirtämisen osalta maailmanluokan laitokseksi. Se näkyy kaikessa tietoturvasta alkaen. Käytämme esimerkiksi tiiviitä tallennusklustereita, jotka ovat niin painavia, että kaikkien datakeskusten lattiarakenteet eivät kestä niitä”, Remedyn IT-johtaja naurahtaa.

Pitäjänmäen datakeskus on yhteydessä Telia Carrierin runkoverkkoon.

”Olemme maailman suurin Tier 1 -operaattori. Tämän tason operaattoreita on maailmassa hyvin vähän. Tier 1 on internetin syvin taso, jonka päällä muut operaattorit toimivat, ja se mahdollistaa ennennäkemättömän nopeat ja lyhyet yhteydet maailmalle”, Telian datakeskusasiantuntija Tero Niemelä kertoo.

Martina Lilius

Tältä näyttää Euroopan nykyaikaisin datakeskus

Lue lisää
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Teliasta hiilineutraali tänä vuonna – ”Tämä on tärkeä välietappi”
Seuraava artikkeli
Vain joka viides kännykkä päätyy nykyään kierrätykseen
Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan ...