Takaisin

Pientalot jäljessä nopeissa kodin nettiyhteyksissä – kiinteä 5G-laajakaista ratkaisee kodin viihde-, etätyö- ja nettitarpeet

4 min
Kiinteä 5G-laajakaista, Telia Kiinteä 5G-laajakaista, Telia

Suomessa on noin miljoona pientaloa, mutta sujuvan tv- ja viihdepalveluiden käytön mahdollistavat nopeat laajakaistayhteydet uupuvat valitettavasti noin 75 prosentista niistä. Telia tuo ratkaisuna ongelmaan uuden kiinteästi asennettavan 5G-yhteyden pientaloasukkaille.

Alle 55 prosentilla suomalaisista on mahdollisuus saada hyvin nopea, vähintään 300 megabitin tasoinen kiinteä nettiyhteys kotiin. Tyypillisesti tällaista yhteyksistä nauttivat lähinnä isojen kaupunkien kerrostaloasukkaat. Nopeiden yhteyksien puuttumista pientaloissa selittää osaltaan valokuituyhteyksien saatavuus. Tällä hetkellä noin kolme neljästä pientalosta on ilman valokuituyhteyttä. Toinen este nopean yhteyden hankkimiselle voi olla valokuidun rakentamisen hinta. Traficomin mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kokee valokuidun kalliiksi, onhan kuitu pitkäjänteinen sijoitus pientaloon ja kertainvestointina monelle tarkan harkinnan paikka.

”Olisi tärkeää, että yhä useammalla suomalaisella olisi mahdollisuus nopeisiin ja vakaisiin yhteyksiin paitsi kuluttajien käyttötarpeiden myös koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Nykytyöelämä ja vapaa-ajanviettotavat asettavat vaatimuksia entistä laadukkaammille yhteyksille. Tuomme markkinoille kiinteästi asennettavan 5G-laajakaistaliittymän, joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon valokuidulle siellä, missä sitä ei ole vielä saatavissa tai 5G-tasoinen yhteys halutaan nopeasti toimintaan”, sanoo Telia Finlandin laajakaistaliiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Husso.

Kiinteä 5G-yhteys sisältää myös viihdettä

Nopeasti laajentuva 5G-verkko tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden, joka takaa kotikäytössä riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle.

Bilendi-tutkimusyrityksen kyselyn* mukaan 5G:n hankkineet asiakkaat perustelevat valintaansa useimmiten nopeammalla verkkoyhteydellä ja paremmalla kuvan laadulla suoratoisto- ja videopalveluissa. Lähes kaksi kolmesta kokee myös erittäin tai melko tärkeäksi mahdollisuuden saada teknistä tukea kodin nettiyhteyden asennukseen.

Telian kiinteä 5G-laajakaista asennetaan asiakkaan osoitteen perusteella keskeisimpään paikkaan nopean yhteyden varmistamiseksi. Seinään tai kattoon asennettava ulkoyksikkö kohdennetaan 5G-tukiasemaan, ja yhteys tuodaan kaapelilla sisälle modeemiin joka jakaa langattoman verkon käyttäjille. Riittävä verkon peitto ja nopeus varmistetaan ennen toimitusta.

”Kiinteästi asennettavan 5G-yhteyden saa parhaimmillaan kotiin viidessä arkipäivässä. Asentaja hoitaa asiakkaan puolesta kaikki asennustyöt eikä pientaloasukkaan tarvitse pähkiä kuuluvuusasioita, sillä asentaja mittaa parhaat yhteyspisteet ja varmistaa langattoman verkon toimivuuden kodin sisällä. Nettiin pääsee liittymään 5G-nopeudella heti”, Husso kertoo.

Nopean ja vakaan yhteyden lisäksi asiakas hyötyy suoratoistosisällöistä maksutta osana tuotetta.

”Nyt kun MTV on osa Teliaa ja Teliasta on tullut yksi Pohjoismaiden suurimmista tv-yhtiöistä, pystymme yhtiönä tarjoamaan liittymätuotteen tilaajille myös tilausvideopalvelun sisältöjä. Asiakas saa lisää vastinetta rahoilleen, kun lokakuussa lanseerattu C More TV näkyy perheessä maksutta vuoden”, Husso kuvailee.

Telian asiakaskyselyn mukaan kaksi kolmesta on kiinnostunut edullisista viihdesisällöistä liittymähankintojensa yhteydessä. Suoratoistopalvelutuote C More TV sisältää kaikki C Moren kotimaiset viihde-, draama- ja lifestyle-sarjat sekä laajan kattauksen kansainvälisiä ja kotimaisia suosikkielokuvia sekä lastenohjelmia.

Faktalaatikko: Millainen on Telian kiinteäasenteinen 5G?

  • Pientalon, pari- tai rivitalon kiinteistön seinään tai katolle asennetaan 5G-ulkoyksikkö, joka mahdollistaa parhaan kuuluvuuden 5G-tukiasemaan.

  • Langattoman verkon (Wi-Fi, WLAN) kuuluvuus rakennuksen sisälle jaetaan Smart-modeemin kautta.

  • Ulkoyksikön takia 5G-signaali on vakaa eikä vaimene talon seinän vaikutuksesta eli Telian Yhteys kotiin kiinteä 5G -tuote tarjoaa kotikäyttäjille parhaan mahdollisen mobiiliyhteyden.

  • Tuote mahdollistaa vakaan ja nopean kodin nettiyhteyden useammalle samanaikaiselle netinkäyttäjälle.

  • Yhteys kotiin kiinteä 5G -tuotteeseen sisältyy C More TV -suoratoistopalvelusisällöt vuodeksi maksutta.

  • Yhteys kotiin kiinteä 5G -liittymän hinta on 39,90€/kk (400M) tai 44,90€/kk (1000M). Kuukausimaksuun sisältyvät liittymä ja laitteet. Asennusmaksu on kertaluontoinen (495€) tai vaihtoehtoisesti maksu voidaan tehdä 24 kuukauden maksuajalla (20,63€/kk). Liittymissä on 24 kk määräaikainen sopimus.

*) Bilendin kuluttajakyselyssä selvitettiin suhtautumista 5G-liittymiin ja -teknologiaan. M3 Panelissa syys-lokakuussa toteutettu 1 000 vastaajan kysely on valtakunnallisesti edustava otos suomalaisista.

 

Tutustu ja testaa saatavuus

Lue lisää
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Telia kiristi ilmastotavoitteitaan – ”Etenemme ilmastotieteen uusimman tiedon tahdissa”
Kansainvälinen Science Based Targets -järjestö on hyväksynyt Telia Companyn uudet ...
Seuraava artikkeli
Öljystä auringoksi – Eettisen datan tsekkilista
Olen yli kymmenen vuotta kuunnellut fraasia ”Data on uusi öljy”. Ei ole. Data on uusi aurinko, ...