ICT-alan lakko aiheuttaa ruuhkia ja viivästyksiä Telialla. Lue Lisää

Takaisin

Muuttuva tietoturvaympäristö kannustaa opiskelemaan – vaativat sertifioinnit avaavat ovia

3 min

Tietoturvaympäristö on jatkuvassa murroksessa. Globaali kybersää muuttuu jopa päivittäin, mikä vaatii yrityksiltä entistä parempaa kokonaisnäkymää aina tietoturvauhkiin varautumisesta niiden harjoitteluun, estoon ja myös hyökkäyksistä palautumiseen.

Muutosvauhdin kiihtyminen kannustaa tietoturva-alan asiantuntijoita kehittämään osaamistaan. Sertifioinnin kautta ICT-alan ammattilainen voi virallisesti osoittaa pätevöitymisensä. Sertifiointi vaatii usein paljon työtä ja kouluttautumista, mutta tarjoaa sertifioidulle mielenkiintoisia haasteita ja avaa ovia urapolulla. 

Sefika, Joni ja Tero suorittivat yhden vaativimmista tietoturvasertifikaateista

Palo Alto Networks on yksi maailman suurimmista seuraavan sukupolven palomuurien valmistajista ja tietoturvatuotteiden edelläkävijöistä. Telia Cygate on toiminut Suomessa Palo Alto Networksin korkeimmalla mahdollisella Diamond Innovator -kumppanuustasolla vuodesta 2016 lähtien.

Telia Cygaten jatkuva panostaminen uuden oppimiseen ja henkilöstön kehittämiseen palkittiin tämän vuoden alkupuolella Palo Alto Networksin CPSP (Certified Professional Services Partner) -kumppanuudella. Telia Cygatella on hallussaan eniten Palo Alto Networks -sertifiointeja Suomessa, yli 130 kappaletta. Kumppanuus tarjoaa henkilöstölle entistä parempia mahdollisuuksia kehittää itseään muuttuvassa tietoturvaympäristössä, yhdessä Palo Alto Networksin kanssa.

Telia Cygaten tietoturva-asiantuntijat Sefika Bezirganoglu, Joni Koivusaari ja Tero Saari hyödynsivät kumppanuutta omassa työssään ja suorittivat vaativan Palo Alto Networks Certified Networks Security Consultant -sertifikaatin (PCNSC).

”Meitä kiehtoi sertifioinnin haaste ja sen vaativa osaamistaso. Palo Alto on merkittävä tietoturvatoimija maailmanlaajuisesti, ja tarjoamme heidän huippuratkaisujaan asiakkaidemme tietoturvahankkeissa. Palo Alton PCNSC-sertifikaatti on vain harvoilla, ja koska siihen tarjoutui mahdollisuus, emme voineet jättää sitä väliin”, kertovat Sefika, Joni ja Tero.

Sefika, Joni ja Tero opiskelivat sertifikaattia Palo Alton usean päivän kestäneellä kurssilla, jonne pääsyyn vaadittiin jo suoritettu Palo Alto Network Security Engineer (PCNSE) -sertifikaatti sekä useamman vuoden työkokemus. Kurssin lopuksi suoritettiin sertifikaattitesti. Kolmikko käytti opiskeluun paljon aikaa, mutta kokee, että sertifioinnista on hyötyä työssä vaativien tietoturvahankkeiden parissa.

”Sertifikaattikoe itsessään oli yllättävän helppo ja käytännönläheinen, jos vain valmistajan laitteiden kanssa on tehnyt hommia ja migraatioprojektit ovat tuttuja”, toteaa Tero. Sefikan mielestä työpaja oli vaativampi kuin koe itsessään.

Monien mahdollisuuksien talo

Telia tarjoaa kansainvälisiä oppimismahdollisuuksia eri alan osaajille. Tietoturva-alalla keskeistä on jatkuva kehitys ja toimintaympäristön muutos. Telia Cygatella on strategisen osaamisen kehittämisen ohjelma, joka kannustaa asiantuntijoita kumppanuussertifiointien suorittamiseen. Kun osaamisen taso on selkeästi osoitettavissa asiakkaille, pääsevät sertifioidut tietoturva-asiantuntijat yhä mielenkiintoisempien asiakasprojektien pariin.

”Telia Cygatella ei ole ikinä ollut vaikea päästä kehittämään itseään tai kouluttautumaan, melkeinpä päinvastoin. Tiukoista kumppanivaatimuksista johtuen kursseja ja sertifiointipolkuja on tarjolla paljon. Sertifioinneilla osoitamme, että olemme oikea kumppani jolta löytyy todistettua osaamista”, Tero päättää.

 

           

Kuvissa Sefika Bezirganoglu, Joni Koivusaari ja Tero Saari

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Ura Telialla
Edellinen artikkeli
Missä olit tänään?
Kysyn aina päivällispöydässä, mitä lapseni ovat päivän aikana tehneet ja missä pörränneet.
Seuraava artikkeli
Kotimaan internetin solmukohta laajeni Pitäjänmäelle – ”Telian datakeskus on nopea ja luotettava reitti Suomesta maailmalle”
Suomen merkittävin internetin yhdysliikennepiste sijaitsee jatkossa myös Telian uudessa ...