Takaisin

Kyberiskut pankkipalveluihin lisääntyvät vauhdilla – Näin voit varmistaa palveluiden toiminnan kriisitilanteissa

1 min

Suomessakin on nähty viime päivinä lukuisia esimerkkejä pankkeihin kohdistuneista palvelunestohyökkäyksistä. Telian luottamuspalveluiden johtaja Ari Hakala korostaa, että pankkienkin ylläpitämät vahvat tunnistuspalvelut ovat vihollisille houkutteleva hyökkäyskohde.

”Eurooppalainen pankkisektori on ollut laajasti hyökkäysten kohteena ja lähitulevaisuus näyttää vielä synkemmältä”, Hakala huokaisee.

Hakalan mukaan hyökkääjät iskevät mielellään tunnistuspalveluihin, jolloin kaikki niiden takana olevat palvelut jäävät käyttäjiltä saamatta.

”Nyt jos koskaan kannattaa hankkia useampia vaihtoehtoja vahvaan tunnistautumiseen. Tällöin palveluita voi käyttää, vaikka oman pankin tunnistuspalvelu olisikin poissa käytöstä”, Hakala painottaa.

Myös F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen suositteli viime viikolla suomalaisille mobiilivarmenteen käyttöönottoa Ylen uutisjutussa, kun Nordean palvelut olivat kyberhyökkäyksen seurauksena poissa käytöstä poikkeuksellisen pitkään.

Suomessa vahvaa tunnistamista tarjoavat pankkien lisäksi operaattorit, joiden mobiilivarmenteella voi käyttää Suomessa jo tuhansia erilaisia palveluita. Se toimii vahvana tunnistautumisena muun muassa Kelassa, terveydenhoitopalveluissa ja Omakannassa.

Vähintään 13-vuotiaat Telian liittymäasiakkaat voivat sujuvasti ottaa Telian mobiilivarmenteen käyttöön verkkopankkitunnusten avulla.  Telian asiakkaat voivat aktivoida ilmaiseksi mobiilivarmenteen omaan puhelinnumeroonsa osoitteessa Telia.fi/Mobiilivarmenne

Janne Kaijärvi

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
”Iso hyökkäys on todennäköisesti valmisteilla” - Valtioiden voimavarat kyberhyökkäyksiin ovat nyt rajattomat
Telian tietoturvajohtaja Toni Vartiainen seuraa huolestuneena kansainvälisen tilanteen ...
Seuraava artikkeli
Haluamme auttaa
Hätä Ukrainassa on suuri. Olemme päättäneet auttaa Ukrainan sodasta kärsiviä monin tavoin.