ICT-alan lakko aiheuttaa ruuhkia ja viivästyksiä Telialla. Lue Lisää

Takaisin

Mies kiekkoelämysten takana – Kalle Takala: ”Syksyn peleihin kohdistuu ennennäkemätön huomio”

2 min

Kaksi ja puoli vuotta sitten Kalle Takalalle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus, kun hänet palkattiin Telialle käynnistämään ja vastaamaan Liigan sisällöntuotannosta. Telian yrityskaupan myötä Takala siirtyy nyt MTV:n Liiga-lähetysten vastaavaksi tuottajaksi, ja edessä on monella tavalla poikkeuksellinen urheilusyksy.

”Otin kaksi ja puoli vuotta sitten vastaan ammatillisen haasteen, jota tuskin tulee toista kertaa eteen. Pääsin johtamaan huolella valitun tiimin työtä, ja rakensimme yhdessä Liiga-kokonaisuuden nollasta tähän pisteeseen talossa, joka lähti valloittamaan täysin uutta toimialaa mediabisneksessä. Vaikka matkan varrella on kärsitty monia unettomia öitä, työ on ollut älyttömän palkitsevaa”, Takala kertoo.

Taustaltaan Takala on toimittaja. Hän on työskennellyt eri urheilutoimituksissa, muun muassa Ilta-Sanomilla. Ennen siirtymistä Telialle Takala työskenteli urheilutuottajana Sanoma-konsernissa.

”Lähdimme tietoisesti tekemään tuotantoa vähän eri tavalla niin teknologian kuin sisällönkin suhteen. Veimme Liigaa viihdyttävämpään suuntaan ja toimme mukaan myös huumoria ja kevyempää sisältöä, mistä muun muassa Ari Vallin Show on hyvä esimerkki”, Takala kuvailee.

Telia ehti olla Liigan koti kahden kauden ajan. Tänä keväänä Telia osti Suomessa MTV:n ja kertoi toukokuussa, että Liigan tuotanto siirtyy sinne. Myös Takala siirtyi uuteen TV/Media-liiketoimintayksikköön jatkaen Liigan parissa työskentelyä.

”Telia on tehnyt todella hyvää työtä Liigan näkyvyyden ja arvostuksen nostamisessa. Nyt kun siirrymme MTV:lle, meillä tulee olemaan ihan erilaiset paukut käytössä yhtiön jo vuosikymmeniä kestäneen urheilusisältöjen televisiointi- ja tuottamiskokemuksen ansiosta. Voimme tuoda Liigan tarinaa vielä monipuolisemmin esille ja kasvattaa Liigaa nimenomaan ilmiönä”, Takala iloitsee.

Kevään Liiga-kausi keskeytyi ennenaikaisesti koronaviruksen vuoksi, ja myös muita kevään odotetuimpia urheilutapahtumia jouduttiin perumaan.

”Syyskauden yllä leijui pitkään kysymysmerkki, mutta tällä hetkellä näyttää onneksi siltä, että 60 kierroksen runkosarja käynnistyy lokakuun alussa”, Takala kertoo.

”Suomen huippu-urheiluun kohdistuu syksyllä ennennäkemätön huomio, koska kevään urheilut jäivät näkemättä. Lähdemme tekemään parasta kiekkosisältöä, mitä tässä maassa on tehty. Meillä on todella hyvät suunnitelmat pöydällä, ja nyt jatketaan niiden työstämistä, jotta syksyllä kaikki on valmista ja päästään latomaan katsojille parasta pöytään”, Takala myhäilee.

Eeva Salmi

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Viisi vinkkiä ensipuhelimen ostajalle sekä tärkeimmät pienen puhelimen käyttäjän turvaominaisuudet
Seuraava artikkeli
Telian ja Veikkausliigan uusi e-urheilusarja – ”eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle”
Telia ja Veikkausliiga perustavat uuden e-urheilusarjan jalkapallon pääsarjan rinnalle. Syksyllä ...