Takaisin

Maailmanluokan tietokonefestivaali Assembly alkaa tänään – Digitapahtumassa selviää, millaista on uudenlainen virtuaalinen kanssakäyminen

2 min

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly alkaa tänään maanantaina. Huimat kolme viikkoa kestävä virtuaalifestivaali keskittyy tänä vuonna digitaalisen elämän murrokseen ja uudenlaisiin virtuaalikohtaamisten tapoihin. Ohjelmassa on toki kilpapelaamista, mutta myös paljon muuta digitekemistä, kuten lautapeliturnauksia, koodaus-workshoppeja ja virtuaalireivit. Assembly on maksuton ja avoin kaikille.

”Viimeisen vuoden aikana maailma on muuttunut. Olemme joutuneet keksimään fyysisille tapaamisille digitaalisia korvaajia. Mutta mitä mahdollisuuksia virtuaalinen todellisuus meille oikeasti tarjoaa? Millaista on uudenlainen virtuaalinen kanssakäyminen? Assemblyssa tutustumme digitaaliseen elämään, joka muuttuu virtuaaliseksi vuorovaikutukseksi ja sisällöksi, johon jokainen voi osallistua”, innostuu Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly Winter '21 järjestetään 8.-28.3.2021 osoitteessa assembly.org. Virtuaalisfestivaaleille voivat osallistua kaikenikäiset, sillä tapahtuma on ikärajaton. Ohjelmassa on monia yllätyksellisiä elementtejä, joita kaikkia yhdistää kuitenkin uudenlainen digiarki, jonka selkärankana toimivat nopeat yhteydet ja etäkohtaamisiin kannustavat erilaiset digitaaliset sisällöt.

”Jos haluat vanhempana ymmärtää, mitä lapsesi tekee pelatessaan, osallistukaa Assemblyyn yhdessä! Festareilla selviää esimerkiksi, miten pelejä voi pelata yhdessä kaverien kanssa, vaikka fyysisesti ei saakaan tavata. Voisitteko vaikka järjestää virtuaalipelibileet lasten suosimassa Robloxissa?”, ehdottaa Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Media- ja teknologiayhtiöksi kasvanut Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018.

Ei vain e-urheilua

Assembly Winter '21 tarjoaa siis kolme viikkoa 24/7 ohjelmaa ja aktiviteetteja suoraan kotisohvalle. Viikkoihin mahtuu monenlaista, ja ohjelma sisältää muun muassa shakin Suomi-Ruotsi-maaottelun, virtuaalibileet Robloxissa sekä lautapeliohjelman lanseerauksen, jossa ovat mukana näyttelijät Ernest Lawson ja Niina Lahtinen.

Myös e-urheilua löytyy ohjelmistosta, kun Suomen menestynein CS:GO-kilpapeliorganisaatio ENCE aloittaa taipaleensa kansainvälisessä ESL PRO league -huippuliigassa. Myös Telia Esports Series -kilpasarjan League of Legends -finaaliottelu pelataan Assemblyssa.

”Haluamme järjestää Assemblyssa koronasulun aikana ohjelmaa, joka viihdyttää, mutta myös mahdollistaa kohtaamiset ihan uusilla virtuaalisilla tavoilla. Tule virtualisoitumaan”, Lassi Nummi rohkaisee.

Assyille!

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Hakkerit iskivät Microsoftin sähköpostipalvelimelle – Telia joutui katkaisemaan satoja yritysasiakkaiden tilejä tietoturvan varmistamiseksi
Hakkerit iskivät maaliskuun alussa maailmanlaajuisesti voimalla Microsoftin ...
Seuraava artikkeli
Pullat siirtyvät digiaikaan - Valio ja Telia tuovat lisätyn todellisuuden leivontaan
Korona-aika on lisännyt leipomisen ja ruoanlaiton suosiota. Samaan aikaan käynnissä on ...