Takaisin

Liigan katsojaluvut kasvoivat voimakkaasti – Liigavahti-sovelluksessa yli kuusi miljoonaa videokäynnistystä

1 min
Liiga Telia Liiga Telia

Sunnuntaina päättyvän jääkiekon SM-liigan runkosarjan tv-katsojamäärät kasvoivat yli 20 prosenttia edelliskauteen verrattuna. Vielä rajumpaa kasvu oli Liigavahti-sovelluksessa, jossa videokäynnistysten määrä kolminkertaistui kuuteen miljoonaan käynnistykseen.

”Runkosarja on ylittänyt odotuksemme monin tavoin. Kiinnostus Liigaa kohtaan on kaikissa kanavissa voimakkaassa kasvussa. Ja varsinaiset huippuhetket ovat vasta edessä”, Telian viihdeliiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen iloitsee.

Tv-katsojien suosikkijoukkueet pitivät pintansa päättyvällä kaudella. Eniten katsojia keräsivät Kärppien ottelut, ja peleistä eniten katsojia keräsi syyskuussa pelattu Tappara-Kärpät.

Liigavahti-sovellus kasvattaa suosiotaan

Liigavahti on ladattu jo lähes 150 000 laitteeseen. Sovelluksen keskeistä sisältöä ovat videopätkät, joita katsottiin runkosarjassa yli kuusi miljoonaa kertaa. Uutuutena tällä kaudella appiin lisättiin älykiekkodataa.

Suosituimpia ovat olleet jäähyihin johtaneet tilanteet sekä maalit. Liigavahdin käyttö on huipussaan lauantaisin, jolloin sovelluksesta katsotaan videoita jopa 70 000 kertaa. Suosituimpia videoita on katsottu lähes 20 000 kertaa.

”Liigavahdin suosio on yllättänyt meidät. Erityisen hienoa oli huomata, että uutena sisältönä täksi kaudeksi tuodut lehdistötilaisuudet kiinnostavat katsojia. Niitä on katsottu jo yli puoli miljoonaa kertaa pelkästään Liigavahti-sovelluksen kautta”, Olli-Pekka Takanen kertoo.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Hackatonissa kehitettiin luovia ratkaisuja koronakriisin haasteisiin – Safe Zone -appi kertoo, missä on turvallista liikkua
Viikonlopun aikana koko Suomi haastettiin Hack the Crisis Finland -nimisessä virtuaalitapahtumassa ...
Seuraava artikkeli
Esineiden internet kasvuun, 5G:stä tehot irti – Nokian uusi teknologia viipaloi mobiiliverkkoa joustaviksi siivuiksi
Nokia on kehittänyt yhdessä Telian kanssa uutta viipalointiratkaisua, joka mahdollistaa ...